Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Eurocosplay-karsinta + Soul Calibur V:n Xiba WIP

Ollut jo pidemmän aikaa päässä vallinnut ajatus, että johonkin isompaan kilpailuun tekisi mieli osallistua tänä vuonna ja yksilökilpailuista, kun tykkään enemmän niin Desuconin Eurocosplay-karsinnat alkoi kiinnostamaan tuossa vuoden vaihteessa erittäinkin paljon.

Tästä sitten alkoi hahmon mietintä ja lopulta päädyin Soul Calibur V:n Xibaan. Eiköhän luonteeltaan rasavillistä viidakonpojasta saa jonkinlaista esitystäkin kasaan sinne karsintaan. :)

Itse tykkään aloittaa pukujen teon ajoissa välttyen viime hetken kriiseiltä niin tässä olisi kuvia housujen teosta sekä propista.Housuissa ei mitään erikoista ole, kunhan vain kangastussilla kuvioinnit tekee lahkeeseen ja repaleiset reunat saksilla satunnaisesti leikkelee.


Xiban Bo:n tekoon ei tarvitse kuin harjanvarren pohjaksi, josta sitten alkaa rakentamaan yksityiskohtia päälle.


Päätykoristeita varten käytin verhotankojen nuppeja, finnfoamia sekä softista. Kiinni liimaamisen jälkeen  gessosin osat ja hioin tasaiseksi kuivumisen jälkeen.


Lopuksi lisätään vain oikea kultamaali ja ihastellaan lopputulosta. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen valmiiseen tuotokseen ja kohtahan sillä pääsee harjoittelemaan kepin pyöritttelyä esitystä varten.
Kevään ajan tasaisesti tätä pukua teen, ettei tule sitten lähempänä kesän desuconia kiire ja mahdollisesti tule huonosti tehtyä kiireessä joitain puvun osia. Hiljaa hyvä tulee, kuten sanonta menee.

Tässä kaikki tältä erää, Ciao!

3 kommenttia:

 1. Hienot pökät tuli ja bo-keppi näyttää melko upealta!

  Hyvä että joku sentään aloittaa cossienteon oikeesti hyvissä ajoin. XD

  VastaaPoista
 2. Tässä katsoo, miten hienoja proppeja jotkut osaavat tehdä. Itse kun miekkaa en osaa edes tehdä. \../

  VastaaPoista
 3. Taitavaa työtä, kerta kaikkiaan. Lykkyä Eurocosplayhin! ;)

  VastaaPoista