Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 23. tammikuuta 2012

Suunnittelemisen iloja

Hiljaista on ollut täälläpäin. Johtuen vain siitä, että armeijan aikana on jäänyt sosiaalisen median käyttö olemattoman vähäiseksi. En ole kajonnut kertaakaan TV:n ääreen ja tietokoneellakin mahtavat 10 minuuttia olen ollut palvelukseni ensimmäisten kahden viikon aikana. On tullut näiden tilalle varuskunnan tarjoamat liikuntakerhot + päiväkirjan kirjoittelu iltavapailla.

Tämä ei tosin tarkoita, ettenkö olisi tehnyt mitään liittyen cosplayhin tai ohjelmansuunnitteluun. Ennen armeijaa käyntini Tallinnan kaupungin kaduilla toi mukanaan suurimman osan kankaista sun muista tarpeista tämän vuoden projektejani varten. (Kiitokset Asagille Abakhan Fabricsin kangaskaupoista mainitsemisesta^^) Minulla oli tarkoitus tehdä videoblogia tästä reissustani, kun tuli kuvattua aika lailla videomateriaalia, mutta koneeni ei suostunut yhteistyöhön kanssani niin jätin sen sitten tekemättä :P.
Tämän viikonlopun olen aika lailla seurustellut (taasen) ompelukoneeni kanssa FF7:n Rufus Shinra-cossia tehden. puku on n. 90 % valmis mutta laittelen myöhemmin siitä sitten päivitystä koko puvusta, kun olen saanut sen valmiiksi.

Siinä oli cosplayn osalta vähäiset kuulumiseni mutta entäs sitten ohjelman pitäminen? FFFightin suhteen on keikat vähissä, kun suuri osa jäsenistämme minut mukaan lukien käy asevelvollisuuttaan samaan aikaan tällä hetkellä mutta kesälle on ryhmällemme FFFollowersille tiedossa Kuopion Animeconiin keikka ja alustavia suunnitelmia on jo tehty sen osalta. Tiedossa on juonellinen FFFight, josta en tietenkään voi kertoa sen enempää mutta uudenlaista showta on tiedossa..
Pitkään on ollut suunnitteilla hankkia lisäporukkaa ryhmäämme mutta aina on tullut kysytyille henkilöille esteitä syystä sun toisesta mutta nyt on tämä vääryys korjattu sillä erään puhelun hoidettuani sain jäseneksemme Mikael 'pikku ninja' Luotolahden, jolla on faittikokemuksia usean vuoden takaa ja hänen upeat ideat ja näyttelytaidot tulee olemaan iso apu meidän ryhmäämme. Ehkä tunnette hänet viimeisimmästä aktiviteetistaan Hopeanuoli-musikaalissa hänen esitettyään itse Hopeanuolta. Kaikille vielä tiedoksi, ketkä eivät tiedä niin Animeconissa tulee myös Hopeanuoli-musikaali esiintymään uudestaan, joten kaikki sitä katsomaan.

Iltavapailla on itsellä myös inspiraatio iskenyt luennon pitämiseen ja olenkin keksinyt jo aiheen mistä pidän luennon joskus ensi kesänä (en tässä vaiheessa vielä vedä varmaksi conia missä sen pidän). Tarkoituksena on pitää huumoripainotteinen mielipideluento mutten tässä vaiheessa vielä kerro aihetta. Tässä odotellessanne luentoni sisältöä teen samalla  erästä tutkimusta/kyselyä ympäri nettiä mistä voitte päätellä osittain mistä tulen puhumaan.

*Mitkä ovat mielestänne näkyvimmät sarjat, mistä cosplayataan Suomen coneissa?* Nimeä 5 sarjaa/aihetta

Nyt ei aika riitä enempää kirjoittaa vaan pitää mennä pakkaamaan ja valmistautua palaamaan takaisin varuskuntaan. Ciao!!! -->

1 kommentti:

  1. Ihana blogi! :)) Liityin sun, joten liittyisitkö mun? eipakko! owo
    http://eltsunpullipblogi.blogspot.com

    VastaaPoista