Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 29. toukokuuta 2014

Viikko Desuconiin = Kuumotus ja jännitys kasvaa!

On se outoa, kun ei osaa enää käydä coneissa pelkästään kävijänä vaan pitää olla tapahtumaan lähtöön selkeä syy kuten kilpaileminen, ohjelmanpito, työvoimana oleminen tms. Tällä kertaa syitä Desuconiin lähtöön on 2. Sunnuntain esityskilpailu sekä ystävieni auttaminen myyntihommissa. Tämä toki aiheuttaa kiireiden kasautumista sekä kovaa valmistautumista tapahtumaan ja voi vain syyttää itseään siitä, että leikkiin ryhtyi mutten itse saa enää tapahtumasta irti kaikkea ellen ole oleellisesti jollain tapaa osana tapahtumaa, kuten äsken mainitsemillani tavoilla. 


Tässä muutama kuva Xibastani Mimiconin kuvauksistamme. Kiitokset Konsta Väänäselle näistä kuvista!

Desucon pitää minut kiireisenä koko viikonlopun ja perjantai tulee olemaan hieman ongelmallinen, että kerkeänkö töistäni tulemaan Lahteen tarpeeksi ajoissa laittamaan myyntipöydän valmiiksi UruharaFC:n kanssa. Jos emme kerkiä niin entistä kiireisempi lauantai tulee, kun heti aamusta pitää kiirehtiä valmistelemaan. Olen siis lupautunut olemaan lauantain myyjänä Von Aidainderin myyntipöydällä myyden heidän vaihtoehtomuotiin tähtääviä asusteita sekä muita heidän upeita käsityötuotteitaan. Suosittelen viikonloppuna kyseisen pöydän luona käymään sillä itselleni on aina ilo silmälle nähdä mitä kaikkea he ovat saaneet kaikenlaisista kierrätysmateriaaleista loihdittua ja itsekin käytän heidän tuotteitaan ylpeydellä omassa pukeutumisessani. <3 Launtaina minua ei näe siis cosplay-puvussa vaan olen pukeutunut goottihenkisiin kuoseihin samalla pukeutuen hieman heidän tuotteisiin olemalla toisin sanoen mallinukkena. :D


Brace yourselves, Summer is coming!

Olen myös yksin ahertanut erään tilaustyön kanssa, jonka deadline sattuu olemaan Desucon, niin se on vienyt aikaani tässä valmistautuessa samalla. Olemme kyllä ReplicArmoryn poikien kanssa elossa ja tiuhaan tahtiin tilauksia teemme vaikka muutenkin kiireitä meillä on.
Sunnuntaina jätän myyntihommat (Vaikka myyntimiehenä rakastan ollakin.^^) ja keskityn esityskilpailuun, jota olemme Miksun ja Urhon kanssa suunnitelleet jo viime vuodesta saakka. En ole vieläkään paljastanut mitkä ovat cosplaypukumme esitykseen tai edes mitä tulemme esittämään. Tämä on kuitenkin esityksen suunnittelijan Miksun toive, ettemme paljoa mainostelisi tätä kenellekään ja olen kunnioittanut tätä toivetta. En voi vieläkään täysin paljastaa mitä tulemme tekemään mutta aiheen voin kertoa teille ja se on Pokemon! Esitys tulee olemaan sillä tapaa poikkeuksellinen, ettei sen tyyppistä ole ennen Suomessa ymmärtääkseni vielä tehtykään, joten pienellä jännityksellä odotan, että miten suorituksemme menee. Kerran olen muistaakseni ihan alkuvuodesta maininnut tästä projektistamme mutta ajankohdasta en, joten nyt sekin on teillä selvillä. 


Mysteeri-Diglett odottaa teitä Sibeliustalon lavalla...

Ensi viikonloppu meneekin harjoitellessa esitystämme ja tuomme teille toivon mukaan unohtumattoman näytöksen. Nähdään Desuconissa!

Until next time, Ciao!

4 kommenttia:

 1. Oh, pitääpä tulla UruharaFC'n myyntipöydälle katsomaan tuotteita!
  Pakko myös sanoa että nyt iski mielenkiinto että minkälainen mysteeripoksujuttu on tulossa! I want to knoooow!

  Ja hienoja cossikuvia, approovaan!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teijän esitys kuvataan, ois kiva nähdä (kibiä vähän kyl patistelin et pistää jonkun kuvaamaa :'D)

  VastaaPoista
 3. En oo tulossa Desuconin mutta olisin halunnut nähdä tuon mysteeri-Pokémon juttun, tosi kiinnostavalta kuulostaa! Ootko harkinnut pistää esityksen tänne sun blogiin tai mualle conin jälkeen?

  Tykkän paljon myös noista Xiba kuvista, ihana varsinki tuo missä seisot vedessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Desucon on totutusti kuvannut viime vuosina cosplaykilpailuista top3:set ja julkaisseet someen niistä videot mutta myös omasta toimesta kuvaamme esityksemme ja laitamme tänne näytille. :)

   Poista