Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 6. joulukuuta 2012

Coneja/pukusuunnitelmia = Toimistoherra/upseeri

Argh, sairasloman vallitessa tuppaa unohtamaan tämän paikan kokonaan mutta pikaisesti voisin Cosplaygaalasta raportoida jotain. Gaalahan tarjosi pukukilpailuja monessa eri sarjassa ja täytyy sanoa, että taisi olla jopa kovatasoisimmat kilpailut mitä olen coneissa käydessäni nähnyt (Etenkin aloittelijoiden sarja huhhuh.). Harmittavaa oli kyllä vähäinen kävijämäärä tapahtumassa, joka ehkä johtui gaalan mainonnan myöhäisestä aloittamisesta. Loppupäivästä pientä vihjailua oli siihen suuntaan huokaillen, että mahdollisesti ensi vuonna gaalaa ei tule (Tapahtumapaikan korkealla vuokralla liittymistä asiaan perhaps?). Toivon mukaan näin ei käy mutta aika vain näyttää.
Gaalassa tepastelin sitten FF7:n Rufuksena. (Kuvaaja Esa Ala-Petäys)

Tässä viimeisiä päiviä sairaslomasta (toivottavasti) vietetään ja joulukuun 20. päivä on edessä seuraavat magneettikuvaukset, jossa mahdollisesti saataisiin tarkka diagnoosiin tähän tautiini, joka iski traconin aikaan, jonka takia myös armeijan upseerielämä jäi tauolle. Toivon mukaan kyseessä oli vain väliaikainen hermostotauti ja pääsisin jatkamaan ensi vuoden puolella varusmiespalveluani, kun taas mahdollisuutena on myös sitten pahin mahdollinen eli MS-tauti... Sitä en toki toivo mutta sen näkee sitten. Ainakin on ollut nyt aikaa väsätä pukuja ihan olan takaa, kun ei olla annettu mitään tehdä :D .

Armeijasta tulikin mieleen, että miksen yhdistäisi armeijaa sekä cosplayta, kun molemmista pidän niin paljon? Tästä lähti ajatuksena sitten, että Desucon Frostbiteen ensi vuodelle lisään toiselle päivälle puvun aikaisemmin mainitsemani Devil May Cry 3:n Vergilin lisäksi. Lopulta päädyin Metal Gear Solid 3:n Ocelotiin.

Armeijan upseerien puvut ovat olleet intohimoni hirveän pitkään ja nyt olisi sopiva aika tällaistakin kokeilla. Referenssikuvasta poiketen teen ruskean väriversion puvusta eli musta korvaantuu ruskeaksi. Miksi? Siviilikäytössä on minulla eräs vanhan ajan upseeripuvustus, jota pystyn hyvin käyttämään tässä. Viininpunainen muu varustus pysyy kuitenkin. Asekotelo, arvomerkit, baretti, lipastasku ja huivi on vain tehtävänä enää niin ei kovin monimutkainen projekti tule olemaan.

Tunnen itseni erittäin naiselliseksi, koska pidän pitää bootseja jalassa ;).
Katsotaan jos ehtisin väsertää puuvajan puolella Makarov-pistoolista replikan, kuten Neuvostoliiton aikaisilla sotilailla oli käytössään.

Hui, kun teitä lukijoita alkaa olemaan jo iso määrä o_o. Kiitokset kaikille lukijoille tästä ja, kun tuo 100:n lukijan rajapyykki ohittuu niin pitäisi kai teille jotain speciaalia kyhätä tänne muun kuin tilaustöiden/pukujen teosta ja coneista. Katsotaan mitä keksin.

Tällä kertaa ei muuta ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, Ciao!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti