Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kawacon-raportti & reserviupseerikoulun arkea/kiireitä

Pahoittelen jo etukäteen myöhästynyttä raporttiani kawan suhteen, kun yksinkertaisesti armeijan kiireet ovat vieneet kaiken aikani ja etenkin viime viikon valmistelut reserviupseerikoulumme kurssijuhlaa varten mutta kerron siitä kohta enemmän. Ensin tärkein eli mitä tuli kawassa sekoiltua.

Niin siis Joensuun Kawaconissa ehdin käydä piipahtamassa, tosin vain sunnuntai-päivän ajaksi. Alkuperäinen tarkoitus oli olla inttikamppeissa mutten halunnut koko aikaa olla PV:n kamppeet niskassa, enkä taasen siviilivaatteissa vaan... cossaamaan. Ja kotona kun en ole kuukauteen päässyt käymään missä kaikki pukuni ovat niin sitten ystäväni Keikisalain kanssa ja päätettiin, että minä en tällä kertaa cossaakaan vaan.... crossaan. :D

Tästä sitten päätettiin, että laitetaan päälleni taas Yowane Hakun Matryoshka-cossi päälle ja sitten koittikin aika mennä coniin kääntämään ihmisten päitä.^^ Nähtävästi onnistuin hommassani, sillä monet olivat luulleet minua koko päivän ajan tytöksi, kunnes avasin suuni. Hieman pelottava kokemus oli kokonaisuudessaan, mutta nyt crossaustakin on virallisesti nyt kokeiltu conissa ja ehkäpä joskus tulee kokeiltua uudestaan. Tähän loppuun vielä pari kuvaa kyseisestä puvusta.

Uskokaa tai älkää, mutta livenä tämä näyttää paljon uskottavammalta. Kuvissa näytän niin.... ei-neitimäiseltä

Don't askXD

 Niin ja sitten tästä RUK:n kurssijuhlasta, toisella nimellään valtion ''kakkosjuhla''. Viime viikko tuli tehtyä sen eteen yhteensä 58 tunnin edestä hommia enimmäkseen juhlan kohokohdan eli speksinäytelmän ohjaamisessa, jonka otin vastuulleni kurssin alussa. Kurssijuhla oli nimensä mukaisesti ainutlaatuinen juhla perinteisine tanssiaistensa, sekä nykyartistien vetämien showjen ansiosta. Mutta juhlan kohokohta oli lauantai-illan päättävä perinteinen speksinäytelmä, jolle on aina kovat odotukset annettu kutsuvieraiden sekä Puolustusvoimien suurimman johdon puolesta, jotka ovat kutsuttu kyseiseen juhlaan kunniavieraiksi.

No miten sitten tämä menikään? Alusta asti olin päättänyt, että siitä teemme poikkeuksellisesti musikaalin ja se näytti toimivan sillä maavoimien esikuntapäällikkö, koulun johtaja sun muita isoja nimiä vaimoineen tulivat kättä pitäen minua onnittelemaan loistavasta näytelmästä ja he kun sanoivat vielä esityksen olleen RUK-historian paras tähän mennessä niin se oli lopullinen niitti sille illalle (Kyseiset vieraat sekä sotiaveteraanit nähneet yli 25 vuoden ajalta speksejä niin kyllä heidän sanaan on uskottava^^). En ole ikuna ollut näin onnellinen ja palkitsevaa on se, että se taltioitiin meidän kurssijuhla-DVD:lle, jossa on myös yleisesti kuvattu menoa juhlasta sekä erinäisiä haastatteluita (joista yksi on minun ja avecini haastattelu). Palkitsevaa saada sitten DVD kätösiin ja nähdä kovan työn tulos videolta.
Jos jotakuta kiinnostaa mitä kurssijuhlassa oli niin tälle sivustolle julkaistaan kurssijuhlastamme kuvattuja videoita luultavimmin jo tämän viikon aikana.

Pahoittelen hieman armeijaelämästäni avautumisesta joka ei liittynyt olennaisesti itse blogin pääaiheisiin, mutta kiva välillä avautua oikean elämäni haasteista ja minkä takia tänne kirjoittelu jää nykyään vähäiseksi. (I hope you understand)

Näin kurssijuhlassa^^ Kiitokset kuvista Keikisalaille


Until next time, ciao!!!

3 kommenttia:

 1. Toi sun asu kawassa oli nii mahtava :D Jos en tietäs että oot jätkä ni oisin hyvinki luullu sua muijaks (:

  ~Anni

  VastaaPoista
 2. Mä kanssa :) Sut on tagattu:

  http://kaikkipaitsianimeonturhaa.blogspot.fi/2012/07/minut-tagattiin.html

  VastaaPoista
 3. Kawan stalkkeri myyntipöytien läheisyydestä terve :3

  ... jos muistat.

  VastaaPoista