Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 15. joulukuuta 2014

Chibicon 2014 - Pyörät ne laaloivat ''Kuopijoon käy tie!''

Vielä kerran koitti mahdollisuus pukea cossi päällensä ennen vuodenvaihdetta ja lähteä Kuopion Chibiconiin samalla lopettaen conivuosi joulun odotuksen alla. Lähtöä vaikeutti conia edeltävänä päivänä olleet harrastajateatterini pikkujoulut, jossa tuli aikaa vietettyä saunoen niin yöunet jäi muutaman tunnin pituisiksi, kun klo 5 aamulla lauantaina kello herättää ylös laittamaan itseään valmiiksi lähtöä varten. Aamusuihku, hiusten laitto, piilarit silmiin ja meikit naamaan. Kello lähestyi seitsemää ja autoseurueemme oli valmis lähtöön kohti Kuopiota.

Autoseurueeseemme kuului yhteensä viisi tukevan kokoista miestä, joiden piti ahtautua pieneen kaksioviseen Nissan Micraan... :D Tunnelma oli siis tiivis jo heti alkumetreistä saakka mutta se ei menoa haitannut ja automatka sujui fiilistellen ja kuunnellen musiikkia. Saavuttuamme Kuopioon päätimme jättää automme Musiikkikeskuksen parkkipaikalle ja kävellä sieltä tapahtumapaikalle. Harmikseni en ollut tietoinen, että paikan päällä olisi ollut pukuhuone missä vaihtaa vaatetusta, kunnes saavuimme paikan päälle mutta tästä tietämättömänä vaihdoin Xiba-cossini parkkipaikalla auton luona ja voitte kuvitella tuntemukseni, kun paljasjaloin kävelin kaupungilla vähissä vaatteissa... :D Torin kohdalla kävellessämme paikallinen vanhempi rouva huokaisi syvään ja sanoi minulle ''Herranjumala nuori mies, missä on teidän kengät!!??''


Paikan päältä löytyi myyntipöydiltä vaikka mitä kivaa ostettavaa. Tarttuipa omaan kouraanikin pari joululahjaa ystävilleni.^^

Kauppakeskus Apajaan saavuttuamme ensimmäisenä kävin Urumin myymälästä noutamassa ohjelmanjärjestäjän badgeni sekä rannekkeen, jotta voin vapaasti tapahtuma-alueilla liikkua. Olin Chibiconissa siis pitämässä FFFightia, joka sattui olemaan samalla conin päättävä ohjelmanumero Kulttuuriareenalla sekä joitain päiviä ennen tapahtumaa minut olit kutsuttu Cosplaykilpailun tuomariksi, joka toi päivääni lisävivahdetta.

Koska minulla oli vapaata klo 14 saakka, niin päätin viettää aikani kierrellen tapahtumapaikan läpi. Kuopion kaikissa aikaisemmin järjestetyissä Chibiconeissa olen käynyt (2010 ja 2 kertaa vuonna 2011.) tapahtumapaikan ollessa Työnkulma niin erilaisena järjestelynä oli mielenkiintoista nähdä miten kauppakeskuksen yhteyteen liitetty tapahtuma toimisi. Tapahtumapaikka oli kaikille avoin eli harrastuksen ulkopuolisetkin ihmiset pääsivät näkemään ja ihmettelemään tämän harrastuksen eri puolia. Ohjelmanumeroihin tarvitsi tosin rannekkeen, jotta pääsi osallistumaan niihin. Omaan silmääni tämä idea toimi ja lisäksi pientapahtumana siellä oli oma tiivis iloinen tunnelmansa ja vaikka kävijöitä tuntui olevan suht iso määrä niin siellä ei ollut ahdasta lainkaan. Kuten Esa Pakarinen laulussaan Lentävä kalakukko sanoo *Tunnelma olj siellä lupsakka heti... Savonmuahan oekeet immeiset veti...* niin fiilis tapahtumassa oli vailla vertaistaan.


En muistanut kamerani akkua ladata ennen tapahtumaa niin ehdin kirjaimellisesti vain muutaman kuvan ottamaan ennen kameran sammumista. Tässä hieman jouluteemainen kuva.^^


Päivää piristämään kyllä toi tuttujen näkemisen lisäksi etenkin te muutamat ihmiset, jotka tulitte kehumaan cosplayblogiani ja cosplaypukujani kasvotusten. Ette tiedäkään miten muutama sana voi tehdä tämän pojan iloiseksi. :) Vapaa-aikani oli päättymässä ja oli aika siirtyä cosplaykisaajien kanssa Kulttuuriareenalle tuomarointia ja valmistautumista varten. Itseä jännitti ehkä enemmän kuin kisaajia itsessään sillä tämä oli minulle ensimmäinen virallinen tehtävä cosplaykisan tuomarina. Onnekseni huomasin, että vaikka Chibicon on pieni tapahtuma niin kilpailun aloittelijaystävällisen luonteen avulla kisaajia riitti, että saatiin kunnon kilpailu pidettyä. Yksi kerrallaan kisaajat kävivät tuomaroinnissa ja aloin ymmärtämään miten hankalaa kyseinen homma voi loppujen lopuksi olla. Uskon kuitenkin tuomarikollegani kanssa arvioineen oikein kisassa sijoittuneet cossaajat. Jos tulevaisuudessa mahdollisesti uudestaan tuomaroimaan cosplaykilpailuja pääsen niin ainakin on nyt hieman kokemusta pohjalla.

Pari tuntia oli minulla vapaa-aikaa cosplaykisan päättymisen ja FFFightin alkamisen välillä mutta, koska en koko päivänä saanut kenkiä itselleni ulkona liikkumista varten hankittua niin ajatus ulkona kävelemisestä uudestaan edestakaisin Kauppakeskus Apajan ja Kulttuuriareenan välillä ei houkutellut niin päätin ajan viettää Kulttuuriareenalla seuraten sivussa muita ohjelmanumeroita, kuten Cosplaydeittiä ja Yaoi-paneelia.

FFFight meinasi peruuntua, kun meidän FFFollowersin jäsenistä vain minä loppujen lopuksi saavuin paikalle mutta UruharaFC:n naiskaksikko päätti auttaa minua shown pitämisessä. Alkukankeudesta huolimatta ohjelma sujui ongelmitta ja innokkaita taistelijoita yleisössä riitti täyttämään FFFightille suotu ohjelma-aika. Tapahtuma oli päätöksessään ja seurueemme siirtyi autolle kotimatkaa varten. Kävimme paluumatkalla hieman kokemuksia tapahtumasta läpi ja kokonaisuutena tapahtuma oli onnistunut. Tarpeen vaatiessa, jos tarvitsi käydä syömässä jossain niin kivenheiton päässä oli kymmeniä eri ruokailupaikkoja missä pystyi käymään. Taisin myös saada matkustajatovereihini cosplay-innostuksen tartutettua. :)

Tämä vuosi on ohi conien osalta ja Yukicon on seuraavana tiedossa. FFFightia olemme isolla porukalla järjestämässä siellä käsikirjoitetun tarinan kanssa ja ennakkoilmoittautuminen on auennut ohjelmaan mukaan, jos löytyy kiinnostusta tulla mukaan. Lisätietoja löydät Yukiconin nettisivuilta. Dragon Quest VIII-cossini on hyvää tahtia valmistumassa tapahtumaan, josta lisää myöhemmin.

Hyvää joulun odotusta kaikille! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti