Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 14. lokakuuta 2013

Mighty Morphin Power Rangers - Black Ranger WIP 1/3

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 20 vuotta länsimaisen Power Rangers-franchisen ensimmäisen TV-sarjan Mighty Morphin Power Rangersin ilmestymisestä. Itselleni sekä monelle muulle tämä sarja on lapsuudesta erittäin tuttu ja rakas sarja. Muistan aina nauhoittaneeni VHS-kaseteille kyseisen sarjan jaksot niiden ilmestyessä ja nostalgiapärinöissäni niitä katselin niin paljon, että kasetit miltei kulutin puhki.^^Koska juhlavuoden kunniaksi olen kyseistä sarjaa katsonut ja muistellut lapsuuttani aina unelmoiden joskus, että saisin olla Power Ranger niin tästä innostuneena ei paljoa tarvinnut miettiä, joten aloitin uuden pukuprojektini kyseisestä sarjasta. Itselleni valitsin mustan rangerin, koska jostain syystä olen siihen kiintynyt lapsuudesta saakka. Tässä sitten hieman kertoilen pukuni teosta kuvien kera.

Aloitetaan nyt ensin sitten itse bodysuitista. Nyt päästin itseni helpolla ja tilasin valmiin kokomustan bodysuitin vaikka periaatteessa tarpeeksi harjoittelemalla olisin itsekin sellaisen pystynyt tekemään mutta siinä vaiheessa, jotta olisi omaan tuotokseen tyytyväinen niin budjettini olisi mennyt yli rajojen reilusti. Itse pukuun piti sitten kangasmaalilla painaa rinnuksien kohdalle kuvioinnit sekä samalle korkeudelle selkämykseen. Tätä varten pyysin serkkujeni apua, jotta auttaisivat rajauksissa, kun itse pidän pukua päälläni saadakseen kuviot oikean kokoisiksi venytyksessä.

Erään ystäväni mukaan näytän tässä kuvassa suomalaismalli Saimi Hoyerilta. :D

Kun sain rajaukset muiden avustuksella tehtyä niin itse pystyin viimeistelemään kuvioinnit pukuun. Tässä kuvassa vasen puoli selkäkuviosta on epätasainen, kun maali loppui kesken leikin, joten saan viimeisteltyä sen sitten myöhemmin, kun ostan lisää maalia.


Puvun vaikein osuus on kypärän valmistus, sillä jos se epäonnistuu niin silloin koko puku samalla, koska se on puvun näkyvin osa. Oma tekniikkani on, että tein pohjan pahvista (Kuten alla olevista kuvista näkee.) ja sitten päällystän sen paperimassalla myöhemmin.Pitkästä aikaa palasin puuverstaalleni tekemään jotain vihdoin itselleni, kun on viime aikoina hirveästi tullut tehtyä tilaustöitä muille ihmisille niin oli motivaatio kohdillaan mustan rangerin Power Axen tekoon.


 Kaikki alkaa normaalisti kaavojen teosta ja ne sitten heijastetaan leikattavaan materiaaliin. Teräosan ten vanerista ja sitten varsiosan finnfoamista.


 Alla olevassa kuvassa ylempänä näkyvä proppi on toisen henkilön tekemä replika ja otin sen vain siksi tähän referenssiksi, jotta tajuatte miltä sen pitäisi suunnilleen näyttää loppupelissä (Itse sarjasta näkyvää alkuperäistä Power Axea ei löytynyt kunnollisena kuvana niin piti ottaa toisen tekemä replika.). Alempi kuva on sitten minun tekele siinä vaiheessa, että pitäisi alkaa maalaushommiin piakkoin.
Ja kyllä! Te tarkkaavaisimmat henkilöt huomaatte varmasti, että kokosuhteet vaihtelee tietyissä kohdin asetta minun ja tuon valmiin tuotoksen välillä mutta teen omani mahdollisimman tarkasti alkuperäisen kuvan mukaan.


Tähän loppuun on sanottava, että ensimmäistä kertaa pystyin toteamaan itselleni reilun 3 vuoden cosplayn harrastuksen jälkeen, että olen kehittynyt oleellisesti sillä minulla kesti saada tämä Power Axe maalausta vaille valmiiksi alle seitsemässä tunnissa yhteen putkeen tekemällä töitä ja tässä pitää ottaa huomioon, että osa ajasta on ollut osien liimautumisten kuivumista paikalleen. :) Ensimmäistä kertaa alan olemaan ylpeä töistäni oikeasti.

Seuraavassa WIP:ssa on sitten hanskojen ja shoe covereiden teosta juttua tiedossa sekä muiden puvun osien edistymisestä kuvia.

Itse asiassa olen jo päiväkodin aikoihini pikkulapsena cossannut ensi kertaa Power Rangersia nimittäin eräänä halloweenina päiväkotimme juhlassa. :D Silloin aikoinaan äitini ompeli punaisen rangerin aluspuvun  minulle ja veljelleni, jota molemmat käytimme aikoinaan ja mikä parasta, että minä löysin sen pari vuotta sitten vanhojen muuttolaatikoiden sisältä vielä täysin ehjänä!!! AAH mitkä muistot siitä tuli, kun löysin sen luullessani, että se heitettiin roskiin aikoinaan. Tässä vielä kuva siitä.^^

PS: se on niin iso, että se melkein mahtuisi minun päälle vielä nykypäivänäkin. :D

Until next time, Ciao!1 kommentti:

  1. Nostalgiacossit ovat niitä parhaita! Tätä oli jotenki tosi ihanaa lukea vaikka en itse pentuna Power Rangerseja katsonut, tosiaan katsoin niitä suht usein Thaimaan reissuilla. xD Mukavaa että löysit ton vanhan "cossin", aina niin ihana tunne ku löytyy jotaki mitä luulit että vuosien jälkeen oli heitetty menemään. :'DD

    Hyvältä näyttää so far ja odotan innolla lisää WIP:iä tästä!

    VastaaPoista