Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 1. joulukuuta 2014

Mä tunnen sen jo kasvavan voiman sisälläin! o/ (Pokemon-musikaalin koe-esiintymiset.)

Pokemon aiheisen Valitsen sinut!-musikaalin paperihaun 95 hakijasta 46 henkilöä valittiin koe-esiintymisviikonlopuille käytännön pokekokeeseen, joista ensimmäinen pidettiin 29-30.11 Helsingissä Oulunkylän nuorisotalolla. Itse kuuluin tähän ensimmäiseen puolikkaaseen, jotka kokeessa kävivät, jonka kokemuksia hieman avaan näin tuoreelta muistiltani päivä kokeen jälkeen.

Sateinen lauantai-aamu valkeni ja klo 10 piti tähdätä nuorisotalolle. Koska paljon liikuntaa vaativia leikkejä sekä aktiviteetteja oli koko viikonloppu täynnä niin mukaan luontevasti piti ottaa kevyet verryttelyvaatteet, paljon nestettä ja hyvä mieli. Perille päästyäni tervehtiessäni ennalta minulle muutamaa tuttua hakijaa aloitimme esittelykierroksella, jossa hieman kerroimme itsestämme, mahdollisista alan kokemuksistamme etc. Aloituspuheiden jälkeen oli aika siirtyä salin puolelle lämmittelyjä, äänenavausta ja improteatteria varten.


(Pokemon-työryhmän kuvaama.)Setä Brock haluaa juuri SINUT tähän mukaan!
YleX on muuten haastatellut musikaalin työryhmää projektiin liittyen viime viikolla ja juttu on luettavissa Tämän linkin kautta. o/


Lauantai pyhitettiin haastatteluille, joihin yksitellen jokainen kutsuttiin valmistautumaan, kun samalla muut salissa pitivät itsensä virkeinä eri teatterileikkien avulla. Mielenkiintoista oli huomata miten alkujännityksestä porukka muuttui iloiseksi temmeltäväksi lapsilaumaksi päivän pidetessä ja kaikki alkoi jopa unohtamaan, että tämän pitäisi olla koe-esiintyminen. Kaikilla alkoi olemaan niin hauskaa että pokekoe miltei tuntui toissijaiselta. 

Hieman aikataulusta jälkeen jäätiin haastatteluiden kohdalla, joten muutama haastattelu jouduttiin jättämään sunnuntai-päivälle. Lämpöä tuli hyvällä tapaa mutta työryhmä pelotteli, että huomisesta on tulossa suorastaan helvetillinen ja hikeä tulee virtaamaan... Mitäköhän tämä tarkoitti sitten?..


Joukossa on aina hauskempaa!^^ Näettekö minut missäpäin kuvaa? (Pokemon-työryhmän kuvaama.)

Sunnuntai-aamuna tarvitsi vasta klo 11 suunnata nuorisotalolle toista päivää varten, joten sai hyvät yöunet välissä nukuttua ja täydellä latingilla päivään lähdettyä. Eilispäivän varoitukset kävivät jo heti ensiminuuteilla toteen, kun pidettiin 20 min. kestävä kuntopiiri musiikin tahtiin missä jokainen vuorollaan näytti jonkinlaisen liikuntasuoritteen, jonka kaikki muut sitten tekivät perässä. Hiki virtasi ja minä TYKKÄSIN SIITÄ! Monella meinasi tulla rajat vastaan joidenkin liikkeiden kohdalla mutta minä armeijapalvelusta käyvän vierustoverini kanssa huudatimme toisiamme vain kovempiin suorituksiin ja fiilis oli huipussaan heti päivän alusta. 

Sunnuntai sisälsi kokonaisuudessaan enemmän improleikkejä missä piti hallita ongelmanratkaisukykyä heittäytymällä erilaisiin odottamattomiin tilanteisiin näytellen, lukea sekä esittää tunnetiloja ja käyttää kehonkieltä. Tanssikoreografian harjoittelua oli myös tunnin verran aikataulutettu ohjelmaan mukaan, josta itse pidin tosi paljon, Sai hieman esimakua tulevasta oleellisesti, jos roolin saa loppujen lopuksi musikaalista sitten.

Haastattelussa oli työryhmän lisäksi mukavia kanssaseurustelijoita tunnelmaa keventämässä. :)


Päivä lähestyi loppuaan, joten oli yhteenvetopalaverin vuoro missä kaikki sanoi omia mielipiteitään viikonloppuun liittyen. Hakijaporukka tiivistyi läheiseksi yhden viikonlopun aikana, joka teki pokekokeesta entistä mukavamman. Kaikki tulivat toimeen keskenään ja kokonaisuudessaan ei mitään negatiivista sanottavaa itsellä ole koe-esiintymisen järjestelyiden puolesta. 

Työryhmäkin oli intoa täynnä koko viikonlopun, jonka johdosta ainakin itseeni virtasi heidän positiivinen asenne musikaalia kohtaan ja entistä enemmän toivon, että mukaan pääsen. Itsekriittisenä en osaa sanoa omista suorituksistani mitään positiivista vaan aina näen joitain virheitä tekemisissäni mutta uskon, että ihan hyvin pokekokeessa pärjäsin. Taso oli korkea ja kukaan ei ylitse muiden erottunut edukseen. Vaikeaa tulee olemaan työryhmällä roolivalinnat, kun vielä toinen ryhmä käy koe-esiintymisissä ensi viikolla.

Kävi miten kävi niin en kadu mitään! Ei tule paha mieli, jos en saa roolia musikaalista sillä tiedän, että työryhmä osaa valita juuri oikeat henkilöt rooleihinsa. Tästä 46 hengen joukosta väh. puolet tullaan karsimaan vielä, joten tiukkaa tulee olemaan mukaan pääseminen. Onnea muille hakijoille ja tehkää parhaanne! Joulun jälkeen työryhmä ilmoittelee sitten onnekkaille hakijoille roolivalinnoistaan. Katsotaan miten käy...

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hakijoiden taso on niin korkea, etten oikein luota omiin kykyihini tarpeeksi omaakseni itsevarmuutta. :) Muutama viikko jännitetään ja toivotaan parasta.^^

      Poista
  2. Oi, että miten lupaavalta se pokémon esitys tulee näyttämään. Haluan ehdottomasti nähdä sen! Toivotaan, että pääset mukaan :3

    VastaaPoista