Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 7. marraskuuta 2016

Videopelejä ja cosplayn SM-kisat - GameXpo 2016

Tämän vuoden cosplayn SM-kilpailut järjestettiin Helsingin messukeskuksessa Gamexpon yhteydessä, jossa samaan aikaan pidettiin Digiexpo, Skiexpo ja Lätkä-/Säbäexpo, joten tapahtumaa riitti ympäri messukeskusta. Oma tavoite oli lähteä aluksi vain yhden päivän visiitille lauantaiksi kisojen takia, koska niin suuri kiinnostus tapahtumaan ei ollut mutta saadessani muutamia ilmaislippuja minulle sekä seuralaiselleni kattaen koko ilmaisen sisäänpääsyn lauantaina sekä sunnuntaina niin kahden päivän reissun päätimme tehdä.
Yksi reissun kohokohdista oli laittaa ensi kertaa lauantaille SoulCalibur V:n Yoshimitsu-cossini. Jos kyseessä olisi ollut normaali con-tapahtuma niin ihmetys pukua kohtaan ei olisi ollut niin suuri mutta niin aikuiset kuin lapsiperheen pienimmät ihastelivat pukuani ja tulivat kysymään yhteiskuviin kanssani. Aika kului enimmäkseen GameXpon puolella, kun muut messut eivät kiinnostaneet ja myös ensi kertaa Suomessa oli mahdollisuus Xpossa pelata ensi vuonna julkaistavaa Tekken 7-peliä, jolle oli omistettu oma standi. 

Hahmoni on alunperin Tekken-pelisarjasta lähtöisin ja se tuli jälkeenpäin vierailevaksi pelihahmoksi SoulCalibur-pelisarjaan niin päätin kuitenkin käydä pisteellä katsoen tajuaisivatko kävijät hahmoni olevan pelisarjasta ja näin kävikin. Myös pelin julkaisevan peliyhtiön Bandai Namcon ulkomaan edustaja huomasi pukuni ja otti kuvat heidän julistetta vasten.


Maksettu mainos (not). :)
Muutaman tunnin puvun pidon jälkeen oli aika ottaa cossi pois ja vaihtaa siviileihin, jotta ehti käydä rauhassa syömässä ja kiertää paikkoja vielä läpi ennen SM-kisojen alkua. (En kypäräni sisältä nähnyt kunnolla silmien peitteenä olevien sukkahousujen takia, joten piti tuplana käydä pisteet uudestaan läpi.)

Päätimme ystävien kanssa jäädä eturivin paikoille odottamaan kisan alkamista mutta parikymmentä minuuttia ennen kisan alkua kisajärjestäjät tulevat meidät paikoiltamme työntämään pois merkitsemään tuomareille paikat ja tässä vaiheessa katsomo oli ihan täynnä. Suurta suuttumusta tämä aiheutti jo sen takia, kun kisalavalla ei olllut ohjelmaa pariin tuntiin ja olisi ollut aikaa käydä merkitsemässä ne tuomarointipaikat aikaisemmin, kun me olimme paikkojamme varanneet jo puolitoista tuntia istumalla niissä. Päätimme siis mennä miltei lavan eteen lattialle istumaan, Pitkän kisan takia alkoi paikat puutumaan ja olisi kyllä istumapaikkaa katsomossa kaivannut entisestään. 


Muutama katsoja.

Viime hetken peruuntumisten jälkeen kilpailussa oli yksilösarjassa 6 sekä ryhmäsarjassa 6 osallistujaa eli yhteensä 12 kisaesitystä. Kisan edetessä ei ollut epäselvyyttä, että kisa olisi pitänyt järjestää muualla. Kun kisalavan ympärillä isossa messuhallissa meluaa räppäri omaa keikkaansa, kävijöiden meluaminen sekä muiden messupisteiden ohjelmat aiheuttivat niin paljon taustamelua ettei täysin saanut esitysten ääniraidoista selvää valitettavasti. Tuntuu Cosvision yrittävän saada väkisin cosplaylle näkyvyyttä normaalin kansan tapahtumissa. Viime vuonna TV-esitys, joka rajoitti valtavasti kisailijoiden mahdollisuutta esityksien toteutukseen, jota ei tälle vuodelle otettu onneksi ja nyt meluava messukeskus. Jos kävijää kiinnosti vain SM-kisojen näkeminen niin joutui koko tapahtumasta maksamaan päästäkseen sisään. Ei näin... Jos seuraavia SM-kisoja varten saisi kyseltyä eri teattereilta mahdollisuutta kisojen järjestämiseen. Vähän kuin kulttuuriareena Gloria mutta suuremmilla puitteilla. (Eikä tarvitsisi rajoittaa kisojen pitopaikkaa Helsinkiin.)

Sitten itse kilpailusta! Kisaajien esityksiä oli mieluisa seurata ja yksilösarjassa ansaittu voitto tuli koko yleisön hurmanneelle ystävälleni Hapsulle kapteeni Barbossana, joka yhdisti huumorin esitykseensä loistavasti. Tällaista lisää! Ryhmäsarjassa hieman petyin ja olen eri mieltä kisan voittaneen Deadman Wonderland-ryhmän voittamisessa (Esiintyminen ja konsepti oli kuitenkin toimiva.). Mielestäni esityksessä pitää välittyä katsojalle mistä sarjassa ja hahmoissa on kyse, jotta juonen tajuaisi parhaiten ja heidän esitys sisälsi pelkästään tanssimista sarjan vankilateemaan liittyen ilman mitään hahmojen välistä keskustelua. Jos en olisi entuudestaan tiennyt sarjaa ja sen teemaa niin en olisi ehkä tajunnut esityksestä mitään ja nähnyt esityksen enemmän välitanssina seuraavaa esitystä odottaessa. 
Sunnuntaille laitoin Arvuuttajan pukuni päälle mutta päivällä ei ollut paljoa tehtävää, kuin vain parin ystävän kanssa hengailu ja muutaman tunnin jälkeen päätimme lähteä pois. Aika näyttää miten SM-kilpailu kehittyy tulevina vuosina mutta toivon omaa erillistä teatteriareenaa, jossa on SM-kilpailun ansaitseman tasoiset puitteet.


Mitäs tämä on!? o.O


Seuraava tapahtumani tulee olemaan Desucon Frostbite ensi tammikuussa. Pukujen puolesta en osaa vielä sanoa varmasti mitään ja katsotaan mitä keksin mutta kahta pukua pyrin pitämään ainakin. :) Yoshimitsua varten olen suunnitellut kuvauksia tässä lähiviikkoina riippuen täysin lumitilanteesta, joten jos lämpötila plussan puolelle menee ja lumi sulaa niin ne peruuntuu. Toivotaan siis parasta.

Until next time, Ciao! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti