Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

perjantai 12. elokuuta 2011

Cosplay-historiani a'la kuvien kera

Elikkä olisi ensimmäisen postauksen aika, joten koska ei ole tarkoitus mitään suurta ja mullistavaa ainakaan vielä kertoa niin kerronpa vähäsen tekemistäni cosseista mitä on tullut tehtyä pienen historiikkisen infopätkän/kuvan kera. Cossaukseeni on heijastunut intohimoni Final Fantasy- pelejä kohtaan ja vaikka seuraankin paljon mainstream-anime/manga sarjoja niin ainoastaan FF-hahmot ovat iskeneet minuun vain jostain kumman syystä. : )1. Final Fantasy VII Advent Children: Cid Highwind
Ensimmäiseksi cossikseni mietin aikoinaan jotain yksinkertaista, mutta silti hyvännäköistä. Silloin päädyin Cidiin ja täytyy sanoa, että ensimmäiseksi cossikseni olen erittäin tyytyväinen sen ulkonäköön^^. Hahmouskottavuus on kohdillaan vaikka tiettyjä parannuksia olisin toki pystynyt siihen tekemään mutta huomioon ottaen silloinen cossaustaitoni en vielä kaikkia pieniä yksityiskohtia ottanut huomioon.


2. Final Fantasy VIII: Seifer Almasy
Cid-cossin onnistuttua sain lisää inspiraatiota aloittaa tekemään toista cossiani joksi valitsin Seiferin, koska kyseistä hahmoa ja siitä tehtyä cossia ei ole Suomen coneissa paljoa näkynyt niin ajattelin sen korjata. Olin kauhuissani kun jouduin ensikohtaamiseen ompelukoneen kanssa yli 7 vuoteenXD. Mutta pelkoni osoittautui turhaksi, kun pääsin ompelemaan niin se alkoi sujumaan ihan kuin olisin sitä aina tehnyt (ihan kuin ala-asteella :) )

3. Custom ninja
Tämä tuli vain pikaprojektina mieleen, joten minulla ei ole siitä mitään isoa sanomistakaan. Ainakin on ollut hauskaa, kun on se päällä tullut riehuttua coneissa ja se on tärkeintä.

4. Final Fantasy X: Auron
Tämä hahmo tuotti minulle tuskaa ja hikeä puolen vuoden ajan kun sain 2010 joulukuussa päähän pistoksen osallistua Eurocosplayhin ensi desussa. Omaan tasooni nähden taisin ottaa liian ison palasen tätä tehdessäni ja minua jää harmittamaan tälleen jälkeenpäin, että cossissa on yksityiskohtia jotka jäi kokonaan uupumaan, mutta yleispalaute ihmisiltä oli hyvää ja en antanut omien pettymysten näkyä. Eurocosplay-karsinnat 2011 oli parasta mitä mulle on sattunutkaan kisarintamalla. Sain arvokasta kokemusta ja oli tosi hauskaa (ja stressaavaa) koko shown ajan. Siitä rohkaistuneena aion jatkossakin cosplaykisoissa käydä ja ehkä joskus hieman kehittyneempänä joku palkintosijakin tulee :).
All photos taken by Santtu Pajukanta


Siinä sitten olivat tämän hetkiset cossini mitkä on tullut tehtyä. Tällä hetkellä on Traconiin valmistumassa 1 cossi, josta puuttuukin vain peruukin muokkaus jne. säädöt, mutta teen siihen liittyen toisen postauksen kunhan kerkiän. Sitten on myös 3 muutakin projektia aloitettu ja vauhti ei tunnu hiipuvan ;) Niistä sitten seuraavalla kerralla Ciao!!!


PS: jos joku eksyi tälle blogille, niin olisin kiitollinen jos antaisitte kommenttia ulkoasusta ja antaisitte mahdollisesti vinkkejä miten parannella koska olen vielä aika noob näissä asioissa :P

4 kommenttia:

 1. Tahdoit kommenttia ulkoasusta.

  Ainut mitä voin sanoa on, että taustana oleva vesi vaikeuttaa tekstin lukemista joskus :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ulkoasu on kiva, sisältö asiallista tarpeeksi koherenttia tekstiä.
  Pieniä välimerkki- ja kielioppivirheitä siellä täällä, jälkimmäinen riippuen siitä, kuinka yleiskielistä tekstiä haluat tuottaa.

  Muuten bueno.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa vaan cosplay-bloggaajien joukkoon 8D Siitä se sitten lähtee! En mitään kritiikkiä/rakentavaa kommenttia osaa antaa kun oma blogikin on ihan hurrdurr herpderp :'D

  VastaaPoista