Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 22. marraskuuta 2011

Kaiket kuulumiset sisältävä sekapäivitys

Materiaalia jostain projektistani ei ole tarpeeksi, jotta voisi kunnon WIP-pläjäystä laittaa tai vetää tietystä aiheesta (crossplay, concept cosplay tms.) kunnon tekstinpläjäystä, kun ei ole aivot ollut viime aikoina niin toimivassa kunnossa.
Aika käsitella kaikki mahdolliset kuulumiseni cossien teon, coni/kisa suunnitelmieni ja kaiken muun vähäisen osalta kerralla yhtenä tekstinpätkänä.


Työttömänä on tylsää vain odotella armeijan alkamista, joka alkaa minulla 2012 tammikuussa niin aika on kulunut erittäin hitaasti itseni osalta ilman mitään järkevää tekemistä, kun ihmisiäkään ei näy lähimailla missään täällä metsässä missä asun. Onneksi armeijan jälkeen on sitten tekemistä, kun aion hakea Pohjois-Karjalan Ammattikorkeaan opiskelemaan (Ihan kuin ketään kiinnostaisi tuo tieto : P).

Cosplay-osio

No mitä sitten olen tehnyt muuta kuin olen hengittänyt ja pitänyt itseni elossa? Itsellänihän on ollut suunnitelmissa vaikka mitä pukuja ensi vuodelle ja olenkin niitä väsäillyt tässä syksyn/loppuvuoden ajan, koska armeijan aikaan on turha haaveilla cossien teosta, kun on niin vähän vapaa-aikaa tarjolla silloin ja en halua stressata vähäisiä viikonloppu vapaitani pukuja tehdessä. Kuvia en nyt näytä teille edistyksestäni vaan jätän ne sitten myöhemmäksi, kun olen saanut enemmän aikaan.
Ja jos kukaan ei vielä tiedä mistä projekteista on kyse niin ne ovat Kingdom Hearts 1 - Cloud, FF dissidia - Bartz Klauser ja FF7 Dirge of Cerberus - Weiss.

Aikaisemmin olin laittanut päivitystä Eurocosplayhin liittyen, että olen valinnut jo hahmon ensi vuoden karsintoihin jne. MUTTA haluan nyt perua KAIKKI suunnitelmani Eurocosplayhin liittyen. Kyse on yksinkertaisesti omien taitojen yliarvioimisesta ja puvun vaikeusasteesta.
Kyseessä on eräs kokovartalopanssari ja tähän saakka onkin projekti edistynyt hyvin, kun on peruukki hankittu, miekka osittain tehty, kilpi valmiina ja käsipanssarit valmistuu piakkoin. Ongelma onkin puvun seuraavien osien teko ja pelkään pahoin, että taitoni eivät valitettavasti tällä hetkellä riitä niiden tekoon. En halua mennä Eurocosplayn tasoiseen kilpailuun väljästi tehdyllä puvulla, jossa on jonkinmoisia virheitä siellä sun täällä, joten jätän projektin myöhemmäksi ja palaan tähän panssarihemmoon, kun on ajallista.

Joten näyttää siltä, etten isoihin kisoihin osallistu ensi vuonna millään lailla vaan normikisoissa sitten kisaan jos haluan. Huomaan myös näiden suunnitelmieni vaihtelevuuden aika nopiasti, joten en mene tästä lähtien mitään vetämään varmaksi conien ja kisaamisen suhteen kunnes on lippu ostettu coniin tai kisailmoittautuminen tehty.

Oikea elämäni

Vapaa-aikaa on liikaa ja ei yksin kotona aina jaksa jutella itsekseen ja mielikuvituskavereilleen animesta/mangasta ja cosplaysta. Tänään oli poikkeus sillä olin veljeni kautta sopinut paikallisen kyläkoulun kanssa, että menen ala-asteen 4-6 luokkalaisille pitämään esitelmää cosplayn harrastamisesta ja coneista. Sopivaa vaihteluahan se oli arkimenoon ja lapset oli todella kiinnostuneita cosplaysta, kun aloin siitä höpisemään huonoilla sosiaalisilla puhetaidoillani^^. En tiedä tulevasta mutta luultavimmin ennen armeijaan lähtöä käyn kyseisellä koululla ainakin poikien puutyötunneilla auttamassa proppien teossa. Tyttöjen tekstiilitunneilla käymisestä en tiedä, mutta olisi aika veikeää päästä opettamaan pikkuisia :).

No katsotaan mitä tuleva tuo ja riittääkö elonpäiviä minne saakka :P (Tykkään puhua vanhusten sananlaskuja, koska ikinä ei tiedä mitä voi tapahtua^^)

Päivitys oli aika lailla tylsää luettavaa, kun ei ollut kunnon aihetta mistä kirjoittaa mutta lupaan ensi kerraksi jotain HIEMAN kiinnostavaa (toivottavasti). Till then Ciao!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti