Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Tilaustyö: Persona 3 - Mitsuru Kijiron Rapier

Taas yksi työ saatu tehtyä valmiiksi ja ei muuta kuin totutusti taas kuvakollaasia näytille, että mitä on tullut saatua aikaiseksi. Tällä kertaa tehtävänä oli Persona 3- pelistä Mitsuru Kijiron rapier-pistomiekka. Tämän teossa oli mukana kaikki pajajäsenet eli Ilkka ja Urho minun lisäkseni, joten en voi omia kaikkea kunniaa tämän teosta.


Ooh-la-la.
Pohjana vanerilevy, josta on sitten leikattu terä/kahva yhteisenä palana ja sitten kahvaosa on full tang-tekniikalla kerrostettu kahdella lisälevyllä saadakseen oikea paksuus kahvalle. Lopuksi reunat hiottu pyöreäksi, jotta mukavuus on taattu sitä kädessä pitäessä ja päällystys kangasteipillä.
Väistintä varten käytimme finnfoamia Ilkan ehdotuksesta ja loppupelissä idea onnistuikin hyvin. Kaikkea sitä oppii vaikka luulee tietävänsä jo hirveästi proppien teosta, joka loppupelissä on vain hyvä.
Kuviointi väistimeen on tehty hyväksikäyttäen viivoitinta sekä naulaa, jolla piirsin painaumat.Tällaiselta sitten lopputulos näyttää. Nyt voin sanoa hyvällä itsevarmuudella, että asiakaskin on varmasti tyytyväinen tilaukseensa sillä itsekin yllätyin kuinka hieno tästä tuli. Moni voisi luulla yksinkertaisimpien aseiden teon olevan helppoa mutta sitä se ei ole, koska niissä ei ole juurikaan niin paljoa yksityiskohtia niin isojen osien on oltava virheettömän näköisiä sillä ne mahdolliset virheet näkee tällaisissa töissä heti, kun taas vaikeatekoisissa huomio kiinnittyy enimmäkseen kaikkiin yksityiskohtiin ja niiden määrään, joten niin pieniä virheitä ei ehkä muut huomaa niin helposti.

Until next time, Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti