Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Desucon kameran edessä seikkaillen.

Kolmen päivän varoitusajalla päätin lähteä Desuconiin saatuani lipun ja päätin mukaani ottaa Yun-Seong pukuni SoulCalibur II:sta, koska en ole saanut kyseistä pukua kuvattua kunnolla niin näin samalla oivan tilaisuuden hoitaa sen pois alta Lahden maisemissa.
Perjantai tuli vain rentouduttua ystävien seurassa ja illan tunteina kävin katsomassa Cosplay Tour Europen tuottaman dokumentin. Nuorten naisten innokkuudesta lähteneeksi projektiksi lopputulos oli oikein onnistunut ja viihdyin katsoessani sitä. (Ehkä myös sen takia, kun vilaukselta meidän Diglett-ryhmämme oli erillisissä pätkissä osana dokumenttia. :D) Valitettavaa oli se, että dokumentti näytettiin pienessä luokkahuoneessa, jonne ei lähellekään mahtunut kaikki halukkaat katsojat näkemään ohjelmaa. Dokumentin näki lopulta muutama kymmenen ihmistä vaikka halukkaita olisi ollut ainakin tuplamäärä.

Lauantai alkoi aikaisella herätyksellä laittaen cossi päälle ja suuntaamalla heti klo 9 Sibbe-talolle. Klo 10 alkaen oli suunniteltuna photoshoot Kari Hiltusen kanssa ja lopulta vietimme miltei 2,5 tuntia kuvaillen ympäri Lahden maisemissa, jonka kuvia näytän tässä kirjoituksessa samalla. :) Tämän jälkeen olin jälleen RT Documentariesin kuvattavana tunnin ajan, jossa he videoivat minun tekemisiäni ympäri conia jutellen ystävilleni, kierrellen tapahtumassa jne. Lopulta iltapäivästä vapauduin tehtävistäni ja aloin jännittämään cosplaykilpailuja.


Tässä on koko photoshootin kuvista ehdoton lempikuvani. Suihkulähde takana oli upea lisä tausta kuvauksia ajatellen. <3

Eurocosplay-karsinnoissa taso oli aikaisempien vuosien tasolla mutta Top3 erottui eduksensa ja ansaitsivat paikkansa parhaimpien joukossa. Onnea sijoittuneille ja etenkin karsinnan voittaneelle Mira Rauhalalle, joka lähtee edustamaan Suomea Lontooseen lokakuussa ECC-finaaleihin. Peukut pystyyn meidän uudelle edustajalle.^^


Väliaikashowssa esiintyi meidän Pokemon-musikaalin näyttelijä Reta, joka sai cossaajan elämästä kertovasta esityksestään Disney-laulujen tulkinnalla raikuvimmat aplodit vuosiin mitä olen kuullut coneissa. Olen niin onnellinen miten taitavaa porukkaa meillä on musikaalissamme osallisena. <3


EC-karsintojen tulosten julkistuksessa yllätyksekseni huomasin tuomaristossa olevan Koreasta vieraileva cosplayaaja Tae Yeon. ( Mm. Korean WCS-edustaja ollut aikoinaan.) Olin hieman hämmilläni sillä ennen kisoja huomasin myyntipöytäsalissakin olevan samaisen henkilön pitämä myyntipöytä missä hän myi omia cosplayjulisteita, postikortteja, vihkosia jne. Eikä tällaisesta kunniavieraasta ollut lainkaan mainintaa Desuconilla sosiaalisessa mediassa.

Tästä johtuen hänen vierailunsa jäi hieman huomaamattomaksi ja hänen luokseen ei eksynyt kovin moni henkilö juttelemaan edes mutta minä päätin toisin. Sunnuntain vietin ilman cossia rentoutuen ja menin aamupäivästä juttelemaan Tae Yeonille ja aikaakin hurahti jopa tunnin verran hänen seurassaan. Ihastuttava uusi kontakti tuli saatua ja hän päättikin antaa minulle yhden postikorteistaan lisätekstillä varustettuna. Samalla vaihdettiin yhteystiedotkin.^^

Viimeisenä ohjelmana kävin seuraamassa ''Cosplayn ongelmanratkaisu ja sen hullut soveltamiset-paneelia'', jonka jälkeen tapahtuma lähestyi loppuaan ja oli aika suunnata kohti kotia.
Yksi kiva muisto lisää kokoelmiin. :)


Viime hetken suunnitelmaksi lähteä Desuconiin osoittautui erittäin onnistuneeksi reissuksi ja kiitokset vielä kaikille ihmisille, jotka tulitte juttelemaan kanssani viikonlopun aikana. Nähdään Animeconissa seuraavan kerran. o/

2 kommenttia:

 1. Nuo kuvat ovat oikeest tosi siistit! Mun lempparit ovat tuo missä on se vesilähde takana sekä se missä seisot puun päällä!

  Outoa kyllä ettei vissin Tae Yeonista oltu sanottu conin sivuilla mitään; moni halukas varmaan missasi hänet kokonaan. Kiva kuulla että sä menit juttelemaan ja saamaan uuden kaverin, plus ton kiitoskortin. :) En itse kyllä kyseistä cossaajaa tiennyt (en tunne monta tunnettua, haha...) tätä ennen mutta seems cool!

  Itse en ollut Desussa tänä vuonna mutta eeeeehkä alkoi pikkasen harmittaan ku kaikki postaa siitä ja sanoo miten kivaa oli. x) Oh well, ehkä ensvuonna sitten taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen ihan hypenä näihin kuviin mitä saimme otettua.

   No Närconissa sitten näemme mahdollisesti. Se vasta onkin odottamisen arvoinen tapahtuma. o/ :)

   Poista