Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

perjantai 14. lokakuuta 2011

Eurocosplay-huumaa

Aluksi voisin varmaan pahoitella blogini hiljaisuutta, johtuen 1. omasta laiskuudesta 2. oikean elämäni stressistä ja 3. aiheen puuttumisesta mutta se ongelma korjataan nyt, sillä teille on taas tarjolla pientä tekstinpätkää parin kuvan kera.

Otsikko varmaan kertookin kaiken eli Eurocosplay on tämän kerran puheenaihe^^. Eurocosplayhin tutustuin 2010 Desuconissa katsellessani Suomen karsintoja innolla ja siitä innostuneena halusin seuraavana vuonna kokeilla tuuriani Auron-cossillani. Tiesin toki etukäteen, ettei pukuni ja taitoni riittäneet mihinkään sijoihin vaan menin sinne pitämään hauskaa ja hankkimaan tärkeää kokemusta. Sitä sainkin rutkasti ja sen jälkeen olen vähäsen jäänyt koukkuun lavaesiintymiseen (hyvällä ja pahalla).

Mutta mennyt on mennyttä ja tuossa syyskuun aikana mietiskelin ensi vuoden kisoja, että ottaisinko Eurocosplayn vai WCS:n tavoitteekseni, sillä kahteen isoon kisaan ei minulla aika riitä pukujen tekoon. Hetken juteltua kisaajatoverini kanssa WCS:ään sovimme, että molemmilla kun on armeija ensi vuonna niin WCS:ään osallistuminen voisi mennä tiukille rajallisen pukujen tekoajan vuoksi, joten 2013 WCS-karsinta vasta menee ja päätin Eurocosplayn ottaa tavoitteekseni.

Sitten se perinteinen ongelma iskeytyi pääkalloon, että millä puvulla sitten olisi tarpeeksi tasokasta mennä kisaamaan. Pitkän mietiskelyn ja mahdollisten ehdokkaiden karsimisen jälkeen eksyin erääseen punapäähän perinteisesti eräästä Final Fantasy-pelistä. Toki en sitä kerro tässä vaiheessa teille lukijat vaan pikkuhiljaa lisäilen kuvia tekoprosessista ja tähän loppuun voisinkin pari kuvaa kilvestä ja miltei valmiista miekasta laittaa teidän iloksi.

käsipidike taakse pitää vielä taiteilla ja sitten on valmis

Suurimmalta osalta valmis mutta kuviointeja + eri maaleja pitää lisäillä


Tästä sitten alkaakin yli puolen vuoden piina tätä pukua tehdessä mutta kun puku on sitten vihdoin valmis niin on se palkitseva tunne, kun saa laittaa sen kokonaisuudessaan päälle. Myöhemmin sitten lisää kuvia tiedossa.

PS: Cosplaygaala meni kisaamisen osalta uusiksi, koska Weiss-cossin toinen asekotelo meni rikki ja en ennen gaalaa ehdi sitä korjaamaan + peruukki aiheuttaa huolia, joten kisaaminen jää nyt väliin tällä kertaa.

Ciao!!

2 kommenttia:

  1. Hihii, näemme siis Euro Cosplayssa että WCS:ssä tällä menolla : DD Mahtavalta näyttää, onnea projektiin : D

    (Ps. Saattaapi olla että olemme EC:ssä samaisesta pelisarjasta : D FF rulez. )

    VastaaPoista
  2. Hansku: Samasta pelisarjasta? :D Olenkin jo pitkään mietiskellyt mikä tuo sinun pukusi tulee olemaan, mutta jos FF:stä teet niin se karsiikin jo sopivasti vaihtoehtojani ja ehkä keksinkin pienellä etsimisellä hahmosi ;)

    Odotan innolla kanssasi kisaamista!!!

    VastaaPoista