Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Crossplayn avartava maailma

Enimmälti crossplay on tytöille cosplayta yleisempi käsite cossaamisessa. Osittain tyttöjen cossi-intoumus poikahahmoja kohtaan johtuu siitä, että yleisesti kaikissa tunnetuimmissa anime/manga sarjoissa ei vain ole esillä VAHVOJA NAISHAHMOJA, jotka näkyisi. Hyvänä esimerkkinä voidaan ottaa Naruto ja Sasuke, tai Bleachista Ichigo, One Piecesta Luffy, Zoro jne.
Naishahmo ei vain sovi päähenkilöksi perinteisiin ja tunnetuimpiin Shonen-sarjoihin, joissa mätetään toisia kuin puuta heinää, kun mies taas edustaa maskuliinisuuden ja komeuden huipentumaa upeilla lihaksillaan.

Omasta mielestäni crossplayssa ei ole mitään vikaa jos sen vain tekee hyvin mutta, kun naisilla sattuu ne rinnat esimerkiksi olemaan esteenä, (jotka toki osittain saa bindauksella piiloon) niin harvemmin crossaus onnistuu täydellisesti. Itseäni tyttöjen crossaus ei silmiä hivele, kun sitä on nähnyt niin HIRVEÄSTI ja niistä samoista vanhoista hahmoista. Toki silmiä hivelee nähdä täydellisesti tehty puku-/hahmokokonaisuus tyttöcrossauksen kohdalla, joten älkää luulko, että dissaisin teitä crossaajia.

En sitten tiedä, miksei tyttöjä yleisesti innosta cossata naishahmoja, vaikka tarjolla olisi vaikka kuinka hienoja hahmoja. Mieshahmoja on toki enemmän tarjolla kuin naishahmoja muttei sen pitäisi olla esteenä niiden cossaamiselle. Beats me. :P

Star Wars: Boba Fett (kuten rinnoista mainitsin)

Entäs sitten miesten crossplay-skene Suomessa? Itse olen vain kymmenisen-parikymmentä miescrossplay tapausta tavannut Suomessa ja silloinkin, jos joku mies uskaltaa crossata Suomessa niin se sitten tehdään HYVIN! Aina olen jäänyt leuka maassa ihmettelemään, miten mieskin saa vain pienellä määrällä meikillä ja erilaisilla vaatteilla itsensä näyttämään niin naiselta.
Itse kunnioitan paljon näitä vähäisiä miescrossaajia Suomessa, kun uskaltavat huoletta naishahmoja tehdä ilman mitään pelkoa muiden heitä pilkkaavan vastakkaisen sukupuolen hahmon valinnasta.

Näin EI Suomessa ole vielä käynyt

Tähän loppuun voinkin hieman avautua ja julkistaa alustavasti, että AION crossplayata ensimmäistä kertaa mitä luultavimmin ensi vuoden kesällä. Hetken mielijohde sattui, kun Halloweenin aikaan olin Joensuussa ystäväni KeikisaLai:n luona viettämässä iltaa ja jollain ilmeellä saivat ihmiset minut kokeilemaan eri naisten vaatteita (PS: tämä kaikki tapahtui SELVINPÄIN! En ole juojatyyppiä) ja hänen Salvatore-cossiaan (Disgaea- pelisarjasta), kun tuli osittain koettua päällä niin innostuin ideasta ja halusin välttämättä pitää sitä päällä jossain conissa. Takin joudun kyllä itse tekemään, kun alkuperäinen oli liian pieni, mutta kaikki muu sopii päälle.^^

Aikaisemman linkin kautta lisätietoa puvusta hänen blogissaan

Älkää luulko, että teen läppänä tämän crossplay-kertani vaan aion ottaa tämän täysin vakavissaan. Katsotaan mitä tästä ideasta lopulta tulee, mutta ainakin odotan positiivista tulosta. :D

Till next time, Ciao!!!

2 kommenttia:

  1. "En sitten tiedä, miksei tyttöjä yleisesti innosta cossata naishahmoja, vaikka tarjolla olisi vaikka kuinka hienoja hahmoja."

    Veikkaanpa että suurimmalla osalla naisten cossaaminen jää siksi, että A) hahmo pukeutuu liian seksikkäästi/paljastavasti) ja/tai B) hahmo on yhtä persoonallinen kuin pala paperia tai muuten vain ärsyttävä. Faktahan ON että moni animutyttö on sarjassa vain täyttääkseen pojan ihastuksen/aina pelastettavan neidon roolin. Ainakin itsellä keittää yli tällaisten hahmojen kanssa joten siksi sellaisten cossaaminen on jäänyt vähemmälle. Ja jos jostain sattuu löytymään naishahmo joka on persoonallinen, pärjää miehille tappelussa tai on muuten vain osaava, pukeutuu tämä usein enemmän tai vähemmän seksikkäästi. Cossaapa siinä sitten.

    PS: Lisäksi veikkaan että monelle ns. "pusupiirittelijälle" olisi varmasti kauhistus cossata naista -- eihän naiscossi päällä voi vetää ihQua ~~YAOI_SHOW'TA~~ keskellä conrakennuksen käytävää.

    VastaaPoista
  2. Kyllä minä sen Fran-cossin vielä jossain välissä teen. |D

    VastaaPoista