Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tilaustyö: Kingdom Hearts - Kingdom Key nro 2

Työputken Desuconin tilausten kohdalla päättää Kingdom Heartsista tuttu nimikkoase Kingdom Key- Keyblade, joten vielä kerran ReplicArmoryn soturit kerääntyy kokoon aseistamaan Suomen cosplaykansaa tulevaa uhkaa(?) vastaan. Viime vuonna tuli tehtyä kerran jo sama proppi toiselle asiakkaalle niin tällä kertaa keybladen teko oli nopeaa vanhoja kaavoja hyväksikäyttäen sekä, koska tiesi että miten eri osat pitää tehdä niin ei paljoa aikaa pähkäilemisessä mennyt.


 Totutusti vartea varten käytettiin vanhaa tuttua harjanvartta minkä päälle sitten aloitettiin muita osia lisäämään. Tätä tehdessä tekoaikamme puolittui aikaisempaan verrattuna, joten kehittymistä on tietyllä tapaa nähtävissä meidän tekemisessä. Finnfoamista on tehty kahvan kehikon korotukset.
 

 Jos pitää jokin asia mainita, mikä on ollut Kingdom keyta tehdessä vaikeinta on ollut ylivoimaisesti King Mickey-koristetta varten löytää sopivaa yksinkertaista KETJUA! Viime vuonna kävi tuuri, kun Ilkalla oli juuri sopiva pätkä ketjua aikaisempaa keybladea varten sillä emme löytäneet mistään kaupasta sopivaa ketjua ja samoin kävi tälläkin kertaa, kunnes yli 10 kauppakäynnin jälkeen Savonlinnan Tokmannilta löysin 2 metrin paketin koristeketjua, joka oli juuri täydellistä tähän tarkoitukseen. Nyt ei ainakaan hetkeen lopu ketju, jos tarvitsee näitä uudestaan vielä tehdä *Voitontanssi*. :)
Lopputulos näyttääkin sitten tältä. Ensimmäiseen Kingdom keyhin verrattuna tuli siistimpää yleisjälkeä tehtyä lyhyemmässä ajassa ja erityiskiitos Ilkalle taas kahvan gripin teosta. Näyttää ja tuntuu uskomattomalta. Taas yksi tyytyväinen asiakas aseistettu ja nähtävästi lähitulevaisuudessa tulemme tekemään seuraavaksi Kingdom Hearts-sarjasta tutun Axelin Chakramit. Aikoinaan oli puhetta pajajäsenten kesken, että kyseiset chakramit pitäisi tehdä varastoon valmiiksi myyntiin, koska arvelimme jonkun ne tilaavan joskus ja nyt se vihdoin kävi toteen. Emme silloin tehneet niitä valmiiksi vaan odotimme tilauksen tulevan ja nyt alamme niitä tekemään. Odotan innolla, mitä saamme aikaiseksi.^^

Desuconissa näemme ihmiset sitten seuraavan kerran parin viikon päästä mutta valitettavasti itse olen ilman cosseja syistä 1. Tämä viikonloppu oli minulla aikaa tehdä nämä tilaustyöt loppuun yksin eikä ollut aikaa tehdä loppuun tuota Soul Calibur V:n Xiba cossiani, joten sen debyytti menee Animeconiin ja 2. En voi kierrättää vanhoja pukujani hiusongelman takia (armeija). Hieman alaston olo tulee olemaan, kun ensimmäistä kertaa 3 vuoteen tulen olemaan ilman cossia conissa mutten usko sen menoani hidastavan.

Until next time, Ciao!

6 kommenttia:

 1. Hei! Olen vaikuttunut taidoistasi, ja minua kiinnostaisikin tietää hinnoitteluasi tilauspropeille. Olen itse siinä täysi käsi. ^^"
  Itsellä olisi parikin kaivattua proppia, yksi varsin yksinkertainen katana, toinen huomattavasti monimutkaisempi keihäs, kolmantena olisi sapeli. Osaatko antaa summittaista hinta-arviota/olisitko kiinnostunut ottamaan tilauksen?
  Kiire tällä ei olisi, sillä ainoastaan katanan ja sapelin cosseille on tiedossa tapahtuma, ja nekin vasta syksyllä/ensi vuonna. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. En voi antaa hinta-arviota tilauksille ennen kuin annat kuvat niistä tuotoksista mitä haluat meidän tekevän. Kun näemme tarkalleen minkälainen työ on mikä pitää tehdä niin sen mukaan teemme hinnoittelun. Hintaan vaikuttaa yksinkertaisesti materiaalihinnat, työtuntimäärä sekä kuinka vaikeatekoinen itse tilaus on. Laita sähköpostia minulle vaikka osoitteeseeni jani.v.o.ijas@gmail.com ja kerro kuvien kera mitä haluisit tilata, okei? Tällä hetkellä on muutama tilaus meillä jonossa mutta aikataulusta riippuen voimme ottaa ne vastaan kunhan kerrot yksityiskohdat aikataululle sitten.

   Terveisin Jani Ijäs

   Poista
 2. Tuo on vaan yksinkertaisuudessaan ja kauneudessaan niin makia <3 HI-E-NO! Itelläkin syyhyttäisi päästä moinen vääntämään, vaikka ei ole mitään Sora-cosseja edes suunnitteilla.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana. <3 Ihan KH-nostlagiat nousee pintaan.

  VastaaPoista