Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 13. toukokuuta 2014

Cosvision: Tulin, näin ja nautin suuresti!

Hyvin väsyneenä saavuin maanantai-iltana Cosvisionin reissusta ja päällimmäisenä mielessäni pyörii vain, että miten minä ehdin palautua viime viikonlopusta, kun muutaman päivän päästä pitäisi olla Mikkelissä Mimiconissa tallustelemassa uudessa tapahtumassa. x__x Ei muuta voi kuin alkaa harjoittelemaan esityskilpailua varten.

Mutta palatakseni itse kirjoituksen aiheeseen eli Cosvisionissa tuli käytyä ja en ehkä muuten olisi tapahtumaan eksynyt ellen olisi ollut Urhon kanssa yhdessä pitämässä  *Propit - mitä ja miten?-luentoamme*. Muuten tapahtumassa tuli vapaasti seikkailtua ja jänniteltyä ystävien pärjäämistä eri cosplaykilpailuissa. Kerrotaanpa viikonlopun kokemuksista hieman siis -->...

Lauantaina pistin ensi kertaa päälleni Mighty Morphin Power Rangerista tutun Black Rangerin. Aamupäivän ongelmien jälkeen sain lopulta itselleni ohjelmapitäjäpassini sekä rannekkeen ja pääsin rauhassa kiertelemään tapahtumassa. Tilojen puolesta Logomo on ehkäpä Suomen parhaimpia sillä itse olin todella vaikuttunut tilojen käytännöllisyydestä. Isosta pääsalista, jossa sijaitsi myyntipöydätkin pääsi periaatteessa kaikkialle. Taidekuja, esityssali, luentosalit, Logomokitchen, pukuhuoneet, vessat ja muut tilat olivat kaikki lähettyvillä, joka toimi kokonaisuutena mainiosti.


Tästä kuvasta teidän ei tarvitse tietää yhtää mitään... :D (Kuva: Tomi Haapoja.)

Cosplaykilpailut ja *Historiallisten kankaiden kahinaa-luento* olivat ohjelmat, joita kävin lauantaina vain seuraamassa, ja lattiamajoitukseen siirryttyämme valmistauduimme porukalla iltabileitä varten. Eksyimme ikärajattomiin iltabileisiin ensin ja siellä oli mainiot tilat bileitä varten sekä discosali missä sai tanssia hyvän musiikin tahtiin. Meidän tanssiporukka meni heti lavalle esitanssijoiksi näyttämään mallia miten asia pitää hoitaa, jotta muutkin uskaltautuisivat tanssiin liittyä seuraan. Loppuvaiheessa discoa moni muukin oli liittynyt seuraamme tanssimaan lavalle ja tunnelma oli katossa! Loppujen lopuksi bileet jäi lyhyeksi, kun disco hiljennettiin Euroviisu-lähetyksen takia, jonka johdosta seurueemme lähti siirtymään K18-iltabileisiin. Valitettavasti kyseiset pirskeet olivat iso pettymys. Pieni paikallisbaari ilman mitään ohjelmaa ja paikka oli auki myös ei-conittajille, joka hieman vei tunnelmaa paikan päällä. Onko nykyään K18-iltabileet nykyään vain tylsiä illanistujaisia huurteisten sun muiden juomien kanssa keskustellen mahdollisesti alan aiheista vai pitäisikö panostaa näihinkin iltabileisiin hieman enemmän, kuin ikärajattomiin? Itsellä oli aivan mahtavaa ikärajattomissa bileissä ja voi olla, etten enää ikuna K18-iltabileisiin astu, jos ei normaalia baari-iltaa erikoisemmat pippalot ole kyseessä. Muilla kokemuksia näistä tapahtuman iltabileistä?
Kaikesta huolimatta koitti sunnuntai ja pääsin photoshoottaamaan Soul Calibur-cossitovereiden kanssa pukujamme. Aivan mahtavia yhteiskuvia tuli saatua ja saatte nähdäkin muutaman niistä nyt tässä heti. :)


Maxi: Jarwes Cosplay


Esityskilpailussa kilpaili luennoitsijatoverini Urho Borderlands 2:n Zero-cossillaan. Esiintyessään ensimmäisenä olin aivan sen nähtyäni, että voitto tulee hänelle. Päättäjäisissä arvioni osui oikein ja sain iloita hyvän ystäväni puolesta. Onnittelut Urholle kisan voitosta vielä tätäkin kautta.^^

Aivan tapahtuman lopuksi oli meidän luennon pito proppien teosta sekä lavaesiintymisestä niiden kanssa. Äitienpäivästä sekä myöhäisestä ajankohdasta huolimatta yleisöä tuli suurin joukoin ja saimme onnistuneesti luentomme pidettyä. Kiitokset yleisölle, jotka tulitte seuraamaan luentoamme mielenkiinnolla.


Iso kiitos Mikael Luotolahdelle näiden kuvien ottamisesta!


Tapahtuma alkoi olemaan päätöksessään ja alkoi pitkä matka kohti kotia. Voisinkohan melkein sanoa, etten ole viihtynyt näin hyvin tapahtumassa jopa vuosiin. Kaikki oli täydellistä. Ihmiset, tapahtuma, tilat ja... KAIKKI! Kiitokset! <3

Nyt vapautan itseni blogiin kirjoittamisesta ja lähden valmistautumaan Mimiconia varten. Xiba-cossi tulee sinne uudestaan, joten nähdään siellä ihmiset!

Until next time, Ciao!

2 kommenttia:

 1. Kummatki sun cossit oli tosi hienoja ja kuvia on molemmista otettu! Jos haluat ne niin viskaa mulle sähköpostisi. :)

  Olisin tullut proppiluentoon mutta en kerennyt. :( Tuleeko luento videolle muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos.^^ En ainakaan tapahtuman puolesta ole kuullut, että luentoamme olisi nauhoitettu MUTTA salin edessä oli reunassa jokin kamera kuitenkin, joka mahdollisesti oli nauhoituksella. En tästä sitten tiedä oliko se päällä vai ei.

   Poista