Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 26. syyskuuta 2011

FFFight - Oman egonsa pönkittämistä vai yleisön viihdykettä?

Final Fantasy Fight. Tuo monia vuosia coneissa nuorisoa viihdyttänyt ohjelmanumero, kukapa ei siitä olisi kuullutkaan. Tarkoituksenahan on ohjelmassa taistella toisiaan vastaan vuoropohjaisen taistelusysteemin tavoin, kuten Final Fantasy-peleissä ilmenee, mistä tämä ohjelmanumero nimensä on saanutkin. Vuosien mittaan on FFFightia ollut tarjolla monin eri tavoin alkuperäispitäjien Visual Gayn saattama turnauksina, livebändin avustamana, tarinalla höystettyinä ja eri teemojen kanssa mutta peruskaava on pysynyt silti samana tähän päivään saakka.

Oletteko joskus ajatelleet, että meneekö osallistujat sinne lavalle 'tappelemaan' huvin vuoksi, itsensä takia, koska pitää lavalla olosta vai YLEISÖN takia? Olen tässä monia faitteja seurattuani, osallistuttuani ja pitäneenä sanoa, että henkilöitä löytyy jokaisesta noista edellä mainituista vaihtoehdoista hyvällä ja pahalla mielellä. Siitä nyt yritän muutaman sanasen verran avautua tässä.

Itse tutustuin FFFightiin 2010 Bakaconissa ensimmäisen kerran ja siitä kiinnostuneena ajattelin Desussa 2010 jo osallistua kyseiseen ohjelmaan. Myönnän, että ensikertalaisena minua jännitti hirveästi ja pienessä päässäni ajattelin, että vähän olisi siistiä jos pärjäisi siellä ja tulisi hieman tunnettavuutta jne. (lapsellista? kyllä!!) Tapahtuman lähestyessä aloin järkevästi ajattelemaan, että eihän sitä pidä ajatella oman itsensä takia, että menee sinne, vaan kuten Visual Gay on maininnut itsekin *Tämä on YLEISÖN show* ja usean faitin jälkeen olen omalta osaltani lavalle mennyt vain se ajatus päässä. Lavalle mennään yleisöä viihdyttämään oman kykynsä mukaan, eikä pönkittämään egoansa, kuten olen nähnyt eräitä tapauksia.

 2009 Desucon FFFight-turnaus (if you still don't know what this is all about)


Tärkeintähän on myös, että itsellä on hauskaa lavalla oltaessa, mutta sitten on valitettavasti myös niitäkin henkilöitä jotka menee pienen uteliaisuuden tai hetken mielijohteen kanssa sinne, jolloin käy tilanteita, kun henkilö X menee lavalle tyyliin --> *JEII nyt mä pääsin lavalle.......... mitä hittoa mä nyt teen?*. Tällaiset ei ole suotavia, sillä tarkoituksenahan on viihdyttää yleisöä mutta tuolla lailla lavalle tullut ei varmasti ole keksinyt mitään hyökkäystapoja joissa olisi ajatuksen pöläystäkään takana :P.

Ohjelman katsojista voi päätellä, että FFFight on suurilta osin n. 12-18 vuotiaiden keskuudessa suosituinta. Toki poikkeuksiakin löytyy mutta silti vanhempi conikansa näkee FFFightin tylsänä ja ehkä miltei turhana ohjelmana, kun aina samaa kaavaa toistava ohjelmanumero on taas conissa ohjelmakarttaa ruuhkauttamassa. (Ainakin mitä itse olen saamieni kommenttien perusteella saanut)
Olen saanut kommentteja, jotka on kohdistettu minuun, että faitin järjestäjät ovat vain siitä pahimmasta päästä, että he saavat tekosyyn päästä riehumaan lavalle oman mielensä mukaan pönkittämään egoansa mutta mielestäni siinä ei ole mitään pahaa, JOS ei tee sitä itsensä takia vaan juuri sen nuoren yleisön takia, jotta heillä olisi hauskaa ja mikä parasta jos vielä pitää sen tekemisestä. (itse kuulun kyseisiin henkilöihin)

En tiedä kuinka pitkään itsellä kestää tämä intoumus kyseiseen ohjelmanumeroon ja sen pitämiseen mutta en anna näiden negatiivisten kommenttien vaikuttavan itseeni ja jatkan pitämistä, kunnes haluan siirtyä 'muihin hommiin'.

1 kommentti:

  1. Äfäffait on jotain ihan parasta :D Just sen takia Nekoconiinkin menin >3 Ja hauskoja olitte ^^ Ihanaa videomatskua sain talven synkkiä iltoja varten :D

    VastaaPoista