Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kohti kesää suunnitellen.

Valitsen sinut! -musikaalin harjoitukset, Puolustusvoimien kertausharjoitukset ja lukuvuoden viimeisten päivien deadlinet Savonlinnan oopperajuhlien Boris Godunovin tarpeistoon ovat pitäneet toukokuun ajan minut hyvin kiireisenä, jonka takia en ole pystynyt oleellisesti tekemään mitään cosplayhin liittyen. Pienellä asuinpaikkakunnallanikin on harvinaista saada kesätöitä, joita en loppujen lopuksi saanut mistään niin päätin jatkaa opiskeluja läpi kesän ollen alan töissä kerryttäen opintopisteitä.


Treenitahti kiristyy ja paketti alkaa näyttämään pikkuhiljaa kokonaiselta.


Viikon ajan tuli vietettyä metsässä kerraten sodan ajan tehtäviä. Hauskaa kyllä oli.^^


Alkuvuodesta Cosvision ilmoitti järjestävänsä Suomen ensimmäiset viralliset (Korjatkaa, jos olen väärässä.) Cosplayn suomenmestaruuskilpailut, jotka sisältää yksilö- ja ryhmäkilpailun. Itsellä ei ollut kiinnostusta tähän ennen kuin UruharaFC:n naiset kyselivät minua osallistumaan joukkueena ryhmäkilpailuun ja vastasin myöntävästi. Portfoliohaku kilpailuihin on auki kesäkuun ajan ja kerron lisää aiheeseen liittyen myöhemmin, kun olemme saaneet pukujamme tehtyä eteenpäin. :)

Kesän ajalle olen aikatauluttanut kaikki viikonloput täyteen mutta kuitenkin pari tapahtumaa kesälle on suunniteltuna osalleni. Heinäkuussa Animecon Kuopiossa on ensimmäisenä suuntana ja puolitoista viikkoa siitä myöhemmin lähden ystäväporukalla kohti Ruotsin Närconia seuraamaan NCC-kilpailun finaaleja, kuten viime vuonna. Sopivasti Närconin ensimmäinen päivä sattuu olemaan syntymäpäiväni niin conissa aikaansa viettäminen onkin mitä mukavin tapa juhlistaa synttäreitään porukalla.^^ Vanhempia pukujani aion kierrättää näissä tapahtumissa, koska tällä hetkellä keskittymisen vie portfoliohakua varten uuden puvun tekeminen. (On tässä tämän vuoden puolella jo 3 uutta pukua tullut tehtyä, joten tahdin hidastaminen on ihan hyvästäkin, että pysyy into tähän touhuun.)


Viime vuoden Närconista jäi hyvät fiilikset, jonka takia mielellään haluan käydä siellä uudestaan ja nyt tietää mitä siellä on vastassa ja tietää miten valmistautua tapahtumaan paremmin.

Ai niin! Viime hetken varoitusajalla olen tulossa ensi viikonlopun Desuconiin hankittuani edeltävänä iltana lipun itselleni. En vielä maanantaina ollut suunnitellut edes meneväni koko tapahtumaan, kunnes tilanne hieman muuttui ja näin mahdollisuuden päästäkseni coniin, joten nyt ollaan sinne menossa! :) Ainokainen puku mitä todennäköisimmin otan mukaani on Yun-Sung SoulCalibur II:sta jonka aion vihdoin kuvauttaa, joka jäi viime vuodelta kokonaan tekemättä.

Nähdään Desuconissa ihmiset! o/

1 kommentti:

  1. Aaah minäki olen menossa Närconiin tänä vuonna! Toivottavasti bongaan sut siellä sitten! :D

    VastaaPoista