Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King - Hero WIP

Dragon Quest VIII:n päähenkilöksi pukeuduin Yukiconin sunnuntaina, jota pidin ensi kertaa päälläni. Loppujen lopulta ei tullut otettua paljoa tekovaiheessa puvusta kuvia mutta tässä nyt hieman tarkemmin tietoa puvun teosta.
Cosplayvuosi 2015 alkoi hieman rennommalla puvulla, jonka teosta en sen isompaa stressiä ottanut. Omasta mielestäni ei ole kannattavaa ottaa jokaisen uuden puvun kohdalla isompaa projektia vastaansa sillä se aiheuttaa loppujen lopuksi hermoromahduksen. On hyvä ottaa aina välillä pienempitöisiä pukuja itsellensä, kehittyä tekemisessään ja sitten tietyn väliajoin ottaa sen hetkinen taitotasonsa käyttöön valitsemalla puku, joka vaatii kaiken keskittymiskykynsä tekemiseen.
Tätä pukua varten pystyin paljon kierrättämään joitain valmiita asusteita ja niitä sitten hieman muokkaamalla sai niistä oikeanlaisen. Esimerkkinä Heron vyötarpeisiin kuuluvan *rähinäremmin* ostin käytettynä Varustelekasta mutta uuden maalipinnan se kuitenkin kaipasi ja lisäksi hahmolle kuuluvan olkalaukun sain itselläni käytössä olleesta Puolustusvoimien vanhasta kaasunaamarilaukusta. Kenkiä olen käyttänyt aikaisemmin cossatessani Dragunovia Tekken 6:stä.
Cossilistaa kerryttäessä päätän hahmoni pääosin kolmella perusteella. 1. Omaan tunnesiteen kyseisen hahmon luonteeseen ja puvustukseen. 2. Hahmo ei ole tunnettu cosplaypiireissä ja se erottuu omalla tavallansa. 3. Opin jotain uutta kyseisen puvun teossa. On myös muitakin kriteereitä valitsemilleni cosseille mutta nämä päällimmäisenä päättävät hahmovalintani.
Tätä pukua varten sain tehdä ensimmäisen kilpeni cosplaytarkoitukseen. Pohjaksi päätin ottaa Finnfoamin keveytensä vuoksi, jonka sitten gessolla ja muovailumassalla päällystin. Takapuolen pitokahvoja varten murhasin kirpparilta löytämäni vyön ja maalasin niille sopivan maalipinnan (Alkuperäinen vyön punainen väri ei oikein pistänyt silmään hyvin. :P)
Keihään teosta ei ole kuvia valitettavasti. Aika loppui yksinkertaisesti minulla Yukiconin lähestyessä ja en ehtinyt käydä ostamassa oikeanlaista keltaista maalia keihääseen, joten maalasin sen väliaikaisesti mattakeltaisella värillä. Sen tulen korjaamaan seuraavaa kertaa varten.


Kuvaaja: Esa Ala-Petäys.
Ei ole oikein kuvia Herosta otettuna, mutta enköhän tätä pukua tule photoshootin merkeissä pitämään päälläni tulevaisuudessa saadakseni lisäkuvia. :) Ehkäpä Frostbiteen uudestaan Jango Fetin lisäksi?

Until next time, Ciao! o/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti