Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 16. syyskuuta 2013

Tracon VIII - Tekken-nostalgiaa ja esityskilpailun huumaa!

Wou... Viikonloppu oli täynnä vaikka mitä toimintaa... Mistä sitä aloittaisi?... No vaikkapa siitä lauantaista vaikkei omalla kohdalla silloin ei mitään ollut toisin kuin sunnuntaina, josta innostuneena kerron kohta lisää.^^ Tässäpä samalla kuvia omasta puvustani sekä esitystoverini puvusta photoshootista minkä pidimme lauantaina. Kisakuvia tulee sitten myöhemmin.

Come on!

Lauantaina aamupäivästä saavuimme porukalla conipaikalle muttemme suinkaan aloittaneet mitenkään yleisen conittamisen vaan ensimmäiset 2 tuntia conista meni ensinnäkin ystävättären puvun osaa tehtäessä, joka piti saada pukukilpailun tuomarointia varten valmiiksi. Lisäksi pajaporukalla teimme asiakkaiden kanssa tilaustöiden vaihtokaupat ja aika lailla siinähän se meni lauantai. Oli pitkälti jo iltapäivä, kun pääsi kiertelemään tapahtumaan niin meninpä sitten suoraan katsomaan pukukilpailuja lauantain osalta jännittäen miten ystävät sekä muut cosplaytuttavat pärjäävät.WCS-karsintojen tason osalta olen lievästi pettynyt kokonaisuudessaan. Suurin osa puvuista oli erittäin upeita näkyjä sekä yksityiskohtaisia, jotka hivelivät silmiä mutta negatiiviset pointit tuleekin esitysten puolesta. Teatteri-ihmisenä tuli paljon mietittyä jokaisen esityksen kohdalla että mitkä jutut olisi paljon paremmin voinut tehdä. Kaikesta näistä huolimatta arvioin top3:n oikein ja ansaitut sijoitukset tulivat oikeille pareille. Onnittelut siis Maria ''Ilona'' Parviaiselle sekä hänen parillensa Heidi Päiviselle Suomen edustuspaikasta ensi vuodelle! Muut pukukilpailut olivat myös todella kovatasoisia ja täytyy vain ihailla miten Suomen yleinen cosplayn taso on noussut.
Lauantain osalta ohjelmani oli käytynä ja aloin keskittymään pikkuhiljaa seuraavan päivän omaan esiintymiseeni esityskilpailussa toverin kanssa illan aikana.

Koittikin jo sunnuntai ja päivä meni vain esitystä harjoitellen sekä muita kisaan liittyviä asioita hoidellen. Backstagella tuli tutustuttua kisatovereihin huomaten, että kaikkia jännitti selkeästi osa tosin sitä piilotellen, kun taas minä ja partnerini Urho oltiin vain rentoina ja haluttiin päästä lavalle esiintymään mahdollisimman nopeasti. Kisatovereiden jännitystä yritimme helpottaa viihdyttämällä heitä sekoilemalla yhdessä ja ehkäpä hieman onnistuimmekin siinä.^^Kisan alkaessa jännitys nousi kaikilla ja yleisö hurrasi kovaan ääneen jokaiselle esitykselle, jotka vuorollaan tuli. Kisanumeron 9 ilmestyessä screenille oli minun ja Urhon aika astua lavalle ja aloittaa oma showmme. Esityksemme oli siis klassinen Tekken-perinteitä kunnioittava esitys täynnä toimintaa unohtamatta toki pientä huumoria. Ensi sekunneista lähtien oli aivan mahtava fiilis lavalla ja yleisön hurraamisesta sai lisää energiaa näyttelemiseen. Omasta puolestani esitys meni ihan hyvin vaikka pieniä virheitä tuli siellä ja täällä mutta kuitenkin paremmin kuin missään harjoituksissamme.

Muutama esitys oli vielä meidän jälkeen ja pääsimme yleisöön rentoutumaan ja nauttimaan esityksistä. Kaiken kaikkiaan yllättävän paljon esityksistä oli rakenteeltaan sellaisia mitkä eivät tietyllä tapaa mitenkään liittynyt hahmoihin tai lähdesarjaan mistä hahmot oli. Toisilla tämä esitystapa toimi, osalla taas ei. Nettipukukisa-katselmuksen jälkeen alkoi tulosten jännittäminen.Viimeisenä esiintyneen Vocaloid-ryhmän arvioinkin pääsevän varmasti top3:n joukkoon mutta, että he saivat vain kolmannen sijan yllätti minut! Ketkä sitten olisi kaksi parasta esitystä? Seuraavaksi tulikin sitten se huuto mitä en todellakaan odottanut eli meidän ryhmä kutsuttiin lavalle eli toisin sanoen minä/Urho päästiin TOISELLE SIJALLE esityskilpailussa Tekken 3-esityksellämme! Myönnän etten vieläkään ole täysin sisäistänyt tämän sijoituksen saamista mutta oli hirveän palkitseva olo saada ensimmäinen kisasijoitus koko cosplayurani aikana tähän saakka ja vieläpä henkilön kanssa, joka sai minut vedettyä cosplayhin mukaan, joten mikä olisi voinut ollakaan parempaa. :3 Sitten mietin lavakka, että mikä esitys olisi se parhaimmaksi sijoittunut mutta arvaukseni meni onneksi oikein ja rakas ystäväni/juontotoverini FFFollowers-porukasta Teemu ''Starblom'' Sandblom voitti yksilöesityksellään yleisön sekä tuomariston puolelleen huikeana Flynn Riderina. Itseäni ei todellakaan haittaa toinen sija, kun en aluksi odottanutkaan mitään sijoitusta ja aina voin olla iloinen ystäväni puolesta, joka pärjäsi paremmin. Onneksi olkoon Starblomille vielä kerran tätäkin kautta.

Tracon VIII esityskilpailun top3 oikeilla paikoillaan. Kuvaajana toimi Tapio Matikainen.


Seikkailuni Traconissa päättyikin näihin tunnelmiin ja alkoi pitkä kotimatka takaisin arkea päin. Viime vuoden Tracon-traumastani pääsin yli ja sain vihdoin sen mitä lähdin hakemaan. Pääsin lavalle tervein jaloin sekä pääsin nauttimaan esiintymisestä ja yleisön viihdyttämisestä. Kotiin päästyäni tunnustan nyt kyynelvirran auenneen naamalleni kaiken tämän kokemuksen jälkeen... Olen vain niin onnellinen nyt, kun kerrankin kisaosallistuminen meni ilman mitään ongelmia.

Löytyihän conista sentään muitakin Tekken-cossaajia. :) Kuvaaja: Ilkka Reponen


Tämän luvun päätteeksi sanon kaikille tapahtumassa tapaamilleni ihmisille kiitoksia ja nyt alkaa uusien projektien teko. Sen näkee sitten minne/milloin lähden kisaamaan uudestaan. :)

Until next time, Ciao!

9 kommenttia:

 1. Aivan kamalasti vielä onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.^^ Tämä antaa vain intoa jatkaa tätä harrastusta entistä pidemmälle. Aika vain näyttää mihin suuntaan. :)

   Poista
 2. Onnea teille! ansaittu sija! ja kiitos viihdytyksestä lavan takana, sai kaverinikin muuta mietittävää kuin esiintyminen, olimme siis ryhmä 5 :D ps. aivan mahtavat cossit ja esitys<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. :) Olimme pitkään miettineen joskus Tekken-cossit tekevämme ja päädyimme hieman old-schoolimpaan peliin/hahmoihin, koska Tekken 3 on meidän lempiosa pelisarjasta.

   Tämä lähti hieman kokeilumielessä kisaan meno sillä halusimme kokeilla onnistuuko yhdessä esiintyminen/yhteistyö riippuen tuloksesta niin mahdollisesti kisaisimme tulevaisuudessa uudestaan yhdessä isommisssa kisoissa. Paras kisakokemus itselleni ainakin oli tähän saakka esitystoverin ansiosta niin nähtävästi meidät näkee tulevaisuudessakin yhdessä. ;)

   Poista
  2. Ole hyvä ^^' Tekken on paras peli ikinä XD itekkin olen harkinnut joskus cossaavani siitä jotain, kunhan kerkiäis n_n'' Toivottavasti näen teidät tosiaan jatkossakin kisailemassa~

   Poista
 3. Tiedätkö tätä tekstiä lukiessa mulle nousi itsellekkin vedet silmiin. Saa nähdä miten pahasti tirautan kyyneliä kun alan omaa tracon postausta kirjoittamaan.

  Mä näin sut pari kertaa lauantain aikana, mutten koskaan uskaltanut tulla tökkäisemään tai moikkailemaan kun en vieläkään tiedä oletko sellainen henkilö jonka luokse saa tulla morjestamaan. Toisaalta nyt olen osittain hieman helpottunut päätökseeni kun luin siun olleen katsomassa cosplay-kilpailua lauantainakin. Itse nousin ekaa kertaa lavalle pukukilpailussa ja voi sitä fiilistä kun lavalle pääsi! Ei jännittänyt yhtään, harmitti vaan pieni mokailu siellä lavalla. Onnea kuitenkin teille kahdelle vielä! (----8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua. Olen erittäin sosiaalinen persoona ja rakastan tutustua uusiin ihmisiin/kanssaharrastajiin. Jos ulkonäköni/olemukseni vaikutti tapahtumassa pelottavalta niin se vain johtuu siitä, että näyttelijänä paneudun hahmooni täysin niin hahmouskollisena yritin tarkoituksellisesti näyttää äksyiseltä, kuten Bryan onkin pelissään. :)

   Minua on turha pelätä ja aina saa tulla juttelemaan.^^

   Poista
 4. Ohhoo, tästä olikin huttua juttua täällä. Onnea pojjille, olitta uppeet, ja itte ainakin jaksoin mainostaa teitä kotonakin. Yleisössä en meinännut pysyä nahkahousuissani lempipelini hahmojen kisatessa lavalla.

  Itse cosplaytuomarina en nyt ihan äkkiseltään osaa sanoa, mitä olisitte voineet toisin tehdä, sillä esityksenne oli hyvin hahmouskollinen ja esiinnyitte luontevasti. Loppuun tuli oma pieni yllätyksensä, joka oli hauska lisä siinä määrin, että muuten esitys olisi ollut täysi kopio pelistä. Jäljittelitte loistavasti hahmojen omia tekniikoita, ja vaikka en pukuja läheltä hiplanutkaan, ne näyttivät täyttävän kriteerit. (itse kiinnitän erityista huomiota huolitteluun).
  Toinen esitys oli vain vähän parempi, siinä kai kakkossijan syy.

  Toivottavasti valaisi edes vähäsen :)

  -Kedine
  aka Vivi

  Conissa Nina Williams

  PS. Minua saa tulla hihasta nykimään, jos tahtoo syvempää analyysia, tai vinkkejä jatkoa ajatellen esim. Frostbitessa
  Ja mikäli tiedät mistä yhteiskuviamme löytyisi, otan mielelläni astaan Tekken-ryhmäkuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset palautteestasi. Kaikki raknetava palaute, negatiivinen sekä positiivinen auttaa kehittämään meitä teatterinäyttelijöinä keitä olemmekin ihan cosplaymaailman ulkopuolellakin. :) Valitettavasti en ole itse tulossa Frostbiteen, koska oman teatterini talvinäytelmä on alkanut silloin enkä minnekään hievahda paikkakunnaltani sinä aikana.

   Yhteiskuviamme jos haluat niin anna minulle yhteystietosi ja lähetän sinulle nämä kuvat sitten, koska meiltä löytyy kaikki ne kuvat. Tosin laatu vaihtelee rajusti kuvissa huonon valotuken takia mutta ei sen pidä antaa haitata liikaa.

   - Jani ''Cidi'' Ijäs

   Poista