Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

torstai 8. joulukuuta 2011

Fanservice/Saabisu coneissa

Kuten pikkulapsi saatuaan hieman sokeria elimistöönsä, alkaa hän riehumaan hullun lailla. Samaa voisi laskea anime/manga/cosplay harrastajista, kun he pääsevät coneihin. Kaikki ovat tapahtumassa samanhenkisiä ja voi suoraan sanoen sekoilla mistään välittämättä.
Suomen harrastajamäärä on vielä aika lailla pieni, jonka takia tätä harrastusta ei näytetä päällisesti jottei erotu muista ihmisistä yleisesti, kun osa voi nähdä tämän harrastuksen 'outona' ja pelätään syrjimistä. Siitähän sen innostuksen saa conisssa riehumiseen, kun tietää, että kaikki muutkin ovat yhtä outoja kuin SINÄ itse.

Mutta välillä se innostus menee liian yli. Hyvänä esimerkkinä otetaan nuoret cosplayaajat, jotka ihannoimiaan hahmojaan cossaavat (yleensä tytöt crossaamassa poikahahmoja) ja haluavat sitten pitää photoshootin tapaista tai muuten sekoilla fanservicen tyyliin. Fanservicehän on yksinkertaistettuna 'silmänruokaa faneille' ja joku Narutoakin ihannoimana haluaa lempiparituksestaan muiston vaikka pussailemassa Sasuken kanssa vaikka mikä olisi.

Mutta onko tämä sitten niin soveliasta touhua kuin joku voi väittää? Itseäni suoraan sanoen yököttää/ärsyttää nähdä keskellä conikäytävää, kun jotkut tunkevat kieliään toistensa kurkkuun tai makaavat toistensa päällä ja pari ihmistä ottaa siitä kuvia. Ehkä se on niille kuvassa oleville ihmisille hauskaa MUTTA luulenpa että suurin osa coniväestöstä ei pidä siitä, kun tällaista touhua tehdään coneissa. Jos on pakko ottaa tällaisia kuvia niin jättäkää se suosiolla kotiin, kun kukaan ulkopuolinen ei ole katsomassa. Sitten on myös sellaisiakin henkilöitä, jotka kehtaavat pyytää rahaa, jotta heistä otetaan kuvia, kun nyt vähäsen leikillä hässitään parinsa kanssa.

Kamalimpana kokemuksena haluan sanoa omasta puolestani 2010 Tsukiconin, kun siellä taas totustusti oli yksi satunnainen Naruto-sarjasta koottu ryhmäcosplay. Desibelimäärä oli varmaan lapsilaumalla lähempänä 200 ja sitten Sasuke-cossaaja läpsii pientä Naruto-cossaajaa persuksille puumailan kanssa samalla kun muut ottaa kuvia. -_- Tämä oli siis vain yksi esimerkki mitä siellä kokonaisuudessaan tapahtui ja se tuntui kuuluvan koko tapahtuma-alueellekin, joten se alensi kokonaisfiilistäni tapahtumasta aika lailla.

It just drives me MAAAADDDD!!!!!!!!

Vaikka onkin conitapahtuma kyseessä niin saisivat tämän tyyppiset henkilöt katsoa vähän ympärilleen ja ajatella toisiakin. Muistaakseni yleisissä consäännöissäkin aina mainitaan, ettei conikäytäviä saa tungeksia täyteen kuvauksien tai muunkaan vastaavan takia. Katselkaa photoshootteja fanservicestä/saabisusta sitten omalta koneelta käsin netistä, kun muita ympärilläsi ei se häiritse, kun taas conissa muiden sitä on miltei pakko katsoa.

Oma mielipiteeni sattuu olemaan tällainen mutta toki eri mielipiteitä löytyy. Mikä on oma mielipiteesi kyseisestä aiheesta?

Till next time, Ciao!!!!

2 kommenttia:

  1. Ne on näitä juuri saabisun makuun päässeitä, jotka jää vähän omaan maailmaansa, eikä muista aina kattoa et mihin se pariskunta kellahtaakaan päällekäin lattialle. Ei niistä jaksa enää monen conikerran jälkeen välittää, mutta sitten kun niitä sattuu omiin jalkoihin pirun kapealla käytävällä, kun olisi itse matkalla myyntipöydille noin esimerkiksi. Mielestäni joka conipaikkaan pitäis survasta joku vähän isompi alue pihalla/puistossa tai muussa vastaavassa, jossa ois ihan aitaus et 'täällä on nuoleskelijoita' ja vaikkapa ihan kuvaustausta paikoittain viritettynä. Voipi toisaalta olla taas vähän liikaa virittelyä vain näitä ihmisiä varten, kun normaalissa kuvauspisteessäkin on aina ruuhkaa. Yleisneuvoni onkin, että jos törmäät niihin nii ignore-mode ON. Ja jos jalkoihin tulee todella väärässä paikkaa, voi avata suunsa heille, että riittääkö niiltä perseiltä tilaa muillekin kävelemiseen.

    Mutta kaikkein suurimpana ongelmana näiden käyttäytymisessä on se, että niitä näkyy liian paljon silloin, kun joku harrastuksen aloittanut pikkutyttö tulee vanhempiensa kanssa coniin. Tilanne näyttää silloin vanhempien silmiin mitä suurimmalla todennäköisyydellä BDSM-clubilta : D

    VastaaPoista
  2. Kuulun myös conikävijöihin, jotka löytävät fanservicen todella ärsyttäväksi. Miulla on tästä myös omakohtaista kokemusta, kun tulin ekaan coniini suosittuna hahmona. Vaikka asu oli oikeasti huono (aseet tosin ihan hyvännäköiset), niin sain mielettömän fanijoukon. Tuntemattomat hahmosta tykkäävät ihmiset tulivat väkisten halaamaan ja koskettelemaan aseitani ja hiuksiani. He kysyivät, kuinka paljolla he voisivat ostaa minut ja lopulta kirjaimellisesti palvoivat minua maassa maaten. Puuh.

    Tuo nyt taisi olla lähinnä vaan fanittamista, mutta myös paritusten ylifanittamisesta, fanservicestä on miulla huonoja kokemuksia. Mie olin joskus iso paritus-fani, vaikka yritin olla olematta ja nyt kun oon päässyt siitä yli, on ikävää katsoa kun joillakin on vielä pahempi fanitus päällä. Hävettää toisten ihmisten puolesta, kun jotkut tekee fanserviceä tai ottavat kiljuen kuvia niistä keskellä conia.

    VastaaPoista