Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Mighty Morphin Power Rangers - Black Ranger WIP 3/3

Vihdoin... VIHDOIN!!! Monen kuukauden taisteleminen Black Rangerin kanssa on tuottanut tulosta (Etenkin kypärän kanssa.) ja puvun olen saanut lopulta valmiiksi. Aikataulullisesti minulla ei olisi ollut tarvetta vielä pukua saada valmiiksi, koska seuraava tapahtumani on vasta toukokuussa Cosvision, jonne tällä menen mutta kesäksi on niin monta projektia meneillään, että on pakko mahdollisimman nopeasti saada pukuja pois alta, jottei keväällä tule kiire deadlinen lähestyessä.

Kuvia nyt sitten viimeisten pukujen osien teosta selostuksineen teille rakkaat lukijat.


Ensimmäistä kertaa cosplayta varten aloin tekemään shoe covereita ja myönnän aloittaessani näiden tekoa, että voi lentää muutama ärrinpurrin-kirosana luullessani näiden teon olevan hirveän vaikeata. Toisin kuitenkin kävi. Pienien mittailujen jälkeen leikkasin koepalaset irti ja aloin ompelemaan niitä ja yllätyksekseni ne onnistuivat ensimmäisellä kerralla heti. Kontaktiliimaa käytin covereiden kiinnittämiseen pohjakenkiin, jotka ostin kirpparilta parilla eurolla ja kangasmaalilla kuvioinnit maalasin varsiin. Ensimmäisiksi covereiksi mitkä tein ulkonäkö on mielestäni ihan hyvä mutta kehittymisen varaa on seuraavia kenkä varten vielä vaikka kuinka paljon.Power Rangerien Morpher-vyötä varten maalasin vanhan vyön uuteen kuosiin ja soljen päälle rakensin itse morpherin. Pohja on softiksesta tehty, jonka päälle on sitten maalattu kuvioinnit päälle akryylimaaleilla.


Kokonaisuus alkaa ihan hyvältä näyttämään pikkuhiljaa..

Suurin este puvun valmistumiselle oli kypärän viimeisten materiaalien saaminen mutta ystävieni avustuksella sain worblaa ja muovia suukappaletta sekä visiiriä varten. Kiitokset Urholle ja Ilkalle näiden antamisesta minulle.


Maalausta vaille.

Suukappale on siis worblasta tehty. Itse en tätä tehnyt vaan ystäväni, jolla oli tätä hallussaan lämmittämällä worblan muovailtavaan tilaan ja painamalla mallinuken suuta vasten saaden täten täydellisen suun muodon worblaan painettua. Lopputulos oli parempi kuin ikinä olisin odottanutkaan. Visiiri on polyetyleenitereftalaattia eli toisin sanoen PET:iä. Lämmitin sitä saadakseni sen oikeaan muotoonsa ja visiirin tummentamiseksi käytin kalvojen tummennussprayta. Toisin sanoen ulkopuolelta kukaan ei näe kasvojani kypärän sisälle mutta minä näen muut ihmiset sprayauksen ansiosta. Oiva aine täytyy sanoa. :)

Muut yksityiskohdat on lisätty softiksesta ja kypärän kuori ja kulmia on siistitty ja tasoitettu muovailumassalla. Kaiken kuivuttua gessosin koko kypärän muutamalla kerroksella, jonka jälkeen oli jäljellä enää maalaustyö.
Kypärä näyttää siis loppujen lopuksi tältä. En aivan 100 % täysin saanut kypärästä sellaista kuin olisin halunnut. Jotkin yksityiskohdat heittelee ja koko on korkeussuunnassa hitusen liian iso. Yritän muistuttaa itselleni kuitenkin, että tämä oli ihka ensimmäinen kypärä minkä olen ikinä tehnytkään niin en saa olla liian kriittinen. Kaikesta oppii ja paremmaksi voin vain kehittyä.

Pyrin tässä kevään aikana käydä kuvauttamassa Ranger-cossia, jos saan uskallusta viedä spandex-pornopukuni ulkoilmaan ihmisten näytille missä perseeni peppuni korostuu ikävästi.XD Cosvisioniin tulen tällä puvulla ainakin ja tällä hetkellä työstän luentoani sinne Urhon kanssa proppien tekoon ja niiden kanssa esiintymiseen liittyen. Lukekaa enemmän luennostamme Cosvisionin nettisivuilta.

Until next time, Ciao!

4 kommenttia:

 1. onko kypärässä joku ilmareikä vai mitenkä meinasit hengittää sen kanssa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärän alta mahtuu hengittämään mainiosti. Kaikesta huolimatta se päällä tulee kyllä lämmin, kun pitempään sitä kasvoillaan pitää. Kypärä on leikattu kahteen osaan minkä aukaisen takaa ja saan sen ujutettua auki ja kiinni päähäni. Se ei mahdu päälleni alta. Unohdin vain lisätä kuvan, missä tämä leikkaus näkyy. :)

   Poista
 2. Onko tuota kalvojen tummennussprayta muun väristä olemassa kuin mustaa? Itsellä on yksi cossi mielessä, johon kans tulee kypärä jossa on violetti visiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motipin Tuning Line-takavalosprayta olen nähnyt vain mustaa ja punaista mutta luultavimmin niitä muitakin värejä löytyy. Kannattaa käydä alan erikoiskaupoissa, kuten Biltemassa jne.

   Poista