Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tracon VIII - Tekken 3: The Iron Fists of Fury

Vielä kiusaan teitä rakkaat ihmiset yhdellä Tracon-aiheisella postauksella nimittäin Tekken 3-esitykseemme liittyen. Mistä tämä idea oikeastaan sai alkunsa? Tässä samalla saatte virallisia lavakuvia nähtäväksi, sekä loppuun laitan erään tuntemattoman conittajan kuvaaman videon Traconin muutamista esityskilpailuista missä meidän esitys näkyy. (Niille, jotka eivät olleet paikan päällä näkemässä.) Valitettavasti laatu ei ole kovin korkealaatuinen, sekä äänentasot vaihtelee paljon mutta kokonaisidean saa videolta kuitenkin mitä tuli tehtyä.


Muistelen jo viime vuonna käyneemme Urhon kanssa keskusteluja, että Tekken-paricossi olisi tosi siistiä tehdä, silloin oli toisaalta eri hahmot mielessäkin mutta viime kesänä, kun mökilläni me taas kokoonnuimme asiakkaille tehtävien proppien rakennuksen yhteydessä niin yömyöhään saunotessa sain uskalluksen kysyä, että osallistuttaisiko yhdessä Tekken-cosseilla Traconin esityskilpailuun. Vastaus tuli miltei saman tein, samana iltana päätimme molempien hahmotkin ja harjoittelimme hahmouskottavasti molempien hahmojen iskusarjoja pelisarjasta. :DTästä sitten alkoikin molemmilla pukujen väsääminen sekä esityksen hiominen. Onneksi yhteistyömme oli moitteetonta ja tunnuimme olevan koko ajan samalla aaltopituudella toistemme kanssa niin hyvin nopeasti oli esityksen ääniraita kasassa (Isot kiitokset Urholle sen editoimisesta.) sekä aloimme omatoimisesti harjoittelemaan, kunnes oikeastaan Tracon-viikonloppuna pukuhuoneessa harjoittelimme esityksemme täydelliseen kuosiin *kirjaimellisesti* lyöden ja potkien toisiamme. (Toi tietyissä kohtaa esityksessä uskottavuutta esiin.)Koittikin sitten Tracon sekä sen mukana esityskilpailu. Vähäinen oli jännityksen määrä, kun halusi toverin kanssa vain mennä lavalle pitämään hauskaa ja viihdyttämään yleisöä. Hieman kyllä mietittiin, että uskallammeko vetää yläosattomiksi cossimme esityksessä, koska olemme aika kriittisiä itsellemme, ettemme halua mitään huomiohuora-leimausta kyseisen seikan takia, sekä ylimääräistä muuta tarpeetonta *huomiota* mutta loppujen lopuksi uskaltauduimme tähän ja mennyt on mennyttä. Hieman kyllä nolottaa jälkeenpäin, kun tuli *paljasteltua* itseään mutta on minulla tulossa tulevaisuudessa projekteja missä tätä paljasta ihoa tulee näkymään. Toivon nyt kuitenkin, etten saa hirveää huomio-leimaa itselleni tämän tempauksen johdosta ja toivon ihmisten ymmärtävän, että esitykseen päätimme tuoda tällä vain pienen lisäsäväyksen.2. sija siis tuli kisasta ja VIELÄ kerran haluan kiittää ystävääni Urhoa tähän osallistumisesta. Sinun kanssasi on niin luonnollista esiintyä (Teatteri-ihmisiä nyt molemmat niin vaikutusta asiaan?) sekä yhteistyön sujuvuus sillä tasolla mitä en ole kenenkään muun kanssa kokenut. Vielä yhdessä toivon mukaan astumme lavalle kisaamisen yhteydessä.

Kuvaaja: Tapio Matikainen.

Vielä Tekkenistä tulen cossaamaan tiettyjä hahmoja mutta ennen niitä on tässä edessä vielä muita projekteja, joista toivon mukaan 2 olisi valmiita vuoden loppuun mennessä. Tässä on vielä tuo video missä meidänkin esitys näkyy aikavälillä 5:48-8:17.


Until next time, Ciao!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti