Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 28. heinäkuuta 2015

Meren yli coniin ja takaisin. (Närcon 2015)

Viime vuonna tuli ensi kertaa kokeiltua ulkomaan coneja matkaamalla Ruotsin Linköpingissä pidettävään Närconiin, jossa pidetään vuotuisesti myös Nordic Cosplay Championship-finaalit. Sopivasti Närcon sijoittuu syntymäpäiväni ajankohdalle (23.7.), joten viime vuoden hyvien kokemuksien perusteella kerättiin porukkaa kasaan ja päätettiin taas lähteä katsomaan coni taas. :) Ei muuta kuin kamppeet kasaan ja matka alkakoon!


Satamassa odottaen lähtöä.


Seurueeseemme kuului kahden kauniimman sukupuolen edustajan lisäksi vanha cosplaytuttavani Hitsuwa. Tarkoituksemme oli ensi tavata Helsingin rautatieasemalla, josta lähdimme suuntaamaan satamaan, josta Silja Serenade kiidätti meidät kohti Ruotsia. Laivalla rentouduttiin Arcade-pelejä mättäen, clubilla istuen ja karaokea laulaen. Kuitenkin piti ajoissa käydä nukkumaan, sillä heti torstai-aamusta jatkui matkaaminen Tukholmaan päästyämme kohti Linköpingiä.
Terminator Salvation vei muutaman kolikon mukanaan. :)

Saavuttuamme Tukholmaan suuntasimme keskustan asemalle odottamaan muutaman tunnin junaamme, joka suuntasi Linköpingiin. Täytyy kyllä sanoa, että reissun jälkeen arvostan VR:ää paljon enemmän sillä Ruotsin junat oli kyllä aikamoinen kokemus. Molemmilla junilla missä matkustimme sinne ja takaisin oli miltei tunnin myöhässä ja ulkonäöstä päätellen joltain kylmän sodan perukoilta olleet junat antoivat sellaista keikutusta matkalla, että miltei oksetti joissakin kohdissa. :P Halpaa oli mutta mieluummin maksan hieman enemmän mukavuudesta ja ajallaan olevista junista. 


Kohta kohti Linköpingiä!

Saavuttuamme vihdoin Linköpingiin kävelimme läheiselle hotellille, missä yövyimme reissun ajan ja valmistauduimme lähtemään kohti Linköpingin yliopistoa missä Närcon pidettiin. Hotellilta yliopistolle oli matkaa reilu 3,5 km ja muutaman kerran sitä tuli kyllä käveltyä reissun aikana... Sanotaan näin jälkikäteen, että muutamaan päivään ei tarvitse urheilla ainakaan näillä väsyneillä jaloilla. Avajaispäivänä kävimme oikeastaan vain vajaan parin tunnin ajan vilkaisemassa paikat läpi ja reissaamisesta hyvin väsyneenä päätimme lähteä hotellille nukkumaan, jotta jaksamme seuraavan päivän kokonaan olla täysillä voimin.Jumalauta! Me löydettiin perille!!!


Torstai-aamusta olin intoa täynnä sillä illasta odotti myös NCC-finaalit. Aamulla laitoimme cossit päälle ja suuntasimme iloisesti conipaikalle. Matkaan en ottanut itse kuin Arvuuttaja-cossini, koska halusin ottaa reissun rennosti. Päivän aikana huomasi, että suuressa suosiossa oli Marvel ja DC yleisesti, josta johtuen ihmiset olivat hyvin kiinnostuneet Arvuuttajastani ottamaan kuvia. Närconin After Movie-kuvaajatkin ottivat minut kuvattavakseen niin nyt pitää vain odottaa conin jälkeen kyseistä videota ja jännittää, että löydänkö itseni sieltä tallustelemasta. :)


Valmiina uuteen päivään.Oli parin minuutin photoshootti, josta jokunen kuva tuli muistoksi.

Ennen iltaa palasin takaisin hotellille vaihtamaan cossin pois päältä ja normaalit kuteet päällä palasin takaisin conipaikalle, jossa suomalaiset kokoonnuttiin sattumalta ja päätettiin 3 tuntia ennen NCC-finaalin alkua mennä jonottamaan eturivin paikkoja itsellemme. Jonotus oli kyllä niin ikimuistoinen hetki kaiken sen huumorin takia, jota muistelen lämmöllä pitkään mielessäni. Suomalaisten yhtenäisyys oli upeaa nähtävää kaikkien fiilistellessä alkavaa finaalia.^^ Suomiliput maalattuina naamassa, valotikkujen ja lippujen kera ryntäsimme kaikki eturiviin katsomaan showta, jonka voisi tiivistää lyhyesti sanaan MAHTAVA! Pre-show, kisaesitykset ja väliaikashow olivat kokonaisuutena upea paketti ja kesken kisan hauskuutti itseäni paljon se, että TV-lähetyksessä minä vilkuilin aika paljon ja ystäväni Suomen puolella laittelevat viestiä siitä. :D


Pomppulinnassa on kivaa!!!


Jonotusta parhaimmillaan.

Finaalitunnelmia!^^

Lauantai oli meidän poppoolle viimeinen päivä conissa, koska sunnuntaina junamme lähti sen verran ajoissa, ettemme olisi millään viimeisenä päivänä ehtinyt käydä conissa lainkaan. Tunnelmaa latisti kyllä miltei koko päivän kestänyt rankkasade ja sisätiloissa tuli aikaa vietettyä suurin osa ajasta. Närconin huono puoli on juurikin siinä, että se on täysin riippuvainen sen hetkisestä säästään sillä heidän kaikki ohjelmat pidetään ulkona taivasalla ja jos sataa niin sitten niitä ei voida pitää. :/


Kerrankin näytän söpöltä pojalta. <3


Viimeinen ateria Linköpingin yössä.

Sunnuntain ja maanantain vietimme matkaten Siljalla takaisin Suomeen ja Helsingin päässä kukin omille teillemme kotia. Kokonaisuutena täytyy kyllä sanoa, että järjestelyt olivat viime vuotta surkeammat, kuten tapahtuma-paikan aidoittaminen sekä ohjelma-/infokartta, josta ei oikein mitään saanut tolkkua. Näillä näkymin en ensi vuonna suuntaa conikävijänä Närconiin vaan oli puhetta Hitsuwan kanssa, että lähtisimme porukalla Norjaan katsastamaan heidän suurimman coninsa Desuconin Oslossa. Katsotaan miten käy suunnitelmien.


Tuli paikan päältä ostettua Kamui Cosplayn tutoriaalikirjasia, joista tulee varmasti olemaan hyötyä tulevaisuuden projekteissa.^^

Viikon reissusta hyvin väsyneenä ja migreenin saaneena lepään jokusen päivän ja jätän coneilut hetkeksi pois mielestäni, sillä en ole näillä näkymin edes Traconiin tulossa, koska emme ehtineet toverini Urhon kanssa ilmoittautumaan esityskilpailuun. Ehkä johonkin toiseen coniin osallistumme esitysideallamme sitten. Nähdään ensi kerralla! o/

3 kommenttia:

 1. Hitsi ku repesin tolle "Jumalauta! Me löydettiin perille!!!" kuvalle. XD Ihan paras.

  Oli kiva tavata! Mulla on myös ne kuvat sinusta, jos haluut ne niin heitä mulle sun sähköposti vaikka facessa tai vastauksena tähän kommenttiin. :)

  VastaaPoista
 2. Itse haluaisin myös vielä joskus lähteä Ruotsiin coneilemaan, voisi repäistä mukaan jonkun vanhan asun, ettei tulisi asustressiä. Toistaiseksi ainoa ulkomaan coni oli Lontoossa Sherlocked-con, joka oli suuri pettymys. Rennosti matkalla on juuri parasta! Kiitos tästä retkestä :)

  VastaaPoista
 3. Itse haluaisin myös vielä joskus lähteä Ruotsiin coneilemaan, voisi repäistä mukaan jonkun vanhan asun, ettei tulisi asustressiä. Toistaiseksi ainoa ulkomaan coni oli Lontoossa Sherlocked-con, joka oli suuri pettymys. Rennosti matkalla on juuri parasta! Kiitos tästä retkestä :)

  VastaaPoista