Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 1. marraskuuta 2016

SoulCalibur V - Yoshimitsu WIP (Work In Progress)

Vuoden ajan työstäminen tämän puvun kanssa alkaa olemaan loppusuoralla ja kokonaisuutena tämä on suuritöisin puku minkä olen tehnyt. Eniten olen oppinut worblan käyttöä tämän puvun kanssa vaikka entuudestaan on materiaalituntemusta kyseisestä aineesta muttei tässä mittakaavassa.
Ajatus Yoshimitsun tekemistä tuli vuoden 2014 syksyllä Traconin WCS-karsintojen jälkeen, jolloin päätin tämän puvun teosta paluumatkalla tapahtumasta sekä suunnittelin mielessäni esityksen koreografioineen ja ääniraitoineen mahdollista kisaesiintymistä varten. Mahdollisesti tulen seuraavan parin vuoden sisään tällä hahmolla esiintymään jossain esityskilpailussa, koska haluan tälle suunnittelemani esitysidean toteuttaa jossain vaiheessa. Aika näyttää sitten milloin tämä toteutuu.

Puvun teon aloitin itselleni vaikeimmasta osuudesta, joka oli kypärän kallomaskin sekä kabuki-maskin muotojen pelkistäminen worblalle. Tähän sain apua teatteritekniikan opintojeni aikaan luokkatoveriltani Fionalta, joka auttoi pohjien teossa rakusavesta. Pohjat lasitettiin ja käytettiin uunissa kovettamaan työt ja sen jälkeen lämmitin worblalevyt pintoja vasten peilaten muodot savimaskeista.

Itselle suuri apu on ollut panssareiden teossa hankkimani Kamui Cosplayn tutoriaalikirjat worblan käyttöön liittyen. Selkein ero aikaisempaan worblan käyttööni oli se, että panssareiden paksuuden tuomiseen aloin käyttämään leipä-tekniikkaa missä käytin softista ja päällystin ne worblalla. Tämä tuo panssareille kestävyyttä ja kovemman pinnan kuin pelkällä worblalla panssarin tekemällä mutta toisaalta samalla worblan käyttö tuplaantui samalla aikaisempaan ja huhhuh sitä on kulunut tähän pukuun.


Miekat ovat vanerilevystä rakennettuja.

Isona apuna on itselle ollut puvun yksityiskohtia tarkkaillakseni pelata kyseistä peliä mistä hahmo on ja pelin hahmoluonti-osiossa pystyn kameraa kääntää hahmosta kaikkiin mahdollisiin kulmiin nähdäkseni kaikki yksityiskohdat edestä ja takaa. Hahmoista meinaa olla välillä vaikeaa saada kuvaa mitä hahmon selkä sisältää.
Kypärää varten tein tuorekelmusta muotin päästäni, josta pystyin leikkelemään tarvittavat palat pohjaan. Kaavojen paloista leikkelin softis-/worblapalat jonka jälkeen lämmitin ne toisiinsa kiinni saadakseni kypärän muodon juuri oman pääni muotoja hyväileväksi. Yksin voi olla vaikeaa tehdä muottia päästään, joten kannattaa olla ystävä apuna sen teossa, kuten minä tein. En pystynyt lainkaan näkemään kelmun ollessa päässäni, joten muotin ottaminen irti olisi ollut mahdoton tehtävä yksinään.

Likaisen ja rosoisen patinoidun maalipinnan saamiseksi päätin käyttää pensselin sijasta pelkästään käsiäni ja sormiani saadakseni oikeanlaisen levityksen väreille oranssin pohjamaalin päälle. Kaikki panssarini sekä vaatteet olen värjännyt sormia ja käsiä käyttäen ja mielestäni puku näyttää paljon elävämmältä nyt likaisena. :)


Kypärän maskiosat kiinnitin toisiinsa Tixolla varmistaakseni niiden pysyvän toisissaan kiinni. Kuljettamista helpottaakseni maskit saa irti kypärästä, sillä ne ovat toisissaan kiinni tarranauhalla. Toistaiseksi kaikista asioista mitä olen tässä yli 6 vuoden cosplayharrastukseni aikana tehnyt olen tästä kypärästä eniten ylpeä. Tekemällä vain oppii ja on ollut ilo nähdä miten taitoni ovat kehittyneet tässä vuosien aikana.^^

Sandaaleissa on käytetty vanhojen kirpparikenkien pohjia ja hamppunarua saadakseen toimivat kengät. Rinta-/selkäpanssari irtoavat toisistaan irti olkapääpaloista sekä alhaalta sivujen tarranauhoista kuljetuksen helpottamiseksi.

Ulkopuolisesti puku näyttää jo miltei valmiilta mutta se vaatii vielä työstöä sisäpuolien siistimisten puolesta. Panssarien sisäpuolien maalaaminen sekä saumojen siistiminen aluspuvusta jne. Nämä eivät tosin ole niin tärkeässä asemassa vielä.


Puvun kokeilua ensi kertaa päälläni.

Ensi viikonlopun GameXpossa tulen cossaamaan ensi kertaa Yoshimitsua, joka tulee olemaan ns. Versio 1. Ensi vuoden tuleviin tapahtumiin tulen lisäämään loput yksityiskohdat, joita en nyt GameXpoon näytille laita, kuten selkälippua (Runko on tehtynä sille jo.).

Nähdään viikonloppuna GameXpossa ihmiset!^^ Tulkaa tervehtimään, jos löydätte minut.

Until next time, Ciao! o/

2 kommenttia:

  1. Hyvää työtä! :D Mageelta näyttää jo nyt! Ois kiva nähä tä livenä joskus, terveisin haluan vielä joku päivä tehä Mitsurugin.

    VastaaPoista