Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

perjantai 31. toukokuuta 2013

Tilaustyö - Samurai Girls: Senhimen Naginata

Aikoinaan 100 lukijan raja ylittyi tällä blogillani niin eräälle onnekkaalle lukijalle lupasin tehdä tilauksesta yhden asereplikan hänen pyynnöstään ja Jäärä halusi minun tekevän yhteen hänen tulevaan pukuunsa erään propin, joka oli Samurai Girlsin Senhimen Naginata. Aika meinasi loppua kesken tämän teolle mutta vihdoin työ on valmis. Joten tässä on Naginatan teon lyhyt mutta raskas tarina kuvien kera.

Upea työ edessäpäin^^

Itselle ehkä mieluisimpia aseita tehdä on juurikin keihäät sun muut sen tapaiset tekeleet, joten otin ilolla vastaan tämänkin teon. Pohjana toimii kuten aina vanha tuttu harjanvarsi mistä sitten alkaakin yksityiskohtien kokoaminen. Musta paksunnus on kangasteippiä, joka toimii hyvänä grippinä asetta käyttäessä sekä kaksi tsubaa piti tehdä tilan rajaamiseksi. Tässä vaiheessa vain leikattu, gessottu ja maalattu nuo palat ja upotettu keppiin, jonka jälkeen terä on kiinnitetty kiinni.


Yksinkertaisesti kaikkein ärsyttävin homma proppeja tehdessä itselleni on kaikenlaisten pikkuisten yksityiskohtien maalaus AARGH!!! Toki sitä ajan kanssa kehittyy mutta, joka kerta meinaa aivot räjähtää tällaista maalatessa, kuten noita kuviointeja yllä olevissa kuvissa.

Seuraavaksi olikin sitten noiden ''tupsujen'' kiinnitys naruun ja niiden kiinnittäminen nätisti keppiin. Kesti kyllä jokunen hetki miettiessä, että miten ihmeessä tuo narukiinnitys on tehty alkuperäisteoksessa mutta lopulta kokeilut tuotti tulosta.


Lopuksi narun päähän oli vain pistopiikin teko ja kiinnitys. Lopputulos olikin sitten tämän näköinen ja toivon vain parasta, että itse propin saaja on myös tyytyväinen. Sen näkee sitten viimeistään Desuconissa kahden viikon päästä. Nyt kun pääsin taas tekemisen makuun niin parista muustakin tilauksesta laitan kirjoitusta tänne aivan lähiaikoina, joten odottakaa innolla mitä on tiedossa.Ja lopuksi epic fail-pose.

 Until next time, Ciao!

2 kommenttia:

 1. EI JUMA O___O SE ON UPEA. Enkä edes liioitele nyt yhtään!!! Mie en ees tiennyt että sitä asetta kutsutaan tuollaiseksi X'D
  Kiitos kiitos kiitos ja kumarrus, loistavasta työstä! Tahdon päästä jo hiplaamaan sitä >8D

  Itse mienua kiinnostaa propinteossa nimenomaan maalaaminen ja yksityiskohdat XD Itse puutöistä etc. en niin välitä. Koska en osaa.

  Tuon kanssa tulen ottamaan niin loistavia kuvia! Nyt pitää vain toivoa että puku onnistuu yhtä hyvin! ajwbdjqhbdbw olen aivan innoissani!

  ps. Epic pose on epic!

  VastaaPoista