Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Popcult Helsinki - Uusi tapahtuma ja uudet kujeet.

Popcultista ennakkoon ei osannut sanoa paljoa mitään koska kyseessä oli kuitenkin ensi kertaa järjestettävä tapahtuma ja uusi tapahtumapaikkakin. Ainoa mitä varmaksi tiesin oli, että tapahtuma tulee keskittymään enemmän länsimaiseen tuotantoon, kun animeen ja mangaan. Tästä johtuen valitsin viikonlopun pukunikin sen mukaisesti, joka oli Batman Foreverin Arvuuttaja.

Kulttuuritalo on tapahtumapaikkana hieman vaikea conin pitämiseen, koska rakennus toimii enemmänkin konserttirakennuksena, jossa on aula narikan kera ja sitten portaat ylöspäin onkin jo edessä iso sali ohjelmien pitämiseen. Sisään tullessaan olikin aulassa vastassa heti myyntipöydät, jotka valtasivat koko alueen, joka aiheutti pientä ruuhkaan aika ajoin viikonlopun aikana. Ymmärtääkseni tapahtuman kävijämäärä heilui n. 1000-1100 ihmisen liepeillä, joka tuntui juuri sopivalta määrältä Kulttuuritalon kapasiteettiin nähden. Ihmispaljoutta oli muttei se kuitenkaan haitannut menoa.


Tiivis tunnelma mutta sitäkin miellyttävämpi.


Ohjelmasta ja myyntitarjonnasta pidin paljon mitä näin viikonlopun aikana. Tuntui itselle paljon kodikkaammalta tapahtumalta olla mukana, kun aiheet kohtasi enemmän omien intressien ja tapahtuman välillä. En ollut tapahtuman ajalle suunnitellut mitään erikoisempaa kuin lauantaille erään dokumenttiryhmän kuvaukset missä olin osana ja pukuni photoshoottauksen sunnuntaille mutta muuttuipa nekin suunnitelmat nopeasti... :D


Valmiina Popcultia varten. o/


Lauantaina ystäväni Hitsuwa saapui paikan päälle Jokeri-cossinsa kanssa ja vetäydyimme siistimään itseämme miesten pukuhuoneeseen, kunnes huoneeseen saapui pari cosplaymammaa kysymään meitä kahta mukaan Hall Cosplay-kisaan. Molemmat yllätyimme kutsusta ja toki suostuimme mukaan. Tyttöystäväni vedin myös kisaan mukaan, kun kaikki meistä kolmesta kuitenkin samasta sarjasta cosplayasi eli Batmanista. The Riddler, Joker ja Harley Quinn olimme siis kolmistaan ryhmänä osallisena Hall Cosplayta.


Kuvaaja: Tytti Rautiainen.


Mitään paineita emme ottaneet kisasta vaan menimme lavalle hahmouskollisesti derppaamaan ja yleisö ainakin tuntui pitävän lavaosuudestamme paljon. Emme sijoittuneet kilpailussa ja se ei haitannut lainkaan, koska lavalla on aina kiva käydä vaikkakin vain näyttämässä pukuaan parin minuutin ajaksi. :)

Puvustani puheenollen täytyy kyllä sanoa, että ihmisillä oli aivan uskomaton vastaanotto yleisesti Arvuuttajan pukuani kohtaan. Koko ajan ihmiset kommentoi positiiviseen sävyyn kokonaisuuttani puvun ja hahmouskollisuuden puolesta ja olin mukamas aivan ilmetty Arvuuttaja Batman Forever-elokuvasta. Kaikki nämä kommentit lämmitti todella paljon mieltä ja kiitos teille kaikille ihmisille, jotka tapahtumassa tapasin.
Kisalappu muistoksi seinälle muiden joukkoon.


Sunnuntain kuvaukset meinasivat peruuntua, kun koko päivän satoi rankasti vettä. Näimme kuitenkin tilaisuuden kuvauksille, kun rankkasade väliaikaisesti väistyi ja oli pientä tihkusadetta enää ilmassa. Parhaamme yritimme kelivaikeuksista huolimatta ja odotan innolla kuvaajamme tuloksia mitä hän on saanut tallennettua kameraansa. Erillisen kirjoituksen saatte photoshootista myöhemin mutta tässä on yksi kuva viikonlopulta, jonka taltioi sivusta toinen kuvaajatuttuni Kari.
Popcult oli onnistunut tapahtuma kokonaisuudessaan ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesän tapahtumia ja pukuja. Ensi kertaan ihmiset! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti