Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 18. marraskuuta 2014

Hiljainen loppuvuosi... Ei nyt sentään! (Pokemon-musikaali, Chibicon, Yukicon, FFFollowers jne...)

Myönnän rentoutuneeni tässä useamman viikon tai tässä vaiheessa voi puhua jo useammasta (kahdesta! o/) kuukaudesta ilman mitään cosplay-/conistressiä suunnitelmineen. Kuitenkin kaikki loppuu aikanaan, kuten tämäkin ''loma''. Projekteja riittää vaikka muille jaettavaksi ja hieman voinkin avartaa tapahtumia, jotka tulevat vastaan lähiaikoina omalla kohdallani.

Ensimmäiseksi minulla on edessä 29-30.11 faniproduktiona tuotettavan Pokemon-aiheisen Valitsen sinut!-musikaalin koe-esiintymiset pääkaupunkiseudulla, jonne hain alkusyksystä ja pääsin paperihakemusten joukosta seuraavaan vaiheeseen. En ehkä olisi tähän mukaan hakenut, jos käsikirjoitus olisi keskittynyt uudempiin tuotantokausiin ja videopeleihin mutta onnekseni musikaali tulee keskittymään ensimmäiseen animaatiosarjan tuotantokauteen sekä ensimmäisiin Red/Blue-videopeleihin. Juurikin alkuajan Pokemon-franchise on jättänyt itselleni paikan sydämeen, kunnes sitten innostus lopahti neljännen sukupolven Diamond & Pearlin saapuessa.(..koska oikeasti... Tarinoihin ei panosteta samalla lailla kuin alussa, (..ei samanlaisia tunnetilan vaihteluita aiheuta.) pokedesignit ei iske lainkaan, Liikaa toistoa jne jne... Ymmärrän kyllä, että sarja on suosittu ja sitä halutaan jatkaa mutta kyllä liika on liikaa mielestäni jo tässä vaiheessa...)

Tutustumista muihin kokelaisiin, laulamista ja teatterileikkejä/-aktiviteetteja tiedossa. Hauskanpitoa tulee koko viikonloppu siis olemaan täynnä. :)


Toukokuun Cosvisionissa nappaamani infolehtinen musikaalista.


Kaksi viikkoa tästä myöhemmin on paluujuurilleen Kuopioon tekevä Chibicon, jossa FFFollowersin kanssa pidämme pienimuotoisen Final Fantasy Fightin kävijöiden iloksi. Uusia pukuja ei ole omalla kohdallani nähtävissä, jonka vuoksi par'aikaa mietin mitä pukua kierrättäisisin. (Xiba-cossini Soul Calibur V:stä näyttää vahvimmalta ehdokkaalta tällä hetkellä.) Ennakkoilmoittautumista ei ole, joten paikan päällä tapahtuu osallistuminen esitykseen.

Ja ei ehdi kuukauttakaan kulua, kunnes koittaa ensi tammikuussa Yukicon Espoon kulttuurikeskuksessa, jossa (ylläripylläri taas! :D) FFFollowersien kanssa juonnamme myös FFFightin, johon tarinaa käsikirjoituksineen suunnittelemme tällä hetkellä. Ennakkoilmoittautuminen on tähän esitykseen, josta lisätietoa saatte Yukiconin sivuilta ja FFFollowersin Facebook-sivuilta.


Talven pimeät päivät... Ei saa kuvattua kunnon valossa asioita. ><


Yukiconiin olen aloitellut myös pukuani tekemään, joka on siis Hero Dragon Quest VIII:stä. Ensi viikonlopun pyhitän kilven ja keihään teolle, kun vaatetuspuoli alkaa olemaan suurilta osin jo hoidossa muutamia asusteita lukuunottamatta.

Näihin kuulumisiin ja tunnelmiin hyvää talven alkua kaikille ja nähdään mahdollisesti joissakin näissä tapahtumissa kasvotusten! o/

1 kommentti:

  1. Omg, Hero. Good choice. (*__*)b
    Tästä en olekaan nähnyt kuin ehkä kerran aikaisemmin cossin Suomessa.

    VastaaPoista