Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 24. lokakuuta 2011

Desutalks/Cosplaygaala-fiilikset

Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa pamahti taas viikonlopun täydeltä kahden eri tapahtuman merkeissä. Lauantaina oli Desutalks täynnä mielenkiintoista puheohjelmaa, kun taas sunnuntaita tähditti Cosplaygaalan pukukilpailut ja paneelit päivän mittaan. Koska olen erittäin laiska itse kuvaamaan niin saatte tyytyä tekstipläjäykseen tällä kertaa mutta koittakaa kestää.


Desutalks 2011

Talks on seminaaritapahtuma, minne tullaankin vähän rennommalla meiningillä kuin normiconeihin, eli toisin sanoen istutaan pöydän ääressä seuraten lavalla esitettäviä puheohjelmia. Pelkästään tällä lailla sen sanomalla tämä voi kuulostaa tylsältä mutta katsottuaan vähän tarkemmin ohjelmatarjontaa, niin itse odotin oikein innolla perseelleen istumista. Ison plussan saa Desutalks ilmaisesta kahvi/tee/pulla/kakku-tarjoilustaan ja narikkakin oli kätevästi ilmainen toisin kuin Cosplaygaalassa.

Itseäni kiinnosti yleisesti ottaen kaikki puheohjelmat lukuunottamatta tarotkortti-luentoa. Aiheet olivat ohjelmissa yleisesti kaikkia kiinnostavia, eikä mitenkään tiettyihin erikoisiin aloihin liittyviä, josta vain pieni osa harrastajista tietää (kuten nämä tarotkortit, jotka ei valitettavasti itseä innosta).

Henkilökohtaisesti mielenkiintoisin luento minun makuuni oli Antti Valkaman *Valintojen taustalla*, joka käsitteli selkeästi, kuinka julkaistavat sarjat valitaan ja minkälaisia eri prosesseja oikeuksien hankkiminen julkaisua varten tarvitaan. Päivän nätisti lopetti pienellä huumorillakin höystetty Jussi Karin *KATSOT ANIMEA VÄÄRIN*, jonka jälkeen pääsivät ihmiset nauttimaan illanvietosta Kampin Bruuverissa. Itsellä jäi pidot lyhyeen, kun ei alkoholi ja baari kiehdo meikäläistä mutta pääsinpä lepäämään pitemmäksi aikaa sunnuntain cosplaygaalaa varten.

Cosplaygaala 2011

Oli outoa olla ensimmäistä kertaa conissa yli vuoteen ilman mitään pukua päällä, kun kisaosallistumiseni yksilökisaan peruuntui sattuneista syistä mutta eipä se haitannut menoa mitenkään päivän aikana ja oli todella hauskaa loppujen lopuksi.

Avajaisten jälkeen yleisöä viihdytti Miwon stand-up-painotteinen *Miksi kannattaa cosplayata*-show, joka oli aivan mahtava suoraan sanoen. Tällaisia komiikan täyteliäisiä ohjelmia kaivattaisi coneihin lisää, muttei miksi sitten niitä ole tullut. Siinäpä miettimistä. show'n loppusanoma yleisölle oli varmaan suunnilleen tällainen *Älä cossaa ellet ole masokisti, koska 'cosplay ilman tuskaa on teeskentyä' pitää paikkansa henkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti pukujen teossa ja pitämisessä päällä* Tokihan tätä ei pidä ottaa vakavissaan mutta tiettyjä hyviä pointteja toki showssa oli, jotka pitivätkin paikkansa.

Cosplaykisoista jäi ikävästi harmittamaan osallistujien vähyys etenkin yksilökisassa ja vaikka minä ja Ilona emme olisi peruneet osallistumisiamme niin ei se 2 lisäkisaajaa paljoa olisi muuttanut koko tilannetta.
Kisaesityksiin oli selvästi panostettu ja Suomen cosplayskene näyttää tässä suhteessa olevan koko ajan vain nousussa, kun pikkuhiljaa entistä enemmän esityksiin panostetaan enemmän ja enemmän. Ryhmäkisan jätin katsomatta suurilta osin, joten en tiedä oliko palkintosijan saaneiden esitykset kuinka hyviä mutta tuomaristoon luottaen uskon, että olivat hyviä. Yksilökisan voittajaksi selviytyi odotuksieni mukaisesti Asagi Simon-cossillaan Tengen Toppa Gurrenn Laganista, joka edustaa ensi viikonloppuna Suomea Lontoossa pidettävissä Eurocosplay-finaaleissa. Isot onnentoivotukset hänelle isoihin pippaloihin.

Halloweenkin lähestyy ja itsellä olisi sopivasti juuri tehty puku kyseiseen teemaan liittyen nimittäin FF7:sta Hades (summon). Jos eksyn joihinkin pippaloihin se päällä niin voisin kuvitella kuvia tulevan ja voisin vihdoin laittaa postausta tästä puvusta.

Until then, Ciao!!!!

1 kommentti:

  1. Moi!
    Blogissani on sinulle haaste :)

    http://this-is-our-kingdom.blogspot.com/2011/10/h-a-s-t-e.html

    ~Anni

    VastaaPoista