Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

tiistai 1. tammikuuta 2013

Rewind 2012 style!

Vuodesta 2012 jäi loppupelissä enemmän huonoja, kuin hyviä muistoja. Vaikka tulikin cossattua useita hahmoja, eksyttyä lavallekin coneissa kisaamisen tai ohjelman järjestämisen takia niin varusmiespalvelus söi aikaa rakkaalta harrastukseltani mutta en tätä negatiivisena juttuna nähnyt. Varusmiesjohtajan homma tuntuu minun jutulta ja haaveeni on vieläkin oikean elämän puolella hakea Puolustusvoimille töihin upseerina.

Ja koska cosplay ja armeija on minulle molemmat tärkeitä niin saattepa niistä viime vuodesta nähtäväksi kuvia mitä kaikkea on tullut tehtyä.
Kaito - Matryoshka Vocaloid (Kyseessä ei siis ole itse tehty puku vaan lainattu eräältä ystävältäni.)

Palatakseni siihen, että miksi enemmän negatiivisia muistoja jäi viime vuodesta oli oikeastaan vain siitä syystä, että traconin aikaan sairastuin äkisti hermostosairauteen ja alakehon heikkouden takia sairaslomaa oli tiedossa loppuvuosi. Nyt, kun muistelen jälkeenpäin osallistuessani traconissa esityskilpailuun niin oli ihme, etten lyyhistynyt lavalle, sillä oikeasti teki mieli vain huutaa tuskasta, kun pelkästään kävely tuotti vaikeuksia ja jalkoihin nojaaminen oli sietämätöntä mutten enää siinä vaiheessa viitsinyt perua osallistumistani. Päivä vielä parani sillä, kun esityksen puolivälissä cossini proppi hajosi mukavasti. Siitäpä sitten alkoi matka alaspäin.


Kyllä tämänkin voisi laskea melkein cosplayksi. :)

Kesällä tuli sitten hetken inspiraatiosta kokeiltua crossplayta Yowane Hakun muodossa.

Armeija jäi kesken ja alkoi rankka kuntoutus kohti normaalia elämää. Nyt voin kuitenkin helpottuneena sanoa, että olen kunnossa ja *terveen* paperit saanut, joten nyt pyrin saamaan itseni takaisin armeijan leiviin ja jatkamaan palvelustani tulevana syksynä. En kuitenkaan ole selvillä vesillä vielä tämän sairaudeni kanssa sillä hyvin todennäköistä on, että jossain vaiheessa oireet uusiutuu ja se tarkoittaa aktiivisen MS-taudin diagnoosia. Sitä en halua murehtia nyt sillä aion nauttia jokaisesta päivästäni täysillä.Vuosi 2013 ei tällä hetkellä ole ennalta suunniteltu ollenkaan. Persoonaani ei kuulu suunnitella puoli vuotta etukäteen mitä tulen tekemään pukujen tai conien osalta sillä oikean elämän ongelmat voivat muuttaa suunnitelmat kertaheitolla toiseen suuntaan.

Kuitenkin Desucon Frostbite on jo pukujen osalta lyöty lukkoon ja Devil May Cry 3:n Vergilinä sekä Metal Gear Solid 3:n Ocelotina tallustelen onnellisena paikan päällä. Ocelotista pitäisi tämän kuun aikaan käydä photoshoottaamassa kuvia ja siitä sitten kuvia laittelen tänne, kun aika koittaa.

Rufus Shinra - Final Fantasy VII
Cloud Strife - Kingdom Hearts

Harvemmin sitä pääsee tällaisen kyytiin.

Tätä ei kutsuta seksuaaliseksi kanssakäymiseksi vaan selviytymiseksi. ;)

Ystävät ovat kaikki kaikessa!!!

Kohta tuo 100 lukijan raja lähestyy ja olen miettinyt mitä erikoista sen kunniaksi tekisi. Hetken pähkäiltyäni tuli mieleen, että koska pidän paljon asereplikoiden teosta cosseihin niin voisin arpoa 100 lukijan joukosta yhden onnekkaan ja hänen toiveestaan teen jonkin pienimuotoisen propin. Miltä tämä kuulostaisi? :)

Loppuun vielä infottakoon, että nyt olen facebookin ihmeelliseen maailmaan lisännyt oman cosplaysivuston (Vai miksi sitä nyt kutsuisi.) ja sieltä löytyy tämän blogini tapaan tietoa puvuista ja niiden teosta, tapahtumista, mahdollisista tutoriaaleista jne. Vielä ei paljoa sisältöä ole mutta ajan kanssa asia korjaantuu. --> Cidi Cosplay

Hyvää alkanutta vuotta 2013 ja toivottavasti nähdään tulevissa tapahtumissa. Love you guys!!! <3

Until next time, Ciao!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti