Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 19. toukokuuta 2014

Mimicon 2014 esityskilpailu - In the jungle! (Soul Calibur V: Xiba)

Mimicon-reissuni ajan keskityin esityskilpailuun, joka oli samalla tämän vuoden aloituskisani. Tarkoituksenani on kerätä mahdollisimman paljon kokemusta kilpailuista tavoitteenani lopulta osallistua ehkäpä seuraaviin WCS-karsintoihin. (Jos onni käy.) Tästä voisi luulla, että niska limassa kilpailuhenkisenä yritän rohmuta kilpailusijoituksia ja muulla ei ole minulle väliä. Asia ei ole kuitenkaan näin! Kilpailuihin osallistun (etenkin esityskilpailuihin.) ensinnäkin nauttimaan lavalla olemisesta, joka teatteriharrastajana kuuluukin asiaan mutta siinä samalla viihdyttämään yleisöä, joka kilpailua on saapunut seuraamaan ja esityksen jälkeen saamani taputukset sekä huudatukset ovat se palkkio, joka antaa minulle hyvän mielen. Yleisön reaktio kertoo suoraan, että olenko onnistunut tehtävässäni ja sen parempaa en voi saada. Sijoitukset ja palkinnot ovat sivuseikkoja minulle. Kokemus on kuitenkin mikä puhuu isommissa kilpailuissa ja sitä on juuri hyvä kerätä no missäs muualla kuin itse kilpailuissa.

Mutta niin se esityskilpailu! Osallistuin sooloesityksellä Soul Calibur V:n Xiban puvullani, joka alkujaan olisi pitänyt esiintyä jo viime vuoden Animecon X:ssä. Käytin samaa ääniraitaa, jonka vuosi sitten leikkasin kasaan ja ainoastaan pieniä korjauksia esityksen koreografiaan suunnittelin viime vuodesta.


Kiitokset UruharaFC:lle kuvaamisesta.

Xiban taustoja sekä tarkempia tietoja elämästään ei itse pelissä paljoa kerrota, joten en voinut alkaa pelin pohjalta rakentamaan esitystäni vaan hänen olemuksensa ja persoonan mukaan. Xiban voisi muutamalla sanalla tiivistää *rasavilliksi viidakon pennuksi* ja persoonaltaan lapsekkaan iloiseksi vaikka onkin miehen ikäinen. Sama juttu oli ääniraitojen kanssa eli itse pelin soundtrackit eivät soveltuneet Xiballe suunnittelemaani leikkisään ja harmittomaan esityksen juoneen, joten aloin vieraista lähteistä etsimään sopivia kappaleita taustalle. Taustalla soivat *Concerning hobbits* sekä *I just can't wait to be king* eivät itse peliin liity mitenkään mutta ne soveltuivat hakemaani viidakko-teemaan hyvin, joten käytin niitä sitten. Moni varmaan ajattelee, että aina pitää pyrkiä mahdollisimman paljon käyttämään esityksissään lähdesarjan alkuperäisiä musiikkeja, puheita ja ääniefektejä (Joka pitää kyllä paikkansa!). Kuitenkin, jos ei millään tavalla haluamaansa esitystä saa kasatuksi näistä niin on hyvä käyttää muita lähteitä. Niistä ei rokoteta tuomaroinnissa, jos ne vieraat äänet saa sovitettua kokonaisuuteen.

Esitys meni pieniä mokia lukuunottamatta kokonaisuudessaan hyvin (8/10) ja sijoitukseni oli kilpailussa toinen. Iloisena ja väsyneenä tapahtumasta aloitan nyt valmistautumisen heti Desuconiin, jossa on edessä seuraava esityskilpailu ryhmässä kahden ystäväni kanssa. Mitä siellä on tiedossa? Se tulee paikan päällä yllätyksenä kaikille. ;)
Kiitokset seuralaisilleni, kisaajatovereilleni, cosplayvastaavalle mainioista järjestelyistä ja Mimiconille yleisesti onnistuneesta tapahtumasta. Nähkäämme ensi kerralla!

6 kommenttia:

 1. olipa ihana esitys! onnea sijoituksesta! :>

  VastaaPoista
 2. asdasksmjadafsm ihan sairaaaaaan hienoa tuo kepin pyörittely!! Kun itsekkin osaisi jotain tuommoisia erikoistaitoja :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh eihän tuo nyt kovin erikoista ollut. :D Omatoimista harjoittelua vain niin kyllä osaa. Kaikki taitoni aseiden käsittelyssä on tullut täysin omaoppisesti harjoittelemalla, joten kyllä sinäkin pystyt siihen. :)

   Onnittelut sinulle muuten vielä Cosvisionin sijoituksestasi! Ei omien kiireiden takia paikan päällä kerinnyt (taaskaan...) juttelemaan mutta sitten ensi kerralla.^^

   Poista
 3. Onnea sijoituksesta! Olit loistava ja esitys oli tosiaan todella hyvä :) (kiva nähdä kunnolla tuosta videosta uudelleen, näin sivusta katsomisen jälkeen :D) Hienoa nähdä joku joka saa hahmosta noin hyvän esityksen irti, ilman että hahmon taustat on tarkalleen kerrottu!

  VastaaPoista
 4. swing that pole! harmi etten ite ollu kyseisessä conissa näkemässä tätä showta, mutta näinkin kelpaa onnitella :D

  VastaaPoista