Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 3. huhtikuuta 2014

Soul Calibur V: Xiba WIP (Final Mix).

Viimeisin kuukausi suorastaan valui ohitseni täällä blogin puolella, kun ei oleellisesti saanut edistettyä omia pukuja, jotta olisi saanut teille jotain näytettävää. Se kuitenkin nyt muuttuu ainakin yhden puvun osalta, joka on pientä siistimistä vaille valmis käytettäväksi eli siis Xiba Soul Calibur V:stä. 

Suurin osa puvun osista on lojunut reilun vuoden kaappieni kätköissä odottamassa puvun viimeisten osien valmistumista mutta helppohan se oli todeta, kun ne ''valmiit'' osat otti kaapista esiin pitkän ajan jälkeen niin nekin kaipasivat siistimistä ja jopa osittain korjaamistakin.
Se viimeisin puuttuva osa, joka piti saada valmiiksi oli vyötäisille menevä tiikerintalja. Karvakankaiden saamisessa kesti oma aikansa niin vasta nyt se sitten valmistui. Tiikeri-kuvioista karvakangasta on ulkopuoli ja sisäpuolella vuoritus on valkoista karvakangasta.


Taktisesti on piilossa takin yksi napeista, joten älkää antako kuvassa näkyvien nappien määrän hämätä. Kyllä niitä on sama määrä molemmin puolin.^^

Liivistä ei mitään erikoista sanottavaa ole, kun ei mitään erikoisempia kaavoja sen teko tarvinnut. Edessä on napitukset muttei Xiba itse pelissä liiviä pidä kiinni vaan se pysyy avonaisena koko ajan. Selkäpuolen logoa jouduin siistimään lisäämällä lisää väriä kuten myös housujen lahkeitten kuviointeja.
Käsisuojukset ovat pahiten kärsineet ajan kanssa ja ne kaipaavat vielä paljon siistimistä. Yksinkertaisesti käytin väärää tekotapaa niiden teossa, joten ne eivät kovin hyvin pysy ehjinä ellen täräytä niitä mihinkään. (Softista pohjana ja muovailumassalla paksunnukset.) Muovailumassasta on tehty kaulakorun korut ja nilkkarengas taasen vanerista.
Xiban Bo-keppi on tehty harjanvarresta, jonka päätyihin on lisätty yksityiskohdat. Käytin hyväkseni ikkunaverhotankojen päätykoristeita, jotka muistuttivat jotenkuten alkuperäistä lookkia ja muokkasin niitä lisäämällä softiksesta ja finnfoamista paksunnukset. Harjoituksissani esitystä varten keppi on kärsinyt maalipinnan kohdalta pahasti niin joudun vielä ennen conia uuden maalipinnan laittamaan.
Tosiaan tällä on tarkoitus osallistua Mimiconin esityskilpailuun soolona, joten siellä näette minut sitten tällä puvulla. Halusin tähän loppuun vain ottaa kokonaiskuvan miltä näyttää puku. Tässä EI siis ole vielä hiuksiani laitettuna kuntoon tai piilareita silmissä lainkaan päässä. Ajattelin peruukkia käyttää tässä alunperin mutta päädyin omia hiuksia käyttämään mutta annan niiden kasvaa tapahtumaan saakka ja vahvennan punaista väriä hiuksistani uudella värjäyksellä vielä tässä välissä.


Tunnistaako jo pikkuhiljaa hahmoksi?


Viikon päästä matkaan Vuokattiin ystäväni kanssa viikon ajaksi lomailemaan Holiday Club Katinkullan maisemiin ja toiveeni olisi saada kuvailtua siellä tämä puku ja tehdä muuta kivaa.^^ Jos tämä kuvausreissu onnistuu niin saatte uutta julkaisua Xibasta photoshootin merkeissä parin viikon päästä viimeistään. :)

Onko teitä muitakin tulossa Mimiconiin? Entä oletteko mahdollisesti jopa kilpailuihin osallistumassa?

Until next time, Ciao!

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :) ihan tunnistettavissa (vaikken hahmoa tunnekkaan höhö)

  Oi katinkulta <3 siellä tuli lapsena käytyä uimassa aina ku sukuloitiin Kajaanissa~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perheelläni on ollut yli 20 vuoden ajan viikko-osake Katinkultaan, jolla saamme vuodessa yhden viikon ajan oman mökin käyttöön ja klubilla meille on tarjolla täysihoito ilmaisin etuuksin. Armeijan takia 2 viimeistä vuotta jäänyt reissu välistä mutta muuten on joka vuosi tullut vauvasta saakka siellä oltua.^^

   Poista