Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 29. tammikuuta 2013

100 julkista lukijaa - juhlapäivitys!!!

Puolitoista vuotta sitten aloittaessani kirjoittaa tätä cosplay-blogiani en uskonut pääseväni tällaiseen suosioon tarinoillani liittyen omiin pukuihin tai heiveröisiin mielipidekirjoituksiin Suomen cosplay-/coniskenestä. Kuitenkin tässä vaiheessa on se myönnettävä, että teitä ihmisiä tuntuu kiinnostavan satunnaiset jorinani ja sen voimalla olenkin jaksanut tätä pitää pystyssä. Iso kiitos siis teille kaikille lukijoille!!! Love you all! <3

Tuossa pari kirjoitusta aikaisemmin olin suunnitellut, että tämän 100 lukijan rajapyykin täytyttyä juhlistan sitä jotenkin antamalla lukijoille jotain niin olen valinnut julkisten lukijoideni joukosta onnekkaan, jolle teen tilaustyöstä asereplikan, koska proppien teko on itselleni mukavaa ajanvietettä ja kehittyypähän taidot siinäkin samalla Onnekas lukijani on tällä kertaa Jäärä. Onnittelut hänelle ja otan yhteyttä sinuun henkilökohtaisesti asiaan liittyen.

Pitihän nyt tuon lisäksi jotain muutakin annettavaa keksiä teille niin sitten katseeni kääntyi erääseen pehmoleluun Gothic World of Nyanpiresta, joka on ollut vain koristamassa muutenkin niin alastoman huoneeni seinämää. Voitte osallistua tämän pehmolelun arvontaan kommentoimalla tähän julkaisuun. Kommentoidessanne kertokaa mielipiteitänne blogistani, että mikä on ollut hyvää tai huonoa. Lisäksi voitte kertoa mitä uutta haluaisitte minun kirjoittavan, jotta voin parannella blogiani entisestään. :)

Tässähän tämä olisi. Korkeutta n. 16 cm pehmolla.

Vallu ja Lola halusi välttämättä tulla poseeraamaan toverinsa kanssa.^^

Puolitoista vuotta takana blogikirjoittelua ja aion jatkaa tätä kyllä kun vain teitä rakkaita lukijoita riittää tulevaisuudessakin.

Until next time, Ciao!

9 kommenttia:

 1. Tykkään blogistasi hyvien kysymysten ansiosta, koska ne ovat ajankohtaisia aiheiden kuten conikansaa käsittelien asioiden takia :3 kiitokset sinulle mielenkiintoisesta blogista

  VastaaPoista
 2. Tunnen itseni erakoksi, kun en tuota pehmon sarjaa ole koskaan kuullutkaan T^T Komiat kissat >:3

  Suomalaisten cossaajien blogeja on aina mukavaa lukea, vaikkei contentti olisikaan aina aiheesta; offtopic on mukavaa lisää ja tuo myöskin esille persoonaa. Mutta ei tule mieleen mitään vaadittavaa, jota voisit lisätä sisältöön.. Täytät hyvän blogarin kriteerit luonnostaan ja pistää oikein vihaksi, kun itse näytän rinnallasi amatööriltä; myöskin cossauksessa XD

  VastaaPoista
 3. EN VOI USKOA TÄTÄ 8D Ilmeeni oli ehkä maailman typerin kun näin tän! Kiitos todella paljon, olen sanaton!
  Kumarran aina kaikille jotka osaavat tehdä proppeja, kun en itse niitä oikein handlaa XD
  dkjjkfajg en tiedä mitä sanoa 8D superhappy!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetin sinulle viestiä tämän bloggerin kautta, mutten tiedä oletko saanut sitä perille. Anna vaikka suora sähköpostisi minulle kommentoimalla tähän, jos jostain syystä et löydä tuota lähettämääni viestiä.

   Poista
  2. kaivelin kaikkialta mut en löytänyt. laitappa tähä viestiä village.lanterne(at)hotmail.com

   kohta kaikki lähettää mulle trolliviestejä :'D

   Poista
 4. Ite saan sun blogistas hyviä vinkkejä omiin cosseihin ja esität hyvin omia mielipiteitäsi cosplayscenestä. Jokainen postauksesi tulee luettua, sillä ne on mielenkiintoisesti kirjoitettu ja hyvin jäsennelty ja siten myös helppo lukea :)

  VastaaPoista
 5. Olen sen verran uusi lukija että ihan hirveän hyvä en ole palautetta antamaan, mutta en voi olla kommentoimatta koska tuo pehmolelu on todella sulo vaikka en kyllä sarjasta ole kuin nimen kuullut joskus. :'D
  Sen vähän perusteella mitä olen merkintöjäsi ehtinyt seuraamaan niin asiallista tekstiä asiallisista aiheista ja cossiblogien seuraaminen on aina ilo. :>

  VastaaPoista
 6. Aww.. Mikä pehmo. ^^'
  Itse eksyin sivullesi tänään 30.1 ensikertaa tuolta facebookin kautta :3 Olen aiemmin katsellut erilaisia blogeja cosseihin sun muuhun liittyen, mutta sinun sivusi kohdalla rupesin tarkemmin käymään läpi tätä mahtavaa sisältöä ja voi luoja! Täältä löytyy jos jonkinmoista tietoa ja selostusta ja parhain artikkeli oli tietysti:

  Onko cosplayn harrastus rajoitettu sääntöihin?

  Joka osui silmiini samantien! O.O
  Samassa pärähdin kyseisen artikkelin lukemaan ja todellakin se avasi silmiäni ja toi lisää näkevyyttä tähän cossaamiseen.
  ( Kyllä, olen vasta aloittelija, keltanokka kompuroija, joten en tästä koko cossaamisesta tiedä juurikaan mitään.. ;_; )

  Mutta tuon ja muiden artikkeleiden lukeminen on valaissut tietäni huomattavasti, itselläni kun todellakin on kaikki vielä hämärän peitossa, niin tuo auttoi todella paljon.. olit hienosti kommentoinut kyseisiä ''sääntöjä'' hyvin ja sain itsekkin niistä todella paljon rohkeutta olla oma itseni asian suhteen. :) Arvostan suuresti sitä.

  Pidän myös todella paljon siitä kuinka vastaat itse kysymyksiin, niitä esittäessä.

  VastaaPoista
 7. Pidän paljon blogisi wip -postauksista, koska niistä saa aina jotain uutta omiinki tekeleisiin :I

  Lisäksi mielipiteesi cosplay skenestä ovat todella lähellä omiani, joten niitäkin kirjoituksia on mielenkiintoista lukea :)

  Ja tottakai haluaisin osallistua aevontaan :D

  VastaaPoista