Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 4. lokakuuta 2016

Mitä musikaalin jälkeen?

En vieläkään täysin käsitä paluutani normaaliin arkeen musikaalin loputtua, kun miltei 2 vuotta suuresti elämässäni osallisena ollut asia päättyi viime elokuussa Kanneltalon esityksiin. Enää ei tarvitse jatkuvasti viikonloppuja viettää treeneissä ja esityksissä ympäri Suomea ja vapaa-aikaa ei ole ollut näin paljoa sitten aikaa ennen musikaalia. Tämän aikana cosplay on kuitenkin pysynyt osana elämääni vaikkakin vähemmäksi pukujen teko jäi produktion aikana. Coneissa tuli jatkuvasti käytyä, jopa ulkomaita myöten.


Valmistuneet Teteläiset vuosimallia 2016.

Paljon muutakin on ehtinyt tapahtua musikaalin ohessa. Savonlinnassa opiskelin teatteritekniikan artesaaniksi missä opinnäytetyönä rakensin lavasteita musikaaliimme ja valmistuin viime kevään päätteeksi jättäessäni samalla synnyinkaupunkini taakse muuttaessani Lahteen. Olin jopa koulutukseni ajan parin vuoden ajan ammattikeilaaja paikallisen seuran riveissä ja kävin ahkerasti kilpailuissa pitäen itseni aktiivisena.

Se tuttu ja turvallinen ilmapiiri ja ympäristö, jonka sain luotua itselleni Savonlinnassa asuessani antoi iloa ja energiaa jatkaa kaikissa harrastuksissani omalla tavallaan. Nyt muutettuani täysin uudelle paikkakunnalle missä en tunne entuudestaan ketään on vaikuttanut myös negatiivisesti tekemiseenikin. Keilailu jäi nyt ainakin toistaiseksi, ei ihmisiä keiden kanssa viettää aikaa ja vaikka tekemisen taito on pysynyt ennallaan cossauksen hiljaiselosta huolimatta niin tuntuu, kuin aloittaisi täysin nollasta kaiken. Motivaatiota tehdä on kyllä muttei samanlaista intoa vaikka nyt on enemmän aikaa cossaukselle.


Pukuja on tullut paljon kierrätettyä puolentoista vuoden aikana. (Kawacon 2016).


Asettautumisessa kestää oma aikansa mutten anna sen estää kuitenkaan cossaamista. En osaa sanoa miten lähitulevaisuudessa tilanteeni muuttuu töiden ja harrastusten osalta mutta suunta on vain ylöspäin kohti uusia haasteita musikaalin ja paikkakunnan muutoksen jälkeen. Sen tiedän kuitenkin, että haluan jatkaa nyt pukujen tekoa ja osallistua cosplaykilpailuihin taas tauon jälkeen. :)

Mitä sitten olen jo suunnitellut? Kuukauden päästä järjestetään GameXpon yhteydessä Cosplayn SM-kilpailut, jossa seuraavaksi vierailen. Koska tapahtuman teemana on videopelit niin parhaillaan olen tekemässä SoulCalibur V:n Yoshimitsun pukuani, joka on ollut miltei vuoden tekeillä ja pyrin saamaan sen sinne näytille. Kokonaisuudessaan isotöisin puku mitä olen tähän mennessä tehnyt ja pyrin tekemään sen teosta erillisen kirjoituksen valmiiksi
Vuosi ja tapahtumat lähestyvät loppuaan, joten ensi vuoden suunnitelmiakin on joutunut jo vähän miettimään. Alkuvuodesta taitaa ensimmäisenä tapahtumana olla Desucon Frostbite jonne menen (Helppo nyt sinne mennä, kun asuu Lahdessa.) ja sitten on muuten tapahtumien puolesta kaikki kysymysmerkkiä toistaiseksi. Riippuen mikä on ensi vuoden tapahtumien tarjonta kilpailujen puolesta niin osallistun pariin esityskilpailuun näillä näkymin ainakin, kunhan tulee tietoa mitkä conit niitä aikovat järjestää. Kaksi pariesitys-ideaa on ystäväni kanssa mietittynä jo mutta mietin myös yhtä mahdollista sooloesitystä minkä voisin yrittää koota ensi vuodelle riippuen miten kiireistä on minulla. Toistaiseksi minulla ei ole kiinnostusta kansainvälisten cosplaykilpailujen karsintoihin mutta katsoo mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Suurien cospaykilpailujen seuraaminen toimii aina motivaationa tulevaa ajatellen omaan tekemiseen ja uskon SM-finaalien näkemisen livenä auttavan itseäni palaamaan takaisin kilpailuihin. Mitä esityskilpailuista haen on se sama fiilis mitä pystyin Pokemon-musikaalin esityksissäkin tarjoamaan yleisölle ja itselleni. Ne ovat yleisön viihdyttäminen ja esiintymisestä nauttiminen. :)

PS: Eikö musikaalille tule jatko-osaa? Vaikka sellaisia kommentteja on lennellyt ja pyörinyt ihmisten mielissä niin älkää odottako moisen produktion tulevan selkiönä aikaisemman onnistuneen musikaalin jälkeen. Voi olla, ettei tuotantotiimi halua enää edes näitä massiivisia musikaaleja alkaa tekemään ja uskon koko tiimimme haluavan lepoa siitä työn määrästä mikä parin vuoden ajan tuolle produktiolle on uhrattu. Meiltähän on tulossa vielä editoitu tallenne Youtube-kanavallemme niin vielä Pokemon-huuma kuitenkin jatkuu, joten seuratkaa meidän uutisointia asiaan liittyen.^^

Until next time, Ciao! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti