Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Syksy = Sateen, kaamosmasennuksen, hiljaisuuden ja suunnittelun aikaa.

Lämpötila laskee, lehdet tippuvat puista ja kosteaa on kaikkialla. Syksy tarkoittaa näiden asioiden ohella myös Suomen conivuoden päättymistä, kun isot tapahtumat ovat ohitse ja osa harrastajista siirtyy valmistautumaan ensi vuoden cosplayrupeamaan sekä suunnittelemaan omia projektejaan. Itsekin siirryin tauolle Traconin jälkeen ja reilun kuukauden päivät olen pitänyt taukoa kaikesta cosplayhin liittyvästä askartelusta vain palautuakseni kuntoon WCS-karsintojen aiheuttamasta burnoutista.

Päätin keskittyä koulunkäyntiini teatteritekniikan opinnoissa ja on ollut rentouttavaa askarrella kaikenlaisia lavasteita eri tahoille sillä itse opin parhaiten juuri tekemällä töitä aktiivisesti (En ole yhtään tuntia istunut luokan penkillä viimeisen puolentoista kuukauden aikana vaan ollut työpajoissa tehden lavasteita koko ajan. o/). Tämä on auttanut minua palautumaan ja keräämään voimia cossien askarteluun liittyen.


Hyvissä voimissa opiskelun pitämän kiireen ansiosta kohti uusia cosplaysuunnitelmia! o/ (Kuva otettu Ylämaan spektroliittikaivokselta, jossa kävimme etsimässä kiviä kouluprojekteja varten.)


Mitä tämä tauolta palaaminen cosplayn maailmaan sitten tarkoittaa omalta osaltani? Aikaisemmin kirjoittelinkin, että seuraava tapahtumani tulee olemaan tammikuun alussa pidettävä Yukicon. Suunnitelmat pikkuhiljaa kyseisen tapahtuman kohdalla alkavat selventyä, kun joku viikko sitten Yukicon kysyi meidän FFFollowers-porukkaa pitämään FFFightia heidän tapahtumassaan. Näillä näkymin olemme suostumassa tehtävään, joten sen suunnittelu ja toteutus on alettava miettimään lähiaikoina.


Viime Yukin fiilistelyitä ennen esitystämme.


Mitäpä ensi kerraksi keksisimme? Katsotaan katsotaan... ;)

Entäpä sitten puvut? Taukoni aikana olen saanut rauhassa miettiä pukusuunnitelmia ensi vuodelle ja muutama uusi puku on pulahtanut mieleeni jäädäkseen mutta Yukiconia ajatellen en ala mitään suuritöistä projektia rakentamaan. Lähden tekemään hahmoa, joka on ollut sydämessäni siitä hetkestä, kun vuonna 2007 (vai 2008?..) ensi kerran peliin koskin missä tämä hahmo esiintyi. Kyseessä on Dragon Quest VIII: Journey of the cursed king ja pelin päähenkilö hero. Tämä peli oli ensikosketukseni Dragon Quest-pelisarjan maailmaan ja tuodakseni faniuttani kyseistä sarjaa kohtaan tuntui luontevalta ottaa sieltä hahmo, joka pelaamisen ensihetkistä saakka veti minut mukaansa. (Vaikkei hahmo mitään puhukaan koko pelin aikana.)
Pelisarjan ja hahmojen valtavasta arsenaalivalikoimasta päätin loppujen lopuksi valita tehtäväksi Ogre Shieldin kilveksi ja Metal King Spearin aseeksi perinteisen miekan sijaan, mikä näkyy referenssikuvissa. Moni varmasti huomaa jotain tuttua hahmodesignissa, jota en ihmettele. Hahmosuunnittelusta on vastannut tässä pelissä, kuten monissa muissakin Dragon Quest-peleissä Akira Toriyama, joka on kaikkien tunteman Dragonball-franchisen luoja. (Herolla on pelissä eräänlainen upgrade-moodi, jossa hänen bandana päästä lentää taistelun aikana pois ja hiukset nousee pystyyn, kuin Super Saiyan konsanaan Dragonballissa! :D)

Toki noita muita projekteja on suunnittelun alla tälläkin hetkellä mutta keskityn nyt ensisijaisesti Yukiconiin ja sitten vasta seuraavaan tapahtumaan ja pukuun. Näistä sitten paremmalla ajalla lisätietoa. Mitenkä teillä menee suunnittelun osalta? Isoja projekteja tulossa? :)

PS: Nähtävästi minut on otettu pilkan kohteeksi somen ihmeellisessä maailmassa viimeisimmän kirjoitukseni takia WCS:ään liittyen, jossa anonyymisti ihmiset viittaavat kaikki sellaiset pointit minusta sekä omasta harrastuksestani väärillä tavoilla mitä olen antanut ihmisille kuvaa vuosien varrella. (Heidän mukaan väitän nyt olevani siis suoranaisesti cosplayjumala, huono häviäjä, surkea cossaaja, mielistelevä tekopyhä p...a jne... NOT!) Loppujen lopuksi minua nämä kommentit vain nauratti, koska mielestäni on typerää turvautua somen tuomaan henkilöllisyysturvaan missä voi puhua pahaa muista henkilöistä antamatta itseään ilmi. En ala vastailemaan heille mitään sillä siinä vain todistaisin, etten ole yhtään parempi kuin he. Jos näillä ihmisillä olisi uskallusta tulla kasvokkain puhumaan kanssani tai julkisesti omalla nimellään kommentoida asiaan liittyen niin sitten asiallisesti vastaisin ja puhuisinkin heidän kanssaan.
Luotan kuitenkin siihen, että ne läheisimmät harrastajatoverini tuntevat minut oikeasti eivätkä luota siihen mitä muut puhuvat minusta selän takana somessa.

Tässä taas huomattiin miten yksi erilainen kirjoitus normista voi saada niin kärjistetyn vastaanoton ja sitten sen perusteella jotkut ottavat henkilöstä negatiivisen mielipiteen sivuuttaen kaiken mitä henkilö on muuten painottanut monet vuodet aikaisemmin blogissaan, kuten minun tapauksessani nyt. Olenko nyt Suomen cosplayhenkilön paha henkilö, joka dissaa kaikki muut paitsi itsensä ja luulee olevansa Suomen seuraava Elffi? Annanko sellaisen kuvan itsestäni täällä blogissa hyvät ihmiset? Kertokaa minulle kiitos. o/

1 kommentti:

  1. Pöh sanon minä. Osa ihmisistä ilmeisesti taas keksi, että hei, nyt löytyy dramaa, tartutaanpa siihen. Aikamoisia sankareita mahtavat olla kun selän takana suoltavat kaikenmoista kakkaa. Silmiini ovat siis jotkut osat osuneet näistä sosiaalisen median "kukkasista". Tbh, suoraan sanottuna sinä saat olla ihan sitä mieltä mitä haluat. Jos joku ottaa siitä paprikan nenäänsä ja sanoo että olet peppukipeä asiasta x tai y, niin ottakoot, mutta mielellään niin, että tulevat kertomaan sen ihan itse eivätkä tee siitä erillistä postausta jonnekin netin syövereihin raukkamaisesti asiaa muka pohtien ja samalla mustamaalaten. En aio tässä jutussa ottaa puolia, mutta ihmettelen taas tätä paskamyrskyn silmää. Eikö ihmisillä oikeasti ole mitään muuta tekemistä?

    Oma neuvoni on että olet välittämättä. Ihmiset inisevät aikansa, mutta kyllä se taas laantuu kun keksitään jokin toinen draaman aihe.

    VastaaPoista