Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tanssin huumaa cosplayn merkeissä!

Huhhuh, työt ovat pitäneet yksinkertaisesti elämäni kiireisinä yli 50 tunnin työviikoilla niin ei ole ollut aikaa tännekään mitään kirjoittaa. Pahoitteluni tästä mutta tapani pyrin korjaamaan loppuvuoden aikana, kun minulla parin viikon sisään loppuu työt ja pääsen pitkille lomille.

Eli tämänkertainen aiheeni liittyykin hieman erilaiseen tapahtumaan kuin coni. Ensimmäiset viralliset Cosplay-tanssiaiset tullaan järjestämään joulukuussa pääkaupunkiseudulla ja tästä kuullessani en meinannut pysyä housuissani! Kyseessä eivät ole todellakaan mitkään discojytinät (Joka tuleekin karsimaan jo heti suuren osan nuorista kävijöistä ja conittajista.) vaan perinteiset lavatanssit juhlavine pukuineen. Lippujakin on hyvin rajoitetusti myynnissä niin tämän pikkujoulutapahtuman mainostus on jätetty suosiolla hyvin vähälle.

Itse en todellakaan näitä pippaloita halua jättää välistä ja toivon mukaan saankin lipun hankittua itselleni niiden ilmestyttyä myyntiin. Pitkään aikaan ei ole tällaista mahtavaa ideaa heitetty esiin ja erilaisuudellaan tämä tulee toivon mukaan jäämään ihmisten mieleen positiivisesti.

Niin entäpä sitten oma pukuni? Nooh, koska kyseessä on juhlava tapahtuma niin tietenkin vaatteidenkin pitää olla siistit, joten ei mitkään Narutot tai Homestuckit normivaatteissaan pääse sisään tästä syystä. Itse reserviupseerina olen lääpälläni sotilasvaatetuksiin ja sillä linjalla menen itse tällä kertaa. Valintani Cosplay-tanssiaisiin on Dragunov pelistä Tekken 6.


Sanokaa mitä sanotte mutta minä pidän tästä lookista.^^

Tällä hetkellä on kyseinen puku kohdallani jo miltei valmis mutta teen erillisen kirjoituksen liittyen pelkästään puvun teosta myöhemmin. Tässä on kuitenkin yksi kuva takin yksityiskohtien teosta.


Pieniä virheitä siellä täällä, joten siistimistä kaipaa vielä mutta alkaa näyttää jo hyvältä.

 Itselläni ei ketään seuralaista ole mutta niin monilla ystävistäni on suunnitelmissa myös paikalle saapua niin en usko jääväni ilman tanssiseuraa.

PS: Pikaisesti on pakko mainita Eurocosplaysta, etten ole tyytyväinen ollenkaan enää kyseisen kisan tuomarointiin. Finaalia seuratessani ihmettelen vain, että millä perusteilla top3 valittiin, joka aika lailla negatiivisesti päätökseeni vaikuttaa, että haluanko edes kyseisiin pippaloihin ottaa edes osaa tulevaisuudessa... Kuitenkin Suomelle kunniaa toi Hiron saamalla kunniamaininnan. Isot onnittelut täältä suunnalta hänelle!

Until next time, Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti