Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Valitsetko cossisi oman vai muiden mielipiteiden mukaan?

Tästäkin aiheesta olen muutaman pitkän keskustelun pitänyt ystävieni kanssa, joten ajattelin sen olevan jo tarpeeksi iso aihe, jotta kirjoittaisin siitä myös jotain.

Oletteko törmännyt cossaavaan henkilöön, joka on selittänyt hahmonsa valinnan syyksi *koska se on pinnalla* tai *kaverit ehdotti sitä mulle* jne? Itse olen ainakin törmännyt ja olen useasti miettinyt, että miksi ei voi valita hahmoa oman mielipiteensä pohjalta, jos vaikka pitää kyseisen hahmosta tai sen puvusta vaan mennä sen mukaan mitä kaverit ehdottaa tai mitkä hahmot ovat suosittuja.

Itselleni ainakin on tärkeää valita cossini sen mukaan, koska pidän niistä ja voin samaistua niihin, kun kriteerinä on minulla myös sopiiko kyseinen hahmo minulle. En pystyisi saamaan cossauksesta kaikkea irti jos valitsisin hahmon umpimähkään. Vaikea tätäkin selittää mutta tämä onkin pelkkää omien mielipiteiden purkua tänne blogiin niin eihän sillä väliä :P.

Ehkä jotkut pelkäävät joutuvansa erilleen isommasta massasta, jos ei kyseessä ole hahmo, joka ei ole tunnettu tai sitä ei tunnisteta tai sitten on liian normaali puku ja sitä ei huomata tai jää omaan ahdinkoon yksin, kun kukaan ei noteeraa kyseistä pukua. Toki tällaisia henkilöitä löytyy mutta ainakin itseäni sellainen ei haittaisi kunhan vaín olen itse tyytyväinen pukuun ja saan olla se päällä.

Mitä mieltä itse olet? Onko tärkeämpää oma halu cossata tiettyä hahmoa mitä itse haluaa vai valitsetko hahmot sen mukaan, koska se on tunnettu tai muuten vain fanituksen kohteena? Mielipiteitä on monia.

Ciao!!!

4 kommenttia:

 1. Meh. Itse en oikein arvosta sitä jos hahmo valitaan vain sen takia että se on suosittu tai koska kaverit käskivät. Eri asia on sitten se jos henkilö X pyydetään mukaan kavereidensa cossiryhmään ja hänelle annetaan hahmo, johon hän sitten itse tutustuu ja tykästyy ennen ryhmäcossin debyyttiä. Kyllä minun mielestäni cossittavaan hahmoon pitäisi olla edes jonkinlainen tunneside, oli kyse sitten lempi- tai inhokkihahmosta. Täysin yhdentekevän hahmon cossaaminen on vähän omituista, mutta ihmiset tehköön niin kuin tahtovat.

  VastaaPoista
 2. Tykkään pukeutua siihen mikä omasta mielestäni pukee kroppaani. Hahmo tulee yleensä valittua sillä perusteella, että näyttäisinkö kyseinen asu päälläni hyvältä. Pitäähän hahmo tottakai myös olla entuudestaan tuttu itselleen. Tarkoittaen, että siihen on törmännyt jonkin sarjan kautta, jota on katsonut omasta aloitteesta tai suosituksesta, ilman että joku muu pakottaa tai kehottaa cossaamaan jotain tiettyä hahmoa siitä. Monesti jos joku on minulle ehdottanut jotakuta hahmoa cossaamaan, olen täysin vieras sen taustan kanssa. Mielellään sitä tutustuisi hahmoon puolisen vuotta, mitään kiirettä pitämättä.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Minun harvakseen on tarvinnut muiden mielipiteiden mukaan tehdä asuja. Olen ollut 2 kertaa cossi-ryhmässä mukana ja vain toinen onnistui, joten nykyään päätän itse omat pukuni. Puvun valintaani on monia asioita onko sopiva omaan kroppaan, mielenkiintoinen hahmo tai ihan vaan mielenkiintoni sarjaa kohtaan on suuri, että jostain hahmosta on tehtävä asu.

  VastaaPoista