Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 27. tammikuuta 2015

Kohti Pokemon-musikaalia - ''Uuden haasteen toteutan ja teen sen pystypäin!''

Viime vuonna hakeuduin faniproduktiona tuotettavaan Pokemon-aiheiseen Valitsen Sinut!-musikaaliin, joka huipentui marras-joulukuun vaihteessa järjestettävään koe-esiintymiseen kohdallani. Paperihakuun tuli lopulta 95 kpl hakemuksia, joista 46 valittiin koe-esiintymisviikonlopuille, joista valittiin sitten tämä reilun 20 hengen kaarti, joka pääsee musikaaliin mukaan.


Pokekokeen fiilistelyjä. o/ Tuolta lisää kokeesta.


Koe-esiintymiset päättyivät ja kaikki kokelaat jäivät jännittyneesti odottamaan vastauksia, jotka julkistettiin lopulta joulun jälkeen. Omasta koe-esiintymisestä jäi hieman epävarma olo, kun tuli samalla katsottua muiden tekemistä ja huhhuh miten kova taso oli. Uskomattoman hyvin koeporukka tiivistyi viikonlopun aikana ja fiilikset olivat katossa kaikilla. Palava himo oli kaikilla tekemiseen ja se näkyi sekä sen jopa tunsi sillä hetkellä. Sähköpostia jatkuvasti läpi tarkastaessa koitti vihdoin se hetki, jota oli odotettu miltei kuukausi kokeen jälkeen eli tulokset. Monia tuttujani oli hakenut myös musikaaliin mukaan ja ahdistuneena kuulin, kuinka heille oli tullut sähköpostia ja eivät olleet päässeet mukaan muttei minulle ollut vielä mitään viestiä tullut. Oi sitä kuumotuksen määrää. >< Hetkeä myöhemmin viestini saapui, jonka otsikossa luki.... VALITSIMME SINUT!!!


BILEET!!!!!


Voi sitä ilon ja onnen määrää, kun hypin ja pompin suuresti ympäri asuntoani!^^ Heti alkoikin sitten henkinen valmistautuminen ensimmäisiin harjoituksiin, jotka pidettiin 24-25.1.15 Helsingissä. Ensimmäisten harjoitusten tarkoitus oli ensin tutustua toisiimme näyttelijäkaartin kesken, käydä käsikirjoitusta alustavasti läpi, tutkia ja ''löytää'' oman roolihahmonsa luonne sekä ulkoinen olemus unohtamatta toki liikuntaharjoitteita.


Kässäri Vol. 1.

Vaikka musikaalin kanssa oleellisesti koko porukan kanssa valmistautuminen on vasta alkanut ja ensi-ilta häämöttää vielä vuoden päässä niin on epäilijöitä riittänyt tähän projektiin liittyen. Tämän musikaalin on käynnistänyt miltei sama tuotantotiimi, joka jokunen vuosi takaperin tuotti Hopeanuoli-musikaalin ja ihmiset ovat sanoneet hieman epäilevänsä Pokemon-musikaalin onnistumista. Taitoja on väheksytty ja uskoutumista projektiin epäilty. En itse ollut Hopeanuolessa mukana mutta vierestä seuranneena ja nyt Pokemon-musikaalin näyttelijänä voin sanoa joitain pointteja minkä pohjalta kannattaisi mielipiteensä rakentaa tähän projektiin liittyen.

Ensinnäkin on otettava huomioon, että kyseessä on amatööriteatteri, jossa meille ei makseta senttiäkään näyttelemisestä mutta silti kymmenet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljon aikaa ja rahaa lähteäkseen yhteistreeneihin mukaan pois omalta asuinpaikkakunnaltaan (Minä Savonlinnasta aina Helsinkiin treeneihin kymmeniä kertoja tämän vuoden aikana junalla... Alkakaahan laskea kuinka paljon minulla menee rahaa jo matkoihin. o/) unohtamatta toki sitten tuotantotiimin uskomatonta panostusta treenien järjestelyihin, musikaalin suunnitteluun jne jne. Työn määrä on uskomaton. Miksi me sitten tätä haluamme tehdä? Koska meillä kaikilla on PALAVA intohimo Pokemonia kohtaan ja haluamme kaikki päästä viihdyttämään musikaalin muodossa teitä ihmisiä ilman mitään palkkaa. Kukaan meistä ei ole kouluttautunut näyttelijä, joten on turha odottaa Hollywood-tason toimintapläjäystä mutta voin sanoa, että musikaalin valmistuessa teitä odottaa iso spektaakkeli, jollaista ette tule muualla näkemään kuin Suomen coneissa.


Suuresta panostuksesta huolimatta kaikki tehdään hyvällä ja iloisella meiningillä. <3


Niin upeita suunnitelmia on tiedossa musikaalin toteutusta ajatellen puvustuksen, lavastuksen ja efektien kohdalla, joka saa tämän nousemaan eri lailla esiin kuin Hopeanuoli-musikaalin. (Upea tuotos Hopsu on silti vaikka tunnun vähättelevän sitä tässä lauseessa. :P) Kaikki tämä ilmaiseksi vain teille ja meille taas sitten... Ei ihan. :D Toivon siis kaikilta ihmisiltä maltillista odottelua tämän kanssa. Musikaalin näette vasta ensi vuonna, joten antakaa mieluiten rehellinen mielipiteenne tästä sitten nähtyänne esityksemme ottaen nämä seikat huomioon mitä esimerkkinä mainitsin. Jos olet kiinnostunut seuraamaan musikaalin etenemistä niin suosittelen siirtämään katseenne Tänne Facebookin sivulle. Sieltä löytyy linkit myös Instagramin ja blogin puolelle, joissa on lisätietoa musikaaliin liittyen.

Näyttelijäkaarti vailla vertaistaan! :3 (Harjoituskuvat ovat tuotantotiimin ottamat.)


Ennakkoluulottomasti kohti tulevaa siis ja itse lupaan (kuten varmasti muutkin!) antavani kaikkeni, jotta täytän osani tässä musikaalissa. Vaikka menemme lavalle esiintymään niin emme tee sitä huomion vuoksi vaan teidän viihdyttämisen vuoksi muistakaa se. o/ Välillä tulen musikaaliin liittyen kirjoittelemaan tänne blogiini, joten seuratkaa innolla siis.

Ai niin! Unohtui miltei kokonaan se tärkein eli mikä on minun roolini tässä musikaalissa! Paria poikkeusta lukuunottamatta kaikilla tulee olemaan useampi sivurooli yhden pääroolinsa lisäksi, joten sivuroolien puolesta en pysty sanomaan vielä mitään koska niitä ei ole vielä päätetty. Pääroolini musikaalissa on Rakettiryhmän johtoportaaseen kuuluvan Sabrinan ykköspokemon Kadabra. Viikonloppuna sain kartoitettua oman roolini luonteen ja olemuksen todella hyvin ja Sabrinan kanssa yhteistyömme näytti kantavan hedelmää monien ihastellessa ideoitamme mitä näytimme parivaljakkona työskentelystämme. :) (Iih olen niin innoissani!!)
Kirjoittaminen loppuu nyt tähän ja me näemme sitten ihmiset Frostbitessa. Nähdään siellä! o/ (Palaa askartelemaan Jango Fettin puvun kanssa -->)

2 kommenttia:

 1. OMG onnea ku pääsit mukaan!! :DD *peukku*
  Odotan innolla musikaalia koska Pokémon on Paras (hihi) ja tiedän että teet parhaasi ja niin varmaan kaikki muutki näyttelijät tekevät myös!

  http://valkoinensamurai.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.^^ Kesään mennessä tahti kiristyy siten, että kuukaudessa jopa kolmena viikonloppuna ollaan treeneissä, joten pitää alkaa kalenteria sen mukaan suunnittelemaan. Voi osittain vaikuttaa conissa käynteihini mutta on tämä sen arvoista.

   Poista