Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tekken 6: Sergei Dragunov - Photoshoot + WIP

Maan peittyessä ihanaan valkoiseen untuvapeitteeseen monet viettävät mieluiten aikaansa sisätiloissa mutta minulle taas talvi on lempivuodenaikani. Hyvänä meriittinä ottakoon, että minulle avantouinti ei ole uusi juttu sekä viime viikolla telttailin ulkona nukkuen yöni, joten kylmyys ei ole minulle vieras juttu.^^ Päätin ystävieni avustuksella siis lähteä kuvauttamaan Dragunov-pukuni kauniiseen ulkoilmaan.

Päivän reissusta annan tähän kuvia teille ja hieman kerron puvun teosta vaikkei paljoa kerrottavaa olekaan.


Herrahan on siis tämä kylmäkasvoinen venäläisupseeri.
Ensimmäiseksi pitää mainita puvusta, että takki sekä housut eivät ole alusta saakka minun tekemiä vaan ostin pukuun sopivan vaatekokonaisuuden, jota sitten lähdin muokkaamaan Dragunovia varten, kuten maalaamalla takin kuvioinnit rinnuksiin/kauluksiin kangasmaaleilla ja kalvosinnappien lisäys esimerkkinä. Vyö on Itä-saksan armeijan käytössä ollut II-maailmansodan aikana, jota muokkasin maalaamalla.
Kravatti on maalattu sekä bootseihin on lisätty valkoinen raita. Lisäksi vyöstä roikkuva nahkaremmi on tehty tekonahasta ja lisäpalat tehty softiksesta. Aluksi mietin, että mikä tarkoitus kyseisellä esineellä on. Aluksi luulin sitä *rähinäremmiksi* mutta muistaessani I-II-maailmansodan aikaan Japanin armeijan upseeriston käyttäneen kunniasapeleita taistelukentällä mukanaan niin voisiko se olla sapelinpidike lenkkeineen? Kuka tietää mutta tähän järkevimpään tulokseen synnyin pienellä tietoudellani sotahistoriasta.


Puvussa on puutteita tiedän sen kyllä. Isoimpana puutteena sanottakoon, että hiukset ovat ensinnäkin liian lyhyet mutta haluan tämän cossin ehdottomasti omilla hiuksilla tehdä, koska Dragunovin hiustyylillä, jos käyttäisin peruukkia niin lopputulos näyttäisi aika tökeröltä, joten odotan vain, että hiukseni kasvavat ajan kanssa ja Yukiconissa ensi kuussa pitäisi lookin olla hieman paremmassa kuosissa jo.
Oli mahtavaa käydä photoshoottaamassa uutta pukua pitkästä aikaa ja kuvatkin ovat onnistuneet oikein hyvin. Isot kiitokset Iina Silventoiselle sekä Petri S. Jääskeläiselle kuvaajina toimimisesta.

Ensi viikolla tähtään tällä puvulla Pääkaupunkiseudulla järjestettävään cosplaytanssiaisiin, joten ehkä näen osan teistä sielläpäin. Ensi kuussa järjestettävään Yukiconiin saavun myös tällä kyseisellä puvulla. Yukiconista puheenollen haluan mainita, että minut on valittu esityskilpailun tuomaristoon ja olen erittäin otettu tästä tehtävästä ja pyrin parhaani muiden tuomariston jäsenten kanssa arvioimaan näytökset oikein.

Until next time, Ciao!

4 kommenttia:

 1. Kyllä on makea asu ja kuvat! Oli kyllä kiinnostava historia tuossa cossi-vyössä, sotahistoria <3

  Ja käytä vaan omia hiuksia cossille, approvan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!^^ Sotahistoria on minua aina tietyllä tapaa kiinnostanut ja reservin upseerina aina armeija tulee sydäntäni lähellä olemaan.

   Poista
 2. Wow onpa tyylikäs asukokonaisuus. Sopii sinulle tosi hyvin tä hahmo, hiuksia vaan vähän kasvatat ja sitten on perfecto! ;) Pakko sanoa vielä että oma lempparikuva shootista on toi kolmas ylhäältä päin (reffikuvaa en laske mukaan), katse on niin keskittynyt ja pose on just kohdillaan.

  Ai niin, approovaan tuota vyötä ja sen historiaa! Historialliset esineet ovat aina extra kiinostavia mun silmissä. Mukavaa nähdä että se saa vähän uutta elämää cosplayn hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Pyrin valitsemaan hahmoni sen mukaan myös, että ne sopivat omiin kasvonpiirteisiin ja kehooni mahdollisimman paljon, joten hyvä jos viesti on näkynyt menevän muillekin perille. Miinuksena mainittakoon, että kuvauksiin unohdin tuoda piilarit mukaan, joten se on hiuksien kanssa miinuspuoli mutta yukiconiin tämä virhe korjataan.

   Kierrätys kunniaan aiheesta riippumatta.^^ Vanhaa sotilasvyötä hyvä käyttää sotilaspukuun cosplaykäytössä ja hyvältä näyttää!

   Poista