Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 17. heinäkuuta 2014

Suunta kohti suurta World Cosplay Summit-karsintaa osa 2.

Vaikka kesä onkin ulkona seikkailemisen aikaa ystävien kanssa niin omaa vapaa-aikaa syö nopeasti lähestyvät Tracon ja WCS-karsinnat, jonka takia suurilta osin viihdyn kämpilläni yksin askartellen erilaisia juttuja. Joka päivä pyrin jotain puvun osaa tekemään eteenpäin, ettei tule saamattomuuden tunnetta ja mukavahan sitä on sitten valmiita pukuja katsella ennen itse kilpailua ja tapahtumaa + pystyy harjoittelemaan niiden kanssa ennakkoon.
Raphaelin vyön ''aluslevy'' on tehty hyväksikäyttäen softista paksunnuksena kankaan alla, jotta siitä saisi tarpeeksi paksun ja vahvan tuntuisen. Päälle tulee sitten leveä vyö, joka pitää tuota sitten paikallaan liikkuessa.
Alusliiviin on nahkapala ommeltu kiinni sekä koristenapit lisätty. Enää se tarvitsee vain kauluksen teon sekä yleistä siistimistä sieltä sun täältä. Omaa vyötä käytän tässä vain esimerkkinä miten tuo aluslevyn pitää tulla kehoa vasten. (Oikea vyö tulee olemaan tuplasti leveämpi ainakin loppujen lopuksi.)
Päällysliivin yksityiskoristeluja olen päässyt tekemään jo ja miltei valmis tämäkin alkaa olemaan jo. Selkäpuolelle miekka-/leijonalogot pitää taiteilla kangasmaalilla ja hihoihin lisätä viimeiset vinonauhan palaset.
Raphaelin kengän pohjia olen aloitellut, jotka ovat tuottaneet minulle hieman pään vaivaa. Aluksi luulin kyseessä olevan yhtenäiset korkeavartiset bootsit muttei olekaan. Kengän pohja on tyyliltään normaali kenkä, joiden päället erikseen tehdään varsisukat, jotka näyttävät päällekkäin yhdistettynä bootseilta ja ne sitten erillisellä ompeleella sekä vyöllä kiinnitetään toisiinsa. (Meneepä tämä vaikeaksi. :D ) Seuraavaksi pitää panssariosia sekä varsia alkaa tekemään.
Yun-Seong on sitten hieman enemmän vaiheessa kuin Rap mutta onneksi (vain...) on jäljellä miltei 2 kuukautta tapahtumaan vielä, joten ehtii tehdä kaiken perusteellisesti valmiiksi. Vyön taiteilin valmiiksi ja soljen samalla vaikkakin vielä maalaustyötä se kaipaa.
Vyötärökaistaleet on alustavasti mitoitettuna, ja ne kaipaavat viimeisiä ompeluja ja maalausta enää. (Keltainen perhonen kuuluu pienempään sisäiseen kaistaleeseen maalata identtisenä.)
Napapaita on vasenta hihaa ja erikseen kiinnitettävää olkapanssaria vaille valmis. Muuten olen tyytyväinen tähän mutta harmittaa, että paidan pitää olla ihomyötäinen niin on lievästi sanoen aika tiukka taistelu saada tuo päälleni aina (Toivon mukaan en lihoa tässä välissä sillä muuten olen lievästi sanoen pulassa. ><.). Ehkä venyvä trikoo olisi ollut toinen vaihtoehto kangasvalinnaksi mutta yritän pärjätä nyt näillä kankailla mitä minulla on jo.

On aika painua kirjoitustauolta takaisin ahertamaan uusia juttuja ompelukoneen ja pensselin ääreen. Ottakaa tähän loppukevennykseksi Animeconin faitistamme kuva minusta ja Desuconin toveristani. Seuraavaan kertaan! :)


Diglett kävi pikavisiitillä Kuopion musiikkikeskuksen päälavalla.^^ (Tapio Matikainen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti