Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 27. helmikuuta 2014

Kaikki kohti Närconia ja NCC:tä!

Desucon Frostbiten päätyttyä on Suomen Nordic Cosplay Championship-joukkue kasattuna, joita on yhteensä 3 jokaisella kisaan osallistuvalla maalla. Suomen joukkueen jäsenten valmistautumisesta kilpailuun voitte Facebookin puolella käydä seuraamassa.

NCC-kisa järjestetään siis Närconissa heinäkuun 24-27.7.2014 Linköpingissä. Ystäväni Päivi UruharaFC:stä, joka on yksi Suomen joukkueen jäsenistä kysyi minulta, jos lähtisin hänen sekä muiden suomalaiscossaajien kanssa Närconiin. Hetken aikaa juteltuani aiheesta vastasin myöntävästi ja nyt pyrimme keräämään mahdollisimman paljon suomalaiscossaajia näyttämään oma osuutemme Närconin pukuloistossa.

Vaikka tapahtumaan onkin miltei puoli vuotta niin valmistautuminen omalla kohdallani on aloitettava hyvin ajoissa sillä kyseiseen tapahtumaan olen tekemässä uuden puvun, joka on osa UruharaFC:n kanssa päättämäämme ryhmäcosplayta. Hahmoni on Gill Bakugan: Gundalian Invaders-sarjasta. Tarinaltaan ja hahmoiltaan Gundalian Invaders ei ole ollut tähän saakka (Kyseisen kauden katsominen on minulla vielä kesken.) vielä kovin antoisaa seurattavaa mutta pääpahisten Twelwe Ordersin jäsenten puvut ovat yksinkertaisesti niin kauniita, näyttäviä ja upeita niin päätimme näistä tehdä puvut itsellemme. Gill tulee olemaan luultavasti tähän asti suuritöisin projektini mutta onhan sitä haastettava itsensä, jotta voi kehittyä cossaajana eteenpäin. ;)


Gill... Jotain niin kaunista! <3

Muita pukuja tulen varmasti ottamaan Ruotsin reissulle mukaan mutta mitkä ne ovat? En osaa sanoa vielä mutta kesään mennessä sekin varmentuu. Onko teitä muitakin lähdössä Närconiin? Kaikki vain kokoon ja lähdetään kannustamaan Suomen joukkue voittoon!

Until next time, Ciao!

7 kommenttia:

 1. Odottan innolla mitä tästä tulee! Designi tosi siisti hahmolla vaikapa en sarja tunnista ~

  Itse olen myös menossa Närconin (toki en ajo kisata) ja voin sanoa että coni on aivan mahtava! Minun mielestä paras coni missä olen itse ollut ja tekemistä on että riitää! :)

  Approvaan "Suomalais cossaajat kokoon" idea! Pieni meeti olis ollut mukava! Viime vuona tuli jonku verran suomalais cossareita vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitä voisi suunnitella tapaamista suomicossaajien kesken sinne paikan päälle. Siellä nähkäämme siis. :)

   Poista
 2. Oho, aikamoinen projekti tuo tulee olemaan! Lykkyä tykö sen kans!

  Ja itse olen myös tulossa Närconiin! Siitä on tullut perinne aina mennä Närconiin siitä asti ku eka kerran 2011 olin siellä. Yks mun top lemppariconeista Traconin kans, kannattaa käydä jos ei ole jo käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. iso työ tulee olemaan mutta onneksi olen jo hankkinut suurin piirtein kaikki kankaat pukua varten, joten se on enää tekemisestä kiinni, että valmistuuko projekti tapahtumaan. Aloitettu on jo onneksi Gillin teko, joten lupailee jo hyvää.^^

   Poista
 3. Viime kesänä Närconissa käynyt ja maisemia nähneenä voin lämpimästi suositella kyseistä tapahtumaa. Tunnelma on aivan huikea ja ruotsalaiset ovat kaikki kavereita tuntemattomallekin! Närconissa on myös parhaimmat grillisapuskat, ja viimevuonna paikalla oli pomppulinnoja oikein kaksin kappalein! Tapahtuma on siis enemmän festari kuin jokin coni... Ja parhaat hetket Närconista saa tapahtumapaikalta kello 22.00 jälkeen. :3

  VastaaPoista
 4. Hnnnnnng voi hitsit ku kuumottelis lähtee Närconii~ tosin en tiä mitä pomo tai lompakko tykkäis ku kuukaus ennen oon just 10 lomalla Jaappanissa :'D Täytyy nyt kahtella

  VastaaPoista
 5. Miulla oli jo ajatuksena suunnata Närcon Vinteriin, mutta ajatus koko matkasta kaatui siihen että ymmärsin vain sanan sieltä ja sanan täältä ruotsinkielisestä sivusta. Sen takia ei taida olla ehkä rohkeutta lähteä conittelemaan vielä ulkomaille + 23.7 lennetään kotiin Unkarista. Dääm sentään. :---ccc Mutta pukjen näkemistä odottelen silti innolla!

  http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

  http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

  VastaaPoista