Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 10. marraskuuta 2011

Tilaustyö nro. 1 - Tales of the Abyss: Luken miekka

On tullut enemmän vietettyä aikaa rakkaassa puuvajassani tehden kaikenlaisia proppeja ja tunnen olevani siinä parempi kuin kangasosastolla pukujen suhteen. Jotkut ehkä ovat sen huomanneetkin ja on tullut välillä erilaisia pyyntöjä vaikka minkälaisen propin tekoon. Päätinpä sitten yhdistää asian mitä rakastan tehdä + rahansaannin, kun saa vaivanpalkkaa pienestä vaivasta mitä tekee proppien eteen. : )

Tässä sainkin yhden tilaustyön valmiiksi ja päätinpä laittaa siitä vähäsen kuvia tänne. Tilauksena oli siis Tales of the Abyss- peli/animesta päähenkilö Luken miekka. Ei meinannut löytyä mitenkään kunnon referenssikuvia (ainoastaan 2 kunnollista :P) mutta kyllä sillä pärjättiin.

Yksi parhaimmista kuvista mitä löysi kyseisestä aseesta :P

Itse teen omat proppini enimmäkseen puusta ja vanerista, kun sattuu mökillä lojumaan liikaakin ylimääräistä puuta käyttämättömänä, joten onneksi olen edes se ainoa, joka kuluttaa niitä^^.
1. Ensiksi teen reaalikokoiset kaavat aseesta piirtämällä sen paperille.
2. Kaavoitan sen vanerille, sahaan irti proppipalan ja hion sen siistiksi.
3. Päällystän vanerilevyn gessolla, jonka kuivuttua hion sen myös tasaiseksi. Gesso antaa aseelle metallin tuntuisen pinnan ja sitä ei yleensä huomaa puusta tehdyksi aseeksi, ellei tiedä onko käytetty kyseistä ainetta.
4. Lisään maalit ja mahdolliset yksityiskohdat lisään softispaloilla tms. tarpeilla riippuen minkälainen proppi on kyseessä.
 Kehittymisen varaa minulla on vielä paljon, mutta olen aika tyytyväinen tähän tuotokseeni (Toivottavasti asiakaskin arvostaa tätä lopputulosta eikä pety :P). Tarpeen mukaan minulta voi kysellä, jos tarvitsee jonkin propin cossia varten tehdyksi.

Huoh. nuo omat projektit edistyy hitaasti mutta varmasti ja on sen verran materiaalia kertynyt tuonne kaapin pohjalle erilaisia tehtyjä cossien osia, joten ehkä tulee myöhemmin jonkinlaista WIP-pläjäystä taasen.

Till then, Ciao!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti