Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 12. tammikuuta 2015

Yukicon 2015 - Seikkailuni taikatalven keskellä.

Eipä ehtinytkään paljoa kulua vuotta 2015, kun conikausi alkoi pärinällä Espoon Kulttuurikeskuksessa järjestetyssä Yukiconissa. Tiesin ennakkoon, että viikonlopusta tulee itselleni hyvin stressaava ja tilannerikas mutta nämäkin kokemukset olivat kultaakin arvokkaampia, joita en antaisi pois hinnasta millä hyvänsä. Käydäänpä siis läpi mitä tapahtumassa tuli tehtyä.


Tapahtumapaikan kauniit koristelut toivat oman lisävivahteensa tunnelmaan.


Lauantai-päivä alkoi suuntaamaalla ennen klo 9 jo paikan päälle ilmoittautumaan ohjelmanjärjestäjänä sisään ja odottamaan ystävääni Satua, joka osallistui NCC-karsintoihin kyseisenä päivänä. Olin tosiaan siis Satun avustaja koko kilpailun ajan missä tuli eri tavalla tutustuttua kilpailun menoon. Monia kertoja on itse tullut lavoja kierrettyä, ettei tule enää jännitettyä esiintymistä mutta tällä kertaa piti jännittää läheisen ystävän puolesta ja yrittää tehdä oma rooli mahdollisimman hyvin ettei omasta puolesta tule mokia kisan aikana, joten omanlaisensa jännitys velloi minussa koko päivän ajan. ><

Kaiken häslingin keskellä ehti kuitenkin välillä levähtää ja eksyin juttelemaan Puolasta saapuneen cosplaykunniavieraan Aleksandran (Shappi Workshop) kanssa bäkkärillä, joka tuomaroi NCC-karsintoja niin kaiken yllätykseksi hän tunnisti minut viime kesänä tehdystä Pokemon-cosplayesityksestämme missä esiinnyin Diglettinä, jonka hän oli nähnyt jotakin kautta. Ehkäpä ikimuistoisin conimuisto tästä tuli minulle, kun hän ottaa käteni ja sanoo suoraan ''Accept my love! Your show was SO great and you were so hilarious!'' :D On maailma yllättävän pieni joissain asioissa... En vieläkään tajua mitä kautta hän on löytänyt meidän Diglett-esityksemme netistä...


Erinäisten sattumien, suunnitelman muutosten ja kisan myöhästyessä reilun tunnin kisa pääsi vihdoin alkamaan ja huhhuh sitä tason määrää mikä kilpailussa oli! On se vain ilo nähdä, kun enemmän ja enemmän upeita pukuja ihmiset saavat tehtyä, joten oli ilo nähdä aivan vierestä kaikkien kisaajien puvut lähietäisyydeltä ja tutustua heihin. Harjoitukset nähtyäni miltei kaikkien osalta automaattisesti aloin miettimään palkinnon saajia kisan päätteeksi ja sattumoisin omat arvaukseni menivät täysin oikein. Satu sai kunniamaininnan Linda Seppälän lisäksi ja karsinnan voittajaksi selviytyi Legend of Zelda-pelisarjasta prinsessa Zeldaa cossannut Pauliina Nihtilä. Onnea koko kolmikolle upeista suorituksista. Lavastusten kokoamista, asioiden selvittelyä, puku-/esitysassarina toimimista ja tukipilarina toimiminen vei loppujen lopulta 11 tuntia päivästäni backstagella, joten tapahtumaan tutustuminen piti jättää automaattisesti sunnuntaille.
Koitti sunnuntai ja oli aika laittaa ensi kertaa päälleni Dragon Quest VIII Heron pukuni. En ole täysin tyytyväinen cossiini, koska en ehtinyt saada sitä valmiiksi ennen tapahtumaa ja jouduin vaihtoehtoisia keinoja tekemään väliaikaisesti. Kilvestä puuttuu lasikivet sekä keihään värimaailma on väärä keltaisen maalin kohdalla. Seuraavaan tapahtumaan korjaan nämä virheet ja siistin pukua. En lisäksi paljoa ehtinyt käydä kuvauttamassa pukuani, joten jossain vaiheessa tulen kyllä photoshootissa tätä käyttämään, jotta saa kunnon kuvia näytille.

Aamulla tähtäsin heti klo 9 paikan päälle valmistautumaan FFFightin pitoa varten Urhon, Aleksin ja Matin kanssa. Louhisali oli jälleen pitopaikkana, kuten viime vuonna ja tälläkään kertaa tekniikka ei pettänyt meitä ja ohjelma meni ongelmitta läpi. Kiitokset siitä tekniikalle. Ohjelman alkaessa sali täyttyi miltei kokonaan ja yleisö näytti nauttivan naurun määrästä päätellen suuresti meidän jätkien sekoillessa lavalla heidän ilokseen. Kiitokset yleisölle sekä innokkaille taistelijoille, jotka käväisitte lavalla seikkailemassa kanssamme.^^ Videotallenne tulee näytille Youtubeen lähipäivinä, jos joitakin kiinnostaa mitä siellä tuli tällä kertaa tehtyä. Lavakuvia sekä kuvauspalvelun kuvat saamme vasta myöhemmin, joten niitä tuon tänne näytille myös aikanaan.


Lava-selfieee!!! <3

Nautinnollisen kotimatkan jälkeen alkoi takaisin paluu arkeen ja tämän kirjoituksen tehtyäni painun heti kaavoittamaan Jango Fettin pukua, joka tulee näkymään jo kuukauden päästä Desucon Frostbitessä. (Kiirettä tulee. ><) Star Wars-pärinöissäni ostin myös itselleni Darth Vader-figuurin, joka on kohdallani yllättävän harvinaista. En yleensä osta paljoa mitään coneista mutta tämä oli sellainen mikä iski silmään.

Lisää hyllyntäytettä pitkästä aikaa.
Kiitokset vielä kaikille ihmisille, jotka olivat kontaktissa minuun viikonlopun aikana. Vaikka Yukicon oli hyvin kiireinen ja vapaa-aikaa jäi tapahtumassa muutamaksi tunniksi vain niin se ei haitannut menoa ja minulla oli erittäin hauskaa. Nähdään taas. o/

PS: En ole tätä kautta mielestäni vielä sanonut tätä mutta olen päässyt mukaan Pokemon-musikaalin näyttelijäkaartiin!!! Kahden viikon päästä on jo ensimmäiset viikonlopputreenit ja tämä projekti pääsee virallisesti alkamaan! :D Olen niin innoissani tästä jo.^^ Musikaalin puolesta mainostelen asiaa tarkemmin myöhemmin tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti