Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hieman itsestäni.

Henkilökohtaisesti en normaalisti tällaisia haasteita tee mutta päätinpä hieman irroitella tällä kertaa normeistani ja vastata ystäväni Monochromen haasteeseen. Samalla, kun kerron hieman itsestäni niin laitanpa hieman uusia kuvia Eurocosplay-pukuni Xiban teosta näytille teille tänne. Hiljaa mutta varmasti projekti etenee.

Haaste
Säännöt
1. Kerro 11 asiaa itsestäsi
2. Vastaa haastajan 11 kysymykseen
3. Keksi 11 uutta kysymystä
4. Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro kenet haastoit

1. Olen 20-vuotias ja asun tällä hetkellä Polvijärvellä (joka tosin muuttuu tuossa kevään/kesän aikana). 


2. Olen ollut koulukiusattu peruskoulun ajan, joten vasta ammattikoulun aikaan opiskellessani kalataloutta aloin löytämään ystäviä lähelleni ja aloin *elämään*.

3. Luonteeltani olen sosiaalinen ja huumorintajuinen (kuuleman mukaan.). Hauskin kommentti persoonallisuudestani on, että minä olen kuulemma... Naisellinen. :D En tiedä miten tämä näkyy minussa mutta en välitä suuresti.

4. Mottoni on *Mikä ei tapa se vain vahvistaa.*.

5. Puolustusvoimat ovat itselleni lähellä sydäntä, koska näen homman itselleni sopivana ja toivon upseerin uraa itselleni tulevaisuutta ajatellen puolustusvoimista työnä.

6. Uskon vakaasti siihen, että vaikka kuinka paljon pahoja juttuja sattuu itsensä kohdalle ja tuntuisi, ettei elämästä mitään voi tulla niin aina voi nousta sieltä kuopan pohjalta ja jatkaa eteenpäin. Se on vain omasta pääkopastaan kiinni miten jaksaa suhtautua asioihin. (Tästä onkin pohjautunut tuo mottoni + omista kokemuksistani.)

7. Olen suoraan sanoen metsäihminen. Luonto on minulle erittäin lähellä sydäntä ja siellä tunnen itseni täysin kotoisaksi. Uiminen synkän metsän pienillä lammilla, kalastaminen, patikoiminen metsässä jne. Ne on minun juttujani.

8. Olen aika lailla kaikkiruokainen mutta on yksi ruoka mitä inhoan yli kaiken ja se on pinaattikeitto.XD (Hyiiih!!!)

9. En ole taikauskoinen.

10. Murrosiässä lopetettuani lentopallon harrastuksen, cosplay täytti oman vapaa-ajan vietossani olleen tyhjän kohdan ja se on tuottanut pelkkää iloa kohdallani tähän saakka saadessani tärkeitä ystäviä itselleni sekä oppinut kaikenlaista monipuolista kädentaidoista.

11. Urheileminen on minulle kaikki kaikessa, joten pidän kehoni aina kuosissa. Murrosiän alkuvaiheessa tuli minulle pieni pullukka vaihe, jonka tajuttuani jätin 7-luokalla KAIKEN makean pois ruokavaliostani vuodeksi. Painoindeksi tasaantui ja olen sen jälkeen pitänyt kehostani hyvää huolta. Nykyäänkin vältän kaikenlaista makeaa mutta en täysin absolutisti ole kuitenkaan karkkien sun muiden kohdalla.


Rannekorujen tekoa. Vielä pitää punainen väri lisätä noihin valkoisiin läiskiin.
  
Haastajan kysymykset:
 Lempiblogisi?
Hmm... Ainoat blogit mitä luen suuremmalla mielenkiinnolla on cosplaypainotteiset blogit, kuten minunkin on muttei mikään niistä erotu omaan silmääni mitenkään parhaana. En siis sano mitään yhtä tiettyä blogia mutten taas ala luettelemaan kaikkia blogeja mitä luen.XD Sorry.

2. Lempimusiikkityylisi ja -artistisi?
Olen kaikkiruokainen musiikin kohdalla mutta genrenä suurin mitä kuuntelen on rock ja artisti on sitten ehkä... KISS.

3. Miksi ryhdyit kirjoittamaan blogia?.
 Itse olen tietyllä tapaa niin sisäänkasvanut, etten paljoa ihmisille kasvotusten puhu tästä harrastuksestani kuin läheisimmille ystävilleni niin ajattelin blogin kirjoittamisen olevan hyvä tapa avautua omasta cosplayn harrastuksesta, jota muutkin ihmiset pystyvät lukemaan.

4. Mikä on tehnyt sinut onnelliseksi viime aikoina?
Tieto siitä, että pystyn hoitaa varusmiespalvelukseni loppuun 1. huhtikuuta alkaen kotiyksikössäni ennen kuin se lakkauttamista. (Lautakunnan jäsenten mukaan olen virallisesti viimeinen varusmies, joka vielä astuu palvelukseen Pohjois-Karjalan Prikaatiin, ennen kuin se lakkautetaan.) :D

5. Jos saisit päivän ajan olla joku muu, kuka olisit?
Haluan vain olla oma itseni, enkä kukaan muu. Jos esität jotakuta muuta niin kuka arvostaa sinua, kun et ole oma itsesi?

6. Suurin unelmasi?
 Tällä hetkellä päästä Puolustusvoimiin upseerin töihin, jonka olenkin maininnut aikaisemmin tässä kirjoituksessa. Mahdollisuuden mukaan mahdollisimman korkealle johtoportaassa pidemmällä tähtäimellä, jos mahdollista.

7. Lempielokuvasi/ -näyttelijäsi?
Ei ole kumpaakaan. Olen aika lailla vähän loppupelissä elokuvia katsellut niin minulla on jäänyt paljon kaikenlaisia klassikoita näkemättä.

8. Oletko matkustanut ulkomaille, jos olet, minne?
Omat reissaamiset ovat jääneet pariin Tallinnan ja Tukholman risteilyyn, koska sattuneista syystä eipä ole tullut synnyttyä kultalusikka suussa vaan rautakanki pepussa.

9. Oudoin asia mitä olet ikinä tehnyt?
Hmm... Minkä nyt laskee oudoksi riippuu ihmisestä. :P Sanottakoon esimerkkinä vaikkapa elävien särkien ja kastematojen syöminen. ;D

10. Mitkä ovat lempikirjasi?
En lue kirjoja... Kyllä voitte sanoa minua nyt sivistymättömäksi metsäjannuksi, mutten uskoisi niiden tehneen minusta mitenkään erilaista.

11. Mitä pelkäät?
Sitä, ettei minua hyväksytä ja olen yksin elämässäni.
Uudet kysymykset:

1. Kadutko jotain mitä olet elämäsi aikana tehnyt?

2. Onko cosplay tuonut mitä sinun elämääsi? 

3. Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?

4. Onko sinulla esikuvaa? 

5. Onko sinulla lemmikkiä?

6. Urheileminen vai sohva/tietokone? :D

7. Mitä opiskelet tai töitä teet? 

8. Oletko lemmikki-ihminen?

9.  Lempijuomasi?

10. Jos jonkin hetken menneisyydestäsi voisit kokea uudestaan, mikä se olisi?

11. Mikä oli todistuksesi keskiarvo peruskoulusta päästyäsi? 

Haastan:
 http://hanskunca.blogspot.fi/
http://cosplaysyndrooma.blogspot.fi/ 
http://lilyoflilian.blogspot.fi/ 
http://marlecjaihmeellinen.blogspot.fi/ 
http://missmiicreations.blogspot.fi/ 
 http://yoclaire-cosplay.blogspot.fi/
Ei tuo 11 haastettavaa täyttynyt mutta tuo saanee kelvata.

Hieman erilainen kirjoitus tällä kertaa mutta ensi kerralla toiset jutut. Until next time, Ciao!  

2 kommenttia:

  1. en huomannu tätä aikasemmi! teen tän heti :D

    VastaaPoista
  2. I can guarantee to you that as long as I live, ou'll never be alone, brother =)

    VastaaPoista