Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Suomen organisoiduimman larppikoulun kiireitä.

Monille on riittänyt vapaa-aikaa opiskelun, työn sun muun ohella harrastaa cosplayta ja sitä varten ommella pukuja ja tehdä proppeja. Itselleni taas ei niinkään. 1.4.2013 palattuani armeijan vihreisiin hoitaakseni vuoden palvelukseni loppuun en ole ehtinyt ajatella LAINKAAN cosplayn harrastamista vaikka kuinka tekisi mieli. Viikonloppuvapaita on ollut hyvin harvakseltaan ja nyt ennen Desuconia minulla on yksi viikonloppu aikaa tehdä valmiiksi 3 eri tilaustyötä mitä minulle sekä pajatovereilleni on tilattuna sekä valmistaa tuo Xiba-cossini, jos sillä mielin derppailla paikan päällä. Ensisijaisena on kuitenkin tilaustöiden teko ja jos cossi jää valmistumatta niin ei mahda mitään. Kierrätän varmaan siinä tapauksessa Frostbitessa käyttämääni Ocelot-cossia ja Xiban debytointi siirtyy Animeconiin.
(PS: Vappu meni yksinkertaisesti noiden tilaustöiden kanssa taistellessa niin eurocosplayn karsintapaikka jäi saamatta minulta niin sekin suunnitelma kariutui samalla.)

En kuitenkaan sanoisi, että elämäni on ollut tyhjää täynnä ilman cosplayta vaan päinvastoin. Olen nauttinut jokaisesta päivästäni puolustusvoimissa, kun olen upseerikokelaana johtajan tehtäviä hoidellut. :) Palvelukseni päättyy 18.6. eli sopivasti Desuconin jälkeisellä viikolla ja sitten on taas enemmän aikaa cosplaylle. Xiban puvun tehtyäni on sitten jo alustavia suunnitelmia tulevista puvuista mutta niistä puhun sitten myöhemmin.

Leireillä sitä tulee kokeiltua vaikka mitä.

Makkaranpaisto lieventää taistelustressiä ja parantaa joukkohenkeä.


Kuten tuossa aikaisemmin mainitsin niin vapun aikaan proppipajamme jäsenet kokoonnuttiin taas yhteen tehdäksemme Desuconiin meneviä tilaustöitä. Tällä kertaa 3 tilaustyötä on asiakkaat tilanneet meiltä mutta ensi kuun vaihteessa pääsen itse ne viimeistelemään niin sitten laitan jokaisesta työstä taas erikseen kirjoitusta tänne blogiin kuvien kanssa. Loppukesälle/alkusyksylle on myös muutamia töitä meiltä tilattuna, joten kiirettä pitää meidän porukalla.


Ainoa yhteiskuva kaikista pajajäsenistä tähän mennessä.

On kyllä tullut huomattua kuinka paljon yhteistyömme meidän kesken on parantunut proppeja tehdessä. Yhtenä päivänä, kun aloitamme työt niin hyvinkin todennäköisesti pari päivää myöhemmin on jo muutama täysin valmis asereplika tehtynä valmiina.^^ Osasyynä nopeuteen on varmaan tuo minun isovanhempieni omistuksessa oleva puuverstas, josta löytyy kaikki tarvittavat materiaalit/työkalut proppien tekoon mutta *anyway you got the point*. :D

Pahoitteluni tähän loppuun vielä parin kuukauden hiljaisuuteni mutta toivottavasti ymmärsitte tekstin kunnolla lukemalla mistä tämä on johtunut (jos ette niin lukekaapa uudestaan.).

Until next time, Ciao!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti