Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kevään kiireiltä kohti Popcultia + Batman Forever: The Riddler WIP.

Hiljaisuudestani blogin puolella voi syyttää osittain muita aktiviteettejani, kuten keilailua, koulua ja Valitsen sinut! -musikaalin harjoituksia.

Musikaalin kohdalla elämme jänniä hetkiä, kun joukkorahoituskampanjammekin päättyi juuri ja loppusummaksi saimme kasaan 4096 euroa, joka ylittää reilusti asettamamme 3000 euron rajan. Iso kiitos lahjoittajille, jotka autoitte meidän puvustus-/lavastustiimiä, jotka pääsevät nyt toden teolla tekemään yli 100 esiintymispukua ja lavasteita musikaalia varten.^^ On ollut ilo joka treeneissä oppia kaikkea uutta ja etenkin tanssiminen on ollut itselleni mieluisinta työtä mitä jaksaisin koko ajan tehdä. Voi sitä hetkeä, kun pääsemme näyttämään kaiken oppimamme sitten lavalla ihmisille...Hieman harjoittelua omaa rooliani Kadabraa varten. ;)

Lisäksi 18.4 kävin Jyväskylässä Lapsosten Lauantai -messutapahtumassa missä Kosuconin järjestäjätiimi oli pitämässä cosplayaiheista pöytää ja lisäksi he esittivät muutaman cosplayesityksen yleisölle päivän aikana. Minut oli kutsuttu myös paikan päälle esiintymään, joten keräsin kamppeet kasaan visiittiä varten.
Pukuvalintani päivälle oli Soulcalibur V:n Xiba ja esitin saman esityksen kuin vuosi takaperin Mimiconin esityskilpailussa.

Kosuconista pyritään tekemään pääsymaksuton tapahtuma mutta sen järjestäminen ei kuitenkaan ole ilmaista, jonka takia heillä on meneillään oma joukkorahoituskampanja kerätäkseen budjettia kaiken järjestämiseen. Lisää tämän linkin kautta. --> http://mesenaatti.me/kosucon/


Popcult on viikon päästä ja uusi pukuni viikonlopulle on Batman Forever -elokuvan The Riddler, jonka näyttelee elokuvassa Jim Carrey. Jim on lapsuuteni ajan ollut yksi näyttelijöistä, jonka hupaisia elokuvia on tullut seurattua aina ja hänen versiossaan The Riddleristä näkyy läpi hänen räävi tapansa näytellä kaikkia komediaroolejaan tunteella ja sen vuoksi halusin tämän cossin tehdä. Popcult keskittyy muutenkin enemmän länsimaiseen tuotantoon niin pukukin sopii paremmin tällaiseen tapahtumaan näytille.
The Riddlerin asuja näkyy useampia elokuvan aikana, jotka myöskin kiehtoivat minua mutta ensimmäisenä haluan tämän perusversion tehdä, johon kuuluu ylläolevan kuvan lisäksi päällystakki, sauva ja hattu.Maskin päätin tehdä worblasta, jonka lämmittäessä muokkasin muotoonsa laittamalla ihoani vasten. (Muistakaa varoa, ettei satu kuitenkaan palovammoja worblalla leikkiessä.) Hatun pohjan tilasin valmiina Punanaamiosta, jonka sitten maalasin akryylimaaleilla kuten myös maskin.
Sauva on tehty harjanvarresta ja vanerista, jonka olen maalannut erityisellä kultapölyyn sekoitetulla liuoksella. (On muuten kallista tavaraa!) Kouluni opettaja käski kokeilla sitä sauvaan ja tulos oli miellyttävä. Yleensä spraymaaleilla tai akryyleilla maalatessani ensin minun pitää puun päälle lisätä gessoa, jotta maalin päälle laitettuani proppi saisi metallimaisen olemuksen mutta tällä kultapölyllä sain saman tai jopa paremman tuloksen, kun suoraan maalasin puupinnalle maalin. Itse tykkään lopputuloksesta ainakin. o/
Koska en paikallisista kaupoista löytänyt oikeanlaista venyvää lycraa/polyesteria sekä en luota täysillä kangaskauppojen sivuilla oleviin koepala-kuviin huonojen kokemusten takia niin päädyin tilaamaan bodysuitin pohjan ulkomailta ja toivoa parasta vain. Väri ei ole aivan täydellinen mutta kelpaa minulle kuitenkin.

Kysymysmerkkien maalausta en voinut yksinäni tehdä, koska puvun pitää olla päälläni venytettynä, jotta ne voi maalata oikeassa koossaan. Maalauksista saan kiittää tyttöystävääni, joka on viettänyt yli 10 tuntia jo maalatakseen näitä pukuuni. Kuvasta näkee, että maalaukset ei ole vielä valmiita, mutta tämä korjaantuu tapahtumaan mennessä.
Takin teossa ei mitään suurempia tullut tehtyä. Perusmallin takki, johon maalasin jälkeenpäin kyssärit oikeille paikoilleen. Ensimmäisiä kokeiluja tuli jo tehtyä sekä pidettyä pukua hieman päällä ja olen tyytyväinen tähän pukuuni. Suunnitelmissa on pitää kuvaukset Popcultissa, joten eiköhän kuvia piakkoin tapahtuman jälkeen ala tulemaan näytille tännekin. :)

Nähdään kaikki Popcultissa. o/

2 kommenttia:

  1. Oh my, en taida päästä ikinä irti noista sinun morfsuit poseista. Niin äid... naisellisia :D
    En itse Popculttiin pääse, joten odottelen sitten paljon kivoja kuvia tästä :3

    VastaaPoista