Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 25. lokakuuta 2012

Devil May Cry 3:n Vergil - WIP-kuulumiset

Harvemmin eksyn videopelien maailmassa Final Fantasyn ulkopuolelta hahmoihin, joihin ihastun ensi silmäyksellä. Näin kävi kuitenkin pelatessani ensi kertaa Devil May Cry 3:sta nähtyäni Vergilin.  Pienien fanboy-momenttien jälkeen päähän pilkahti ajatus sen cossaamisesta ja pian huomasinkin olevani jälleen kerran kangaskaupoissa ostamassa kankaita sekä puuvajassa väsertämässä proppeja.

Ensi vuodeksi tämä puku on vasta tulossa ja luultavimmin Desucon Frostbite olisi missä uskaltaisin laittaa sen päälleni. Kisaamisesta en mene sanomaan mitään, mutta lähempänä tapahtumaa sen sitten päätän.

Omnomnom.

Muuten valmis paitsi kahva.
 Valitettavasti Yamaton teosta ei ole kuvia otettuna niin saatte tyytyä tähän yhteen kuvaan siitä. Kuten näkyykin niin kahvan tsukamaki on tekemättä, jonka teen myöhemmin. Kyseessä on hieman monimutkaisempi, kuin perinteinen tsukamaki niin pitää hieman suunnitella sekä harjoitella sen tekoa.


Jos teidän cosseihin on tarvetta tehdä korkeita pystykauluksia ja kovikekangas ei tunnu toimivan niin voin ehdottaa mielelläni softista sen tekoon. Yksinkertaisesti vain päällystää softiksen kankaalla ja sitten kiinnittää sen takkiin. Itse käytin sitä tässä projektissa ja ei softista huomaa puvusta ellei sitä mene näpertelemään väkisin. Varsin siistiä jälkeä ja kestää kaulus varmasti.


Vaikeinta tässä puvussa tähän saakka oli hihojen teko pikkunäpertelyn sun muun takia mutta loppujen lopuksi hyvännäköistä tuli ainakin omasta mielestäni. Onneksi kaikkein ärsyttävimmät hommat on vasta edessä sillä seuraavaksi vuorossa takin takaosaan halkioiden tekoa ja muiden yksityiskohtien laittelua sekä kankaanpainantaa takkia varten. (Haistattetko sarkasmia tässä lauseessa? Minä ainakin...) Tekemistä siis riittää vielä takin osalta, kun sitten pitää alkaa bootseja, hanskoja ja liiviäkin miettimään.^^

Saanut päiviin taas pientä eloa sairasloman ohelle, kun on voinut väkertää pukuja. Tällaista tällä kertaa ja ensi kerralla uudet kujeet, Ciao!!!
              
                        

                                                                   
             

2 kommenttia: