Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

perjantai 22. marraskuuta 2013

Mighty Morphin Power Rangers - Black Ranger WIP 2/3

Hieman taka-alalle jäänyt Mustan Rangerin teko mutta sen verran olen saanut tehtyä, että saan teillekin kirjoituksen verran näytettyä, miten on projekti edistynyt. Joitain puvun osia on tullut saatua kokonaan valmiiksi ja sitten osaa saanut tehtyä eteenpäin, joten niistä laitan teille nyt kuvia selostuksineen.Mustan Rangerin nimikkoase on nimeltään Power Axe ja sain sen viimeisteltyä vihdoinkin. Ylemmässä kuvassa olen gessonnut koko propin maalausta varten ja alemmassa onkin sitten kokonaan maalaus hoidettuna yksityiskohtineen.
Varoituksen sanana kaikille, jotka käytätte Finnfoamia cosplayprojekteissanne niin muistakaa, että liiallinen kuuma lämpötila sulattaa Finnfoamia, kuten myös liiallinen spraymaalin suihkuttaminen yhteen kohtaan jatkuvasti. Oiva aine proppien tekoon kunhan vain muistaa nämä pienet varotoimenpiteet työstäessään sitä.
Ensi kertaa tein cosplaytarkoituksessa hanskoja itselleni ja mielestäni onnistuin ihan hyvin ensikertalaiseksi. Kaavathan sai hanskoihin yksinkertaisesti levittämällä kätensä ja sormensa kankaaseen ja piirtämällä ääriviivat sen mukaisesti saumavarat jättäen toki. Kuviot on sitten kangasmaalilla tehty.
Kypärä on koko puvun pitkäkestoisin projekti ja tässä vaiheessa olen saanut rungon päälle laitettua ensimmäiset paperimassakerrokset. Tällä hetkellä se näyttää hieman muhkuraiselta mutta muutaman kerroksen laitettua massaa hiomisella saan kypärästä tasaisen, jonka jälkeen lisään yksityiskohdat ja gesson ennen lopullista maalausta. Paperimassaahan voi jokainen tehdä kotikonstein netistä helposti löytyvillä resepteillä. Itse otin perusreseptin, jota sitten hieman muokkasin tätä projektia varten sopivammaksi tekemällä siitä hieman enemmän liisterimäisempää.

Cosplaytanssiaispukuni Dragunov Tekken 6:sta on minulla jo kokonaan valmis mutten taida siitä tehdä erillistä WIP-päivitystä, koska siinä ei loppupelissä paljoa tekemistä ollut mutta kahden viikon päästä pidän vihdoin tuon photoshoottini Dragunovina niin seuraava kirjoitus onkin luultavimmin sitten liittyen Dragunoviin ja ensimmäisiin kuviin puvustani kokonaisuudessaan. (Toivon mukaan lunta olisi jo maassa kuvauspäivänä.^^)

Until next time, Ciao!

2 kommenttia:

  1. Hyvin Black Ranger edistyy. Tuo ase on makea!

    VastaaPoista
  2. Pimpelipom, haastoin sinut 11 kysymyksen haasteeseen. http://pahasotaherra.blogspot.fi/2013/11/haastettud.html

    VastaaPoista