Hei kaikille ja tervetuloa cosplay-harrastajan liiman ja lakan huuruiseen blogimaailmaan! Nimeni on Jani Laukkanen aka. Cidi Cosplay ja tämä henkilökohtainen blogini sisältää kirjoituksia cosplay-harrastuksestani, seikkailuista alan tapahtumissa sekä keskustelua skenessä ilmenevistä aiheista.

Sananlasku menee ''Kukaan ei ole seppä syntyessään!'' ja se pitää paikkansa. Minäkin aloitin täysin nollasta vuonna 2010 cosplayn harrastuksen ja pukuja tehdessäni olen yllättynyt miten paljon käden taidot ovat kehittyneet niin monella alalla, kuin missään muussa harrastuksessa. Jokaisesta voi tulla mestari kovalla työllä ja se on palkitseva tunne, kun saa aina uuden puvun valmiiksi ja pääsee sitä näyttämään muille ylpeänä.

Liittykää siis seuraani cosplayn maailmaan ja nouskaamme jokainen kohti taivasta tavoitteinemme tämän harrastuksen parissa! o/

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Animeconin suuret seikkailut ja kohti uusia koettelemuksia.

No niin, itselleni tämän vuoden Animecon oli kaikkien aikojen kiireisin tapahtuma itselleni ohjelmapidon takia mutta samalla viihdyttävin tapahtuma pitkään aikaan. Ainoa mieltä painava tapahtuma oli se, että lauantaina jouduin peruuttamaan osallistumiseni sunnuntain esityskilpailuun, koska en saanut viimeisiä materiaaleja Xiba-cossiini minusta riippumattomista syistä mutten tämän antanut tämän häiritä menoani (ainakaan kovin paljoa.) ja keskityin ohjelmiin joita minun oli pidettävä.

Aloittakaamme siis lauantaista ja siitä mitä kaikkea tuli tehtyä. Ensinnäkin pidimme aamupäivästä photoshootin pienellä porukalla Metal Gear Solid 3: aikakauden hahmoilla, joita olin saanut koottua kuvaukseen ja tässä samalla siitä näytän kuvia teille julkaisun ohella. Pitkästä aikaa sain omasta Ocelot-cossistani kuvia otettua yksin sekä muiden kanssa, joka lämmitti mieltäni paljon sillä ainakin Suomen coneissa hyvin harvoin näkee Metal Gear Solid-pelisarjan cosseja tehtävän. Tämän conin jälkeen Ocelot jää pienelle tauolle ja alan keskittymään uuteen projektiin, jonka pyrin saamaan valmiiksi Traconiin sillä en ala mieltäni vaivaamaan enää Xiba-cossin valmistumisella, kun sen debyytti on myöhästynyt jo 2 conin verran, joten Xiba tulee sitten kun se vain tulee. En laita tälle tarkkaa aikataulua enää.
Seuraavaksi lauantaina klo 15 minun piti olla pitämässä ystäväni pyynnöstä hänen kanssaan paneeliaan aiheesta *Otakuna intissä*. Yksinkertaisesti minun piti olla kertomassa omista kokemuksistani varusmiespalveluajastani japaniharrastajan silmin, sekä hieman armeijan peruskäytäntöjä kävimme läpi yleisölle toki huumoripitoisesti. Pelkäsimme samaan aikaan alkavan cosplay-kilpailun vievän osan yleisöstä pääsaliin mutta yllätyksemme luentosali tuli aivan täyteen ja meno oli aivan huikea. Yleisö näytti pitävän paneelistamme ja jälkeenpäin jäi hyvä fiilis koko paneelista.
Paneelin pidon jälkeen siirryin harjoittelemaan backstagelle sunnuntain FFFightia varten käsikirjoitustamme jossa kestikin sen verran pitkään, että lähdimme harjoittelun jälkeen vetäytymään majoituspaikkaamme. Rennon saunaillan päätteeksi loppuilta/yö meni valmistellessa musiikkeja ja taistelukaavoituksia FFFightia varten. Töiden jälkeen lopulta pääsi nukkumaan ja koitti sunnuntai ja FFFight, josta tulisi tulemaan show, jollaista ei olla nähty hetkeen.


Kuvat ottanut Ilkka Reponen.


Sunnuntai alkoikin FFFightin pidolla ja ennakkoilmoittautuneiden määrästä päätellen saatoin jo kuvitella mielessäni, että tästä tulee hyvä show. Meillä pitäjillä FFFollowersilla oli ohjelman ohessa tarinallinen juoni mukana missä me siis näyttelimme tarinaamme ja sitten ennakkoilmoittautuneet sekä yleisöstä tulleet taistelijat olivat ohessa tarinassa mukana minkä keksimme. Eeppisten taisteluiden, näytösosuuksien ja välisketsien saattelemana FFFight päättyi täyden 2 tunnin jälkeen ja tähän mennessä kaikkien palautteiden perusteella tämän vuoden Animeconin esityksemme oli viihdyttävin tai ehkä jopa parhaiten onnistunut Final Fantasy Fight pitkään aikaan ja siltä itsestäkin tuntui. Kiitokset vielä tätä kautta kaikille ohjelmaan osallistuneille taistelijoille sekä yleisölle. Ilman teitä emme tätä jaksaisi tehdä!


Metal Gear Solid 3/Peace Walker ryhmäcosplay. 3 Big bossia, minä Ocelotina keskellä ja vasemmalla Jarno Liedes Kazuhira Millerinä.

Ohjelmanpidon jälkeen luovutin cosplayn suhteen ja riisuin itseni normaaleihin vaatteihin. Loppupäivä meni rentoutuen mitä en ollut ehtinyt tehdä viikonlopun aikana yhtään. Loppujen lopuksi Animecon oli itselle erittäin onnistunut tapahtuma ja kiitokset kaikille rakkaille ihmisille, keiden kanssa vietin aikaa ja teitte conista yhden parhaimmista tähän mennestä minulle.

Conin päätyttyä palaan hiljaisiin Savonlinnan metsiin mökilleni rentoutumaan ja valmistautumaan henkisesti Traconia varten tilaustöiden sekä uuden pukuni teon ohessa. Riippuen nyt minkälaiset säännöt tulee Traconin cosplaykilpailuihin niin minä tällä uudellani puvullani sekä eräs ystäväni teemme paricossin ja EHKÄ(!) osallistumme esityskilpailuun.


Kawaii Ocelot-Chan! Tässä kuvassa kiteytyy hahmouskottavuus täydellisesti! :D

Nähkäämme siis seuraavan kerran luultavimmin Traconissa uusien seikkailujen merkeissä.

Until next time, Ciao!

1 kommentti:

  1. Tuo Ocelot-cossi on kyllä upea! Itse suunnitellut joskus tulevaisuudessa Sniper Wolfia, mutta saa nähdä milloin se projekti tulee valmistumaan. :D

    VastaaPoista